Witam.
Jako że chcemy kupić dzieciakom trampolinę na dzień dziecka to mam pytanie do posiadaczy trampolin,którą kupić ? kurde rynek jest zasypany badziewiem i nie umiem wybrać tej odpowiedniej. wielkość chcemy max 315cm no , obciążenie do 150 kg i siatka wewnątrz. co proponujecie?? oglądałem neoSport ale na niej jest obciążenie 100kg i jest na 3 nogach...,sam nie wiem co robić. budżet jaki chcemy przeznaczyć to do 650zł.
Arek, ja mam NeoSport, ale ~2,50m. Zaczęła właśnie trzeci sezon. Batut wciąż jest w porządku, siatka zabezpieczająca też, suwak wciąż działa. Jedynie ten "otok" zdążył się odbarwić i pourywały się gumy mocujące go na obwodzie. W mojej też są trzy nogi w kształcie litery U (co daje oparcie w 6 miejscach) i daje to całkowita stabilność. Mam gwarancję na 10 laat na konstrukcję, ale cała reszta chyba tylko rok (lub dwa).
Co do obciążenia - nie pamiętam jakie jest dopuszczalne w mojej (ale na pewno nie większe niż 150kg), ale kilkanaście razy skakałem na niej ja (~95kg) z córkami (15kg + 25kg) i się nie załamała. Wielkość też uważam za odpowiednią i chyba nie szukałbym większej.
Aha: jak to zwykle z zabawkami bywa: na początku dzieciaki skakały codziennie, teraz to raczej z przypadku.
I nie daj się namówić na drabinkę do wchodzenia. Jak dzieciaki będą miały zdjęte buty, to będą narzekać, że bolą je stopy przy wchodzeniu. Ja kupiłem schodek ~30cm z Ikea.
Agamek12, jesteś wielki
Właśnie tak jest z tymi zabawkami że pierwszy miesiąc mają faze a później stoi..
to chyba jednak skusze sie na ta co wybrałem z NeoSport jak mówisz że 3 nogi U w zupełności dają rade,powiedz mi jeszcze czy kupowałeś tą folie ochronną na Batut w razie deszczu czy tak żywcem stoi i nic sie nie dzieje??.
Co do drabinki to właśnie sie zastanawiałem nad nią lub ten schodek z ikea i problem też mam rozwiązany
Arek, nie kupowałem żadnej folii na batut - przez cały sezon (od wiosny do jesieni) stoi nieprzykrywany, a na zimę zwijam batut, otok i siatkę. Nic złego się nie dzieje.
Arek, i jak, kupiłeś tą trampolinę z linku który podałeś?
Jestem właśnie na etapie poszukiwań.
Jest tego multum na rynku. A chcę kupić coś dobrego i sprawdzonego
Żeby posłużyło kilka ładnych lat a nie na jeden sezon.
Neo-Sport, Hiton, FunFit czy coś innego ?
Wielkość myślę że 312.
Arek, i jak, kupiłeś tą trampolinę z linku który podałeś?
hejka Tak zakupiłem dokładnie taką jak w linku.Jesteśmy zadowoleni ,nic się nie dzieje sprężyny się nie wyciągnęły mimo to że często się zdarza że skaczemy w 3 osoby ja 90 kg córka 12kg i syn 16 kg no i też czasem mama do nas dołącza 50kg,siatka ie nie pruje ,polecam taka montowaną w środku bo dzieciakom nogi w sprężyny nie wejdą .Tak więc po sezonie użytkowania mogę śmiało polecić neoSport. w tym roku też od maja skaczemy jak pogoda pozwala i też nie widzę objawów zużycia( na zimę schowana była na strych) ,co do sklepu to pamiętam że szybko wysłali . Drabinki nie kupowałem,zakupiłem stołek drewniany z ikea.
Moja trampolina ~2,5m z batutem Neo-Sport zaczęła właśnie 4 sezon. Poza zakupem nowej osłony sprężyn nie musiałem nic naprawiać. Dziś zauważyłem jednak, że dzieciaki naciągnęły siatkę i przerwały ją na słupku. No i w zeszłym roku jakiś h.j rzucił mi peta i wypalił w batucie dziurę 5mm - ale na szczęście nie powiększa się.
Komentarz