Problem z business everywhere w orange

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zrebak25
    Classic
    • 2010
    • 9

Tak byłem oleju nie ubywa na bagnecie nie ma wycieków mechanik mówi ze auto nie bierze oleju i wcale mu się nie dziwie bo narazie na to nie wyglada... Nie mam podstaw zeby na chwilę obecną się z nim kłócić może czas pokaże że jest inaczej. Zalecił mi sprawdzić przepustnicę i dawkowanie paliwa na biegu jałowym ale on nie ma takiego komputera i muszę załatwić sprawę u kogoś innego. Narazie nic nie działam bo jest spłukany finansowo jeżeli coś się wyjaśni napiszę na forum...

[ Dodano: Nie 10 Maj, 15 22:23 ]
    Udało mi się trochę więcej ustalić na temat mojego problemu z kopceniem, zbadłem skład spalin na diagnostyce na biegu jałowym za duże HC i CO na 3 tys obrotach wszystko w normie. Po właczeniu klimatyzacji czyli na obciązeniu silnika HC i CO w normie. Diagnosta powiedział że to oznacza albo zbyt dużą dawkę paliwa albo zbyt mała powietrza. Mało tego pojechałem na komputer i sprawdziłem dawkowanie powietrza na biegu jałowym bez obciązenia silnika powietrze 1,4 g/dm3 po właczeniu klimy 2,8 g/dm3 i oczywiście brak kopcenia. ( nie jestem pewny co do tych jednostek g/dm3 ale chyba nie pomylilem)
    Podejrzenia w stosunku do przepływomierza lub złego dawkowania paliwa na biegu jałowym stają się uzasadnione. Na dniach mam załatwić przepływkę na podmiane więc sprawdzę co i jak.
  • kuncfot
    Ambiente
    • 2008
    • 191

Witam

Może ktoś pomóc w walce z ORANGE?
    Problem mam taki: mieszkam na wsi, zasięg gsm słaby ( trzeszczy, zrywa ).
    Mam internet w business everywhere ( kupiony przed przeprowadzą ), prędkość działania BE jest tragiczna, 6kb/s ew. 100kb/s ale praktycznie bez stabilności. Na infolinii ściemniają jak mogą, że nadajniki, że pierwszeństwo rozmów. Ja netu zasadniczo nie mam.
    Jak rozwiązać umowę z nimi? jakoś szczególnie się przygotować?

POMOCY :|

Komentarz

• rumcajs_kr
      Rider
      • 2011
      • 318
      • Fabia

Parę lat wstecz kiedy wchodziła ta usługa do PL to Orange się zabezpieczało załącznikiem do umowy,gdzie była mapka z zasięgiem. Poszukaj, poczytaj dokładnie umowę i podejrzewam,że łatwo nie będzie... :evil:
      Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• kuncfot
        Ambiente
        • 2008
        • 191

Wg mapki mam 3g :evil: a dla odmiany mapka teraz nie jest wiążąca.

Komentarz

• ketivv
          L&K
          • 2011
          • 1155

to nie 0RANGE tylko ZeroRANGE

przecież to zazwyczaj nie działa zaraz za granicami większych polskich miast ;-)

obniżyć abonament do możliwe najniższego i doczekać do końca

Zamieszczone przez kuncfot
          Mam internet w business everywhere ( kupiony przed przeprowadzą )
          sam ZeroRANGE tu wiele nie zawinił w innej lokalizacji usługa działała

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6647
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Nic nie zrobisz.
            Jakiś czas temu wziąłem sobie do firmy telefon z Plusa i Iplusa , efekt taki, że w domu z wyłączonym 3g nie miałem zasięgu a internet działa tylko na balkonie.

Próbowałem z nimi walczyć, wysyłałem pisma i nic to nie dało.

Napisałem im nawet, że jakbym chciał korzystać z połączeń na zewnątrz to kupiłbym sobie budkę telefoniczną a nie telefon komórkowy.

Walka z wiatrakami, kup antenę zewnętrzną, zaciśnij zęby i dotrwaj do końca umowy.
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• kuncfot
              Ambiente
              • 2008
              • 191

walka z wiatrakami tego się spodziewałem, dzięki
              może przed walką, zapoznam się z tematem anten zewnętrznych :wink:

Komentarz

Pracuję...