Auto dla rodziny 2+3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oolsztyniak
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6647
    • Superb II combi (3T5)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Alonzo_
    A superB? Nie wiem jak z tyłu z fotelikami ale gabaryty i miejsca z tyłu dla dzieciaków sporo.
    Wiesz co, po zakupie drugiego auta tj. Renault Scenic zmieniłem zdanie na temat zwykłych osobówek, w których jest dla mnie po prostu ciasno :lol:
    Nie z racji mojego gabarytu a z racji że lubię przestrzeń w aucie :-)

Przesiadka z "cywila" na minivana zazwyczaj wiąże się z tym, że do "cywila" już wracać się nie chce :-)
    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Alonzo_
      RS
      • 2009
      • 2460
      • Hyundai

oolsztyniak, to bardziej sugestia dla kolegi Mr0cznego. Bo na początku zastrzegł, że nie chce vana.
      Vany są bardzo funkcjonalne ale nie każdemu muszą się podobać. Ja w życiu nie kupię sobie vana. Mimo, że niektóre nawet mi się podobają z zewnątrz i są bardzo praktyczne to ja nie cierpię jeździć w akwarium. Dla mnie szkła najlepiej żeby jak najmniej było a blachy jak najwięcej no i nisko przy ziemii :szeroki_usmiech . Jestem "staromodny" i tak jak van mi z punktu kierowcy nie pasuje tak samo nie widzę sensu większego w SUV-ach. Dlatego na razie takich zakupów nie przewiduję. Ups....wróć. Pewnie coś kupie bo żonce niedługo auto trzeba będzie zmienić, ale to się obaczy.
      Ale może superBaśka się nada? Jak tam z miejscami na 3 foteliki ludzie? Bo na nogi to miejsca opór.

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

a może zamiast pakietu st (przeważnie widzę, że są z 2.0 tdci) poszukać tego 2.2 tdci? 200 kucy masz w serii, po chipsie to już w ogóle byłoby ładnie :twisted:

Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia

Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia

albo coś nowszego, tylko nie wiem czy nie za małe i chyba diesla nie wyszarpie się w dobrej cenie. Niby osobne foteliki ma, ale może być przymałe chyba:

przód fajny, ale faktycznie s-max ładniejszy i większy. Fordowi wyszło to auto trzeba przyznać

Komentarz

• oolsztyniak
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6647
          • Superb II combi (3T5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Przy trójce dzieci patrzyłbym jeszcze na skórzaną tapicerkę, z niej zetrzesz nachlapany sok czy coś podobnego, materiał jednak wypije to co poleci i będą delikatnie mówiąc plamy.
          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Mr0czny
            Elegance
            • 2009
            • 948
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

odświeżając temat

ten s-Max jest OK oglądałem nawet jestem umówiony na jazdę próbną żeby zobaczyć co i jak.

Teraz pytanie o silniki na początku napaliłem sie na 2.0 EcoBoost + PowerShift 240 KM ale po przestudiowaniu forum Forda wyszło że to prawie taka sama jednostka jak wersja 203 KM i chipsują sie prawie tak samo.

+ słaba dostępność wersji 240KM

Druga rozważana opcja to 2.2 TDCi 200KM

jak wiadomo w dieslu spalanie ciut mniejsze

Miał ktoś styczność z tymi silnikami

Komentarz

Pracuję...