Co tam plastik, ja bym gołą blachę zostawił. Ta to się doczyści.
Dodatkowe ubezpieczenie asistance na kraje unii
Zwiń
X
-
magi2, piszesz, że Twoje OC nie obejmuje Assistance na Europę. Nie obejmuje, bo nie zapłaciłeś za nie dodatkowo (bo to jest zawsze opcja płatna dodatkowo!), czy też Twój ubezpieczyciel nie ubezpiecza w Assistance starych aut?
Informacja od Ciebie jest dość mało precyzyjna, stąd moje pytanie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakJa kupowałem Assistance Plus w Generali, płaciłem chyba 120 zł za 15 dni (bo tylko tyle było mi potrzebne) - auto w chwili wyjazdu miało 13 lat.
Działało to na terenie Europy.
Jak masz jakieś pytania to pisz.
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWGenerali to chyba jedno z nielicznych ubezpieczalni, gdzie jeszcze można kupić Assistance krótkoterminowy.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
mBank auto24,
www.sospzmot.pl ,
Gothar jeszcze z 2 lata temu miał dobre warunki, nie wiem jak teraz.
Komentarz
-
-
W żadnym z Tow.Ubezp. które tu były wymieniane nie ma opcji assistance z holowaniem auta większym niż 800km.
Jedynie w warcie mają w najdroższym pakiecie j.n.
Platynowy – bez limitu na terytorium RP i do 800 km w Europie, działa w razie awarii, wypadku i innych zdarzeń.
EDIT: Właśnie się dowiedziałem, że trzeba mieć w Warcie OC lub AC. Więc niestety nie znalazłem u nikogo assistance z "dużym" holowaniem .
Prawie wszystkie opcje mają w cenie drobną pomoc techniczną i próbę naprawy.A czy ktoś może znalazł opcję z holowaniem z zagranicy bez limitu lub przynajmniej 1000km ? Ciekawy jestem jaką opcję kupują wyjeżdżający do CRO ?
Komentarz
-
-
Ja biore wlasnie pakiet z adac - ten jeden z drozszych za 109 euro rocznie, i nie dosc ze jest to na auto to dodatkowo na osobe ktora kieruje...Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
W 2012 roku wykupiłem STARTERA. Była tak opcja, że:
- naprawa na drodze
- holowanie do serwisu
- jak nie mogli naprawić w serwisie (nie pamietam dokładnie ile) kilka dni - wtedy płacili za holowanie do domu i transport wszystkich osób podróżujących też do domu
Niestety rok później już tej opcji nie było - chyba sie na tym przejechali :diabelski_usmiechpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekgwJa biore wlasnie pakiet z adac - ten jeden z drozszych za 109 euro rocznie,
Zamieszczone przez piotrek_gdyJa za roczny pakiet w PZU dopłacam 275pln i mam holowanie do 1000km
Są dwa rodzaje assistance w Europie:
Karta PZU Pomoc w Drodze Europa 60 dni – 167 zł brutto
Karta PZU Pomoc w Drodze Europa 365 dni – 300 zł brutto
Awaria, brak paliwa lub usterka unieruchomiły Twój pojazd? Jeśli nie możesz kontynuować podróży, ubezpieczenie assistance pomoże dotrzeć do celu lub wrócić do domu.
ale w obu przypadkach holowanie jest tylko 150 km !!
Jaką opcję Ty masz u nich ?
STARTER niestety już nie ma tak fajnych opcji - dlatego szukam zamiennika.
Komentarz
-
-
[quote="sonic"]Zamieszczone przez radekgwJa biore wlasnie pakiet z adac - ten jeden z drozszych za 109 euro rocznie,
dokladnie o te mi chodzi
w tej cenie jest to ubezpieczenie na Ciebie i na dziewczyne/zone, czyli taki 2in1, a dalej z tego co wiem chodz pewny nie jestem, te ubezpieczenie obejmuje nie tylko auto ale osobe na ktore jest wykupione, czyli ze bierzesz od kumpla auto jedziesz i mu sie popsulo, przyjezdza adac i Cie holuje za free...Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MACIEJ55555Ja właśnie wykupiłem assistance europa w ergo hestii i kosztowało mnie to na cały rok 64zł holowanie 250km naprawa na miejscu i 3 doby hotelu
Ja mam OC+AC w Allianzu i qrde dziwne przepisy mają, że nie ma opcji dopłaty do assistancepremium. Można to jedynie wykupić w momencie zawierania AC - czyli w przyszłym roku. Dlatego szukam u innych gdzie jest taka możliwość.
Radek: z tego co wyczytałem to holowanie masz tylko w przypadku wypadku i "kapcia w oponie" o przypadku awarii auta nic nie piszą cwaniaki.
Komentarz
-
-
sonic, jest jeszcze PZU Auto Pomoc w wariantach Komfort i Super z różnymi opcjami dodatkowymi w tym klauzula PAP zniesienia limitu kilometrów i zwiększonej odległości holowania
nie wszystkie produkty są dostępne na stronie internetowej i dla wszystkich albo trzeba lepiej poszukać :wink:
Zamieszczone przez sonic275pln
czy to załatwia temat twoich poszukiwań w sieci? :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdysonic, jest jeszcze PZU Auto Pomoc w wariantach Komfort i Super z różnymi opcjami dodatkowymi w tym klauzula PAP zniesienia limitu kilometrów i zwiększonej odległości holowania
nie wszystkie produkty są dostępne na stronie internetowej i dla wszystkich albo trzeba lepiej poszukać
Komentarz
-
Komentarz