Kia Sportage II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janek11
    Ambiente
    • 2010
    • 150

Kia Sportage II

Nie bardzo wiem o jaki łańcuch tobie chodzi 1.6 mpi jeden wałek 8 zaworów napecany kolem zembatym i paskiem klinowym. Po za tym czym dłużej jeżdżę tym bardziej mnie zaskakuje te auto wczoraj jak odpalilem z rana to doslownie cisza przez jakieś 3 km następnie buczenie przy ruszaniu wróciło. Nie dam sobie ręki odciąć ale mamy identyczny problem.Powiedz mi czy wymieniłeś tą poduszkę na sankach czy tylko utwardzacz zamontowales.
  • hermioli1
    Rider
    • 2009
    • 322

Kia Sportage II

Czy któryś z forumowiczów miał do czynienia z takim modelem? Silnik 2,0 benzyna 4wd, rocznik 2004-2010? Po sprzedaniu swojej skody, rozglądam się właśnie za takim autem...
    W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
    Babka utonęła do góry kudłatką.
    Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
    Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• Walt
      L&K
      • 2011
      • 1065
      • Seat

Wiem tyle, że ciężko znaleźć benzynę z 4WD. Ja mam zamiar taką kupić w czerwcu
      Początkowo myślałem o dieslu, ale 140 - konny to już dwumasa i turbina ze zmienną geometrią łopatek, tak więc - kiedyś będą spore wydatki. Generalnie samochód ma bardzo dobre opinie, na auto rodzinne trochę mały bagażnik.

[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 22:04 ]
      Może ten artykuł trochę Ci pomoże http://www.laspolski.net.pl/Kia_spor...rona-2472.html
      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez hermioli1
        Silnik 2,0 benzyna 4wd, rocznik 2004-2010
        ja miałem i mam do czynienia nadal 8)
        mój przyjaciel posiada takie auto zagazowane i założyliśmy się, że pojedzie nim na Księżyc i wróci :wink:
        jak na razie auto rocznik 2006 przejechało 378tys km powiedziałbym - całkowicie bezawaryjnie
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

hermioli1, jest kilka sztuk u mnie w pracy (sam je kupowałem). Są to modele po lifcie z 2011-2012 r. Problemów z nimi nie ma żadnych, ale wszyscy nażekają na słabe osiągi silnika 2.0 . Mechnicznie, jak mówię, są bezproblemowe, ale na 1 szt. pojawiła się rdza na masce.
          Czarny Elegance

Komentarz

• hermioli1
            Rider
            • 2009
            • 322

W okolicach Lublina (w nim mieszkam) są aktualnie dwie sztuki na sprzedaż. Z czego jedną już po pierwszej wizycie do razu zdyskwalifikowałem...malowana cała oprócz dach, oprócz tego sporo nierównych krawędzi... Natomiast druga warta jest zainteresowania...

Malowany przedni błotnik od pasażera, maska wymieniona przednia szyba... Mechanicznie bez zarzutu, napędy się załączają, dwa komplety opon, niby książka aktualna, jakies dodatkowe dokumenty na których podany jest przebieg...
            W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
            Babka utonęła do góry kudłatką.
            Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
            Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

Pracuję...