białe goli!
Auto dla rodziny 2+3
Zwiń
X
-
Auto dla rodziny 2+3
jw.
W związku z nagłymi zmianami w liczebności rodziny szukam auta większego od Octavii. Obecnie żona jeździ Clio które przy 3 dzieci może być nieco małe. Tak wiec Skoda dla żony i szukamy czegoś większego.
Obecne dzieciaki w wieku 4 i 1.5 roku.
Pierwszy co przychodzi mi do głowy to A6 (da sie tam wsadzić 3 foteliki na tylnią kanapę ?) w kombi silnik 3.0 TDI lub 2.7 TDI (ponoć tańszy w eksploatacji niż 3.0 a moc to sie poprawi czipsem) no chyba ze coś z benzyny ale o tych nic nie słyszałem.
Cena za auto tak no max 80 kPLN roczniki od 2010
-
-
Mr0czny, przy takiej gromadzie rosnącej i takiej kwocie do wydania ja bym w takie coś celował z zamontowanym (lub do montażu) lpg:
[ Dodano: Pon 07 Kwi, 14 21:19 ]
w ogóle mi się wydaje, że przy takiej liczbie dzieciaków to już vanowatego coś sprawdzi się lepiej, jak gdzieś dalej jechać to już w ogóle z klamotami. Jak diesel z kolei, to może alhambra/sharan?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0cznyPierwszy co przychodzi mi do głowy to A6 (da sie tam wsadzić 3 foteliki na tylnią kanapę ?) w kombi silnik 3.0 TDI lub 2.7 TDI (ponoć tańszy w eksploatacji niż 3.0 a moc to sie poprawi czipsem) no chyba ze coś z benzyny ale o tych nic nie słyszałem.
Silnik 2.7 tańszy w eksploatacji nie jest może mniej pali ale bolączki wersji 3.0 są i w 2.7 W tym aucie był montowany silnik 2.0TDI (ten sam co w Octavii) i ten faktycznie jest dużo tańszy. Jak auto miało by mieć automatyczną skrzynie biegów to tylko z Quattro inaczej skrzynia to bezstopniowy multitronik który dużo nie wytrzymuje.
Zamieszczone przez MaicroftA silnik, diesel fajny, ale ja wolalbym cos w benzynie nawet 4.2 V8 zagazowane - nie ma turbin, wtryskow i innych takich, a jezdzi tez dobrze
Przy 3 dzieci lepiej sprawdzi się Van (bo na Q7 to budżetu trochę zabraknie) takie jak podane wyżej. Choć Mazda MPV też ciekawa.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0cznytrzeba zobaczyć jak wygląda z tyłu kanapa w kwestii podróżowania bo jak coś pasażer siedziałby miedzy fotelikami.
Lepsze ułożenie to najmniejsze w środku ale z tego co pamiętam isofix tylko na bocznych kanapach dostępny (ale mogę się mylić) poza tym obejrzyj to na żywo bo może będzie ci odpowiadać.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Polecam z czystym sumieniem 2 auta dla takiej gromadki, Volvo V70 tam 3 foteliki wchodzą na luzie, no i oczywiście trochę wcześniej wspomniany Smax, jeśli planujesz wypady wakacyjne to Smax będzie nieoceniony, jechałem takim autem do Cro i naprawdę miejsca dla bombli od groma, a także stoliki w oparciach przednich foteli fajna sprawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0czny(...)
Ciekawie wygląda też Ford S-Max.
(...)Kurde tylko nie vana... :evil:
Mi też się marzy S-max, ale nie mam na niego wystarczającego budżetu...
Komentarz
-
-
Mr0czny, dobrze, że się przekonujesz do vanów. Wygodne, z góry się patrzy i wszyscy się zmieszczą
[ Dodano: Wto 08 Kwi, 14 23:56 ]
a musi być st? na otomoto są dwa ten co wyżej i srebrny automat w st. Ciężko będzie coś pewnego nie z DE znaleźć w tym pakiecie. A może zwykły? Ten ma fajne koło i z polskiego salonu podobno:
[ Dodano: Sro 09 Kwi, 14 00:34 ]
tak naprawdę ten s-max najbardziej wizualnie aktrakcyjny, jeszcze może galaxy by rozważyć. Znalazłem ciekawą sztukę na full wypasie, ciut droższa niż założenia, ale salonowa, no i silnik to 2.0 t benzyna, ale jak coś lpg chyba można zapakować do tego. Wygląda ekstra środek i zadbany egzemplarz:
Komentarz
-
-
Mr0czny, jak dla mnie galaxy to już trąca tyćkę autobusem :lol: jednakże co do s-maxa to powiem szczerze że zacny wybór :!:
Przy okazji tego rocznych targów miałem okazję z bliska pomacać te wozidło i moje wrażenia były baardzo pozytywne. Pozycja za kierownicą, ilość miejsca ogromna! Trzy foteliki wejdą bez niczego. W s-maxie czulem się z jednej strony jak u siebie w osobówce, a z drugiej strony przestyrzeni zdecydowanie więcej niż w octavi No i sam wygląd-bryła bardzo mi odpowiada...bardziej sportowy niż vanowaty
Komentarz
-
-
Jak nie masz ciśnienia to szukaj S-Max ST albo X Sport.
Te auta były drogie w zakupie ale z rynku wtórnego jak coś się pojawi to można wyrwać w na prawdę w dobrej cenie a auto jak dla mnie jest mega.
Mimo, że to kloc ma fajną bryłę, elegancko wygląda w środku i na zewnątrz, miejsca jak w autobusie i z tyłu trzy oddzielne fotele - co jest ogromnym plusem przy rodzince 2+3.
Zastanowiłbym się jeszcze nad nową Zafirą tourer, może trafi się wersja OPC ;-)Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz