Wlepka OCP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qu_bek
    RS
    • 2011
    • 3936
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez georgg
    uważasz, że uczestniczenie w życiu forum jest tożsame z byciem na spotach? według mnie nie, a tak rozumiem Twój wpis.
    Być może źle to ująłem...
    Co innego jest życie na forum,
    a co innego jest życie na forum i spotach :!:
    Uczestniczenie na forum i spotach => posiadasz wlepę
    W innym przypadku uważam, że posiadanie wlepy jest zbędne, można mieć inny "gadżet" :diabelski_usmiech
    Obecnie -> Octavia II:
    Terminy Spotów Śląsko-Małopolskich
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Wally
      RS
      • 2012
      • 3790
      • Volkswagen

zakładamy, że mamy delikwenta, który chce tylko wlepę i olewa następnie forum to mamy 3 sytuacje
      1.rejestracja + 5 spotów = wlepa = 0 ("zero") na utrzymanie serwera
      2.rejestracja + 0 ("zero") spotów + wydruk samemu z materiałów dostępnych na forum = 0 ("zero") na utrzymanie serwera
      3.rejestracja + 0 ("zero") spotów + zakup wlepy za 30 = 25 na serwer
      która jest najlepsza zostawiam Wam do obgadania :wink:
      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• karmel
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1363

lu5asz, akurat Ty jak widzę w podpisie na spoty nie masz aż tak daleko a płaczesz jak byś miał ponad połowę polski przejechać??
        TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• eaglemirek
          RS
          • 2010
          • 14116
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Następny startuje z hasłem "kółko różańcowe" :evil:
          Zamieszczone przez gusiak11
          może w dużych miastach typu Warszawa, Wrocław
          Oczywiście Lublin to dziura zabita dechami i pikuś np do metropolii Częstochowa która rozruszała spoty mają wlepy dla nowych spotowiczów, Potrafią nawet w 10 pojechać na spota do Jaworzna czy Krakowa. A ja powiem że nikomu z was nie chce się ruszyć i coś zrobić, tylko same wymagania i problemy. A nawet jak by się ktoś znalazł to będą fochy na to czy na tamto :!:
          Będziecie reklamować wlepami :!: G. prawda bo jak macie tak reklamować
          spotykanie na spotach jest OK (sorry za kolokwializm) ale dla 18-stolatków
          No to małosląsk to jakiś dziwny jest bo śr. wieku spotowiczów będzie chyba wyższa niż Ty masz lat młodzieńcze Tylko im się jeszcze coś chce prócz marudzenia i szczeniackiego tupania nóżką że chcą wlepię :!: Jak można mówić o czymś o czym się tylko słyszało/czytało. Są ludzie którzy włożyli swoje zaangażowanie czas i pieniądze by zorganizować w regionie spotkania i to liczne (w małosląsku to nawet po 50 osób) Więc chyba to o czymś świadczy :!: Kiedy zmienialiśmy że wlepy dopiero po 5 a nie jak było po 3 spotach (spontany się nawet u nas nie liczą) jakoś nie było protestów i wszyscy to zaakceptowali bo było wszystkim jasne i zrozumiałe w jakim to celu

każdy regionalny spot wg. tej teorii powinien posiadać ''prezesa'' co będzie zarządzał komu wlepa a komu jeszcze nie, to tym tokiem idąc to jeszcze z-c prezesa, skarbnik, kadrowa.....
          Zapomniałeś o sekretarce z duży biustem w mini spódniczce :!: :evil:

jeżeli ktoś ma ochotę okleic sobie auto trzema literami bo w 90% przypadków ludzie wywalają podpis pod OCP
          Wiec jaka reklama dla niewtajemniczonych użytkowników Octavii

jak sie stoi na skrzyżowaniu i jest wlepa tu czy tam to podejrzewam ze świadomość społeczna jest tak skromna że nie wielu osobom to coś mówi a tym co mówi to znaczy ze są w temacie, często widze auta w Lublnie oklejone i co z tego jak na ''otrąbiony..." nie pojawili sie przez x czasu.....
          No więc jak będzie większa dostępność wlep to będzie jeszcze więcej olewaczy :!:

Zamieszczone przez Wally
          3.rejestracja + 0 ("zero") spotów + zakup wlepy za 30 = 25 na serwer
          która jest najlepsza zostawiam Wam do obgadania :wink:
          Masz przykład jak chętnie dofinansowują forum :!: Widziałeś że w głosowaniu 30 % nie chciało wspomóc forum z wlepy kwotą większą niż 6 zł. Ciekawe ilu tych tak chętnych do wlepy wykupiło cegiełki forumowe i ile. A jestem święcie przekonany że większość nawet jak przy zakupie wlepy doda np obowiązkowe 10zł na forum to będzie się czuła rozgrzeszona na kilka lat bo oni przecież... :evil:

3 literki z folii nie są warte 20-30zl ja rozumiem ze to na forum itd... ale trzeba ustalic rozsądną cenę windowanie ceny bo na forum nie zdobędzie poparcia wg. mnie
          To jeszcze mamy zdobyć poparcie na forum do sprzedaży ad:

A ile tych wlep myślicie sprzedać, że to ma być taki strategiczny zysk na pokrycie kosztów pracy serwera :?:

Jak coś jest bardzo łatwo zdobyć ma małą wartość :!: A kupno to będzie najłatwiejsza forma zdobycia wlepy. A ilu teraz nowych zechce wydać kasę na paliwo stracić czas by pojechać na spota i sprawdzić co tam jest grane :!: A jeszcze jak ktoś taki jak gusiak11, nas tak pięknie zareklamuje Dla widzimisię i jakiejś zachcianki kilku chcecie zburzyć dotychczasowy porządek i pracę innych

A czy rejestrując się na forum czytaliście "ABC klubu OCP oraz zasady korzystania z forum!!!"
          NAKLEJKA KLUBOWA NA SAMOCHÓD
          Dla zarejestrowanych
          Każdy zarejestrowany użytkownik forum może stać się posiadaczem naklejki klubowej.
          Najłatwiej zaopatrzyć się w nią na spotach klubowych, gdzie jest rozdawana dzięki uprzejmości kolegów drukujących je we własnym zakresie.
          W tej chwili nie ma żadnej sformalizowanej drogi nabycia lub zakupu naklejki.

Więc nie czaję o co biega :?: Widziały gały co brały :!:

Rozdajcie każdemu i to po 2 wlepy do oklejenia jeszcze czoła, będą reklamować np w kościele i markecie i w dodatku będzie ich można obtitać na chodniku :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sob 31 Maj, 14 20:41 ]
          karmel, A nie było to już pytań w stylu "Kiedy będziecie organizować spota w Sosnowcu bo do Katowic trochę daleko" :evil:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• karmel
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1363

Wally, jeśli będziemy patrzyli przez pryzmat kasy to zawsze jest tak że jak jest jej więcej to lepiej.

jak widzisz oklejone auto i pozdrawiasz jego kierowcę a on w odpowiedzi pokazuje ci środkowy palec bo nie wie co jest grane dlatego że kupił nalepkę na allegro bo w ASO ma rabat dzięki temu. Jak zacznie się sprzedaż nalepek to oklejonych aut przybędzie bo ludzie wiedzieć ze mogą mieć rabat będą z tego korzystać, bo każdy potrafi policzyć nalepka 25-30 złotych a rabat 10% na części i robociznę w ASO taka inwestycja szybko się zwraca.
            Dlatego ja jestem na nie dla sprzedaży nalepek!!! :!:
            TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• qu_bek
              RS
              • 2011
              • 3936
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
              Rozdajcie każdemu i to po 2 wlepy do oklejenia jeszcze czoła, będą reklamować np w kościele i markecie i w dodatku będzie ich można obtitać na chodniku :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
              Mirek najlepiej odblaskową co by w nocy było ją widać (oczywiście, ze mowa o tej na czole :haha
              Obecnie -> Octavia II:
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Panowie, najlepiej powystawiajcie wlepy na allegro to zrobicie biznes a później będzie strach kogoś pozdrowić na ulicy. Już tak jest, podobno jedno ASO naklejało wlepy na klapy w zamian za rabaty :roll:

[ Dodano: Sob 31 Maj, 14 20:54 ]
                Zamieszczone przez qu_bek
                Mirek najlepiej odblaskową co by w nocy było ją widać (oczywiście, ze mowa o tej na czole :haha
                Zawsze mozna promować ocp poprzez nadruk np na majciorach, laski bedą rwać suty na Kryspinowie czy innej żwirowni :haha:

[ Dodano: Sob 31 Maj, 14 20:55 ]
                karmel, dokładnie, co to ma być aby handlować wlepami? Jak dla mnie to chybiony pomysł, jak to zostanie wdrożone w życie to ja swoją ściągam :evil:
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sosna1
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 463
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BGU 1.6 MPI 102 KM

qu_bek,
                  jako,że od ośmiu lat pracuję tylko w godzinach 13-21 70km od Warszawy i niestety dotarcie na takiego spota jest trudne i przyznam,że byłem kilka razy, ale uczestniczyłem w jakiś ogólnych akcjach typu grupowe oddawanie przez OCP krwi w Wa-wie, jestem na forum często i nie zadaję głupich pytań jakich na tym forum jest mnóstwo tylko dla nabijania sobie licznika i jakąś cegiełkę się na serwer rzuci
                  Co innego jest życie na forum,
                  a co innego jest życie na forum i spotach :!:
                  Uczestniczenie na forum i spotach => posiadasz wlepę
                  W innym przypadku uważam, że posiadanie wlepy jest zbędne
                  to wniosek i tak nasuwa się jeden, nie jestem godzien mieć wlepy na zadku, więc właśnie została zerwana
                  Myślę, że post "Obtrąbiony ,pozdrowiony" też jest zbędny.
                  Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• bishop
                    L&K
                    • 2012
                    • 1430

Zamieszczone przez freekon
                    w dalszym ciągu pozostaje nierozwiązana kwestia , na co komu ta wlepa?

Na forum jestem 7 lat , uczestniczę w spotach i spontanach i nie mam już wlepy i jej nie potrzebuję. Znam ludzi , ludzie znają mnie i jeżdzę bo chcę żeby pobyć z ludźmi, a nie żeby robić z samochodu choinkę wlepkami, ramkami grillami czy innymi pierdołami.
                    Ja Cię nie znam, i na trasie Cię nie pozdrowię, na postoju np. cpn, parking , market nie podejdę przywitać się , zamienić parę słów, nie wpuszczę z bocznej zatrzymując cały ciąg pojazdów za mną/ zwłaszcza TiRa/, nie zjadę na margines'/ w miejscu niedozwolonym/ żeby ułatwić wyprzedzanie, nie pogadamy na cb w trasie , wątpliwe ,że w nocy zatrzymam się aby pomóc...itd.

Nie czytałem długich postów, /jeżeli ktoś nie potrafi krótko wrazić o co mu chodzi ,to mi szkoda czasu na czytanie tego/ więc może powtórze czyjeś pomysły :szeroki_usmiech
                    Wprowadzić nowy wzór logo /chociaż obecny jest ładny/, delikatna korekta ale rozpoznawalna taki FL ,aby wyeliminować martwe dusze , jak masz 100 pomógł płacisz koszty producenta i wysyłki, poniżej 100 "pomógł" pracujesz' dalej lub + 20 pln na forum, osoby bardziej towarzyskie / czasowo wydolne/ lubiące spoty , szybciej dostaną "pomógł" lub/i tak będą bardzej lub lubiane, doceniane na forum albo na spocie cena bez dotacji forum.

Komentarz

• Wally
                      RS
                      • 2012
                      • 3790
                      • Volkswagen

Panowie ochłońcie, bo znowu kroi się wojna polsko-polska :wink:
                      a nie o to chyba tu chodzi :idea: :!:
                      i gdzie jest ta ankieta Grzesiu :?:

Komentarz

• qu_bek
                        RS
                        • 2011
                        • 3936
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sosna1
                        nie jestem godzien mieć wlepy na zadku, więc właśnie została zerwana
                        Skoro zostałeś kiedyś tam oklejony bywałeś na spotach i otrzymałeś wlepę, a teraz z różnych przyczyn (jak tu wymieniasz - praca w godzinach popołudniowych) nie możesz się pojawić to nie zobowiązuję Cie do zrywania wlepy...
                        No ale jeśli czułeś taką potrzebę to co ja Ci na to poradzę...
                        Zamieszczone przez sosna1
                        Myślę, że post "Obtrąbiony ,pozdrowiony" też jest zbędny.
                        Myślę, że uniosłeś się niepotrzebnie bo ja nie pije do nikogo osobiście tylko wyrażam swoję zdanie na ten temat bo po to został ten wątek utworzony, czy się mylę :?: :shock:
                        Jeśli już to wątek " Otrąbiony, pozdrowiony ..." i uważam,że jest on niezbędny pod warunkiem, że do niego zaglądasz, pozdrawiasz i odpisujesz :!:
                        Moje zdanie jest takie:
                        Jestem na nie dla sprzedaży wlepek OCP :!: :!: :!:
                        Obecnie -> Octavia II:
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Prezes52
                          RS
                          • 2012
                          • 6427
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Panowie a może wprowadzić cegiełki dla nowo przybyłych ( rejestrujących się ) jednorazowa opłata nie będzie tylu martwych dusz a i Forum coś na tym zyska

Mariusz
                          Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• lu5asz
                            RS
                            • 2011
                            • 2006
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez karmel
                            lu5asz, akurat Ty jak widzę w podpisie na spoty nie masz aż tak daleko a płaczesz jak byś miał ponad połowę polski przejechać??
                            Chyba jasno i wyraźnie napisałem że nie odpowiada mi godzina organizacji spotów.Niektórzy mają wtedy inne zajęcia,ale nic ,przeżyje bez wlepki a jak bede chcial to wezme szablon i sobie wydrukuje,ale chyba nie o to tutaj chodzi.
                            Kondziu

OCP

Komentarz

• eaglemirek
                              RS
                              • 2010
                              • 14116
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez lu5asz
                              ale nic ,przeżyje bez wlepki a jak bede chcial to wezme szablon i sobie wydrukuje,
                              To tak z ciekawości zapytam dlaczego pod avatarem masz "oklejony" :?:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

lu5asz, skoro nie masz wlepki to dlaczego masz ją w avatarze?

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lu5asz
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2006
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ale nic ,przeżyje bez wlepki a jak bede chcial to wezme szablon i sobie wydrukuje,
                                  To tak z ciekawości zapytam dlaczego pod avatarem masz "oklejony" :?:
                                  Bo zapłaciłem za cegiełkę na forum
                                  Kondziu

OCP

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

lu5asz, cegiełka i ocp pod avatarem to dwie inne rzeczy :wink:

Komentarz

• Wally
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 3790
                                      • Volkswagen

:roll:

Komentarz

• mamaj12
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 1956
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jeśli ktoś chce niech zakupi sobie ramki z logo OCP, logo na grilla i już identyfikuje się z ogółem OCP-ków
                                        Dlaczego ramkę czy logo na grill można sobie kupić, a wlepki już nie? Każdy gadżet z wykorzystaniem logo powinien mieć jakieś kryteria dostępności.

Fajną kwestię poruszył Evil i jeszcze ktoś (nie zacytuję z tableta), że widząc oklejony, oramkowany samochód myślę, że szybciej zdecydujemy się na pomoc takiej osobie, ustąpienie, wpuszczenie do ruchu, niż zwykłej octavce.
                                        obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                        wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

To ja już nic nie wiem ehhh
                                          Jak nic nie wiesz? Wejdź na swój profil i zobacz co tam jest napisane :wink:

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14116
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To ja już nic nie wiem ehhh
                                            Przepraszam ale to takie trudne zrozumieć co znaczy słowo "oklejony"
                                            A może właśnie by było wiadomo że dany OCP-k jest oklejony i jest szansa zobaczyć go na drodze i jeśli jeżeli jeszcze nie wstydzi się wśród kolegów zamieścić w jakich rejonach można go spotkać a nie tak jak niektórzy....

Cholera chyba znowu zbyt dużo i niektórym będzie szkoda czasu :diabelski_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• lu5asz
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2006
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Już widzę.Dzięki.
                                              Dałem oklejony bo mam dwie małe wlepki z boku na szybie i z tylu na klapie bagażnika,ale ta druga słabo widać jak ktoś jedzie za mną i stąd pytanie o normalną.
                                              Kondziu

OCP

Komentarz

• karmel
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 1363

Zamieszczone przez mamaj12
                                                Jeśli ktoś chce niech zakupi sobie ramki z logo OCP, logo na grilla i już identyfikuje się z ogółem OCP-ków
                                                Dlaczego ramkę czy logo na grill można sobie kupić, a wlepki już nie? Każdy gadżet z wykorzystaniem logo powinien mieć jakieś kryteria dostępności.

Fajną kwestię poruszył Evil i jeszcze ktoś (nie zacytuję z tableta), że widząc oklejony, oramkowany samochód myślę, że szybciej zdecydujemy się na pomoc takiej osobie, ustąpienie, wpuszczenie do ruchu, niż zwykłej octavce.

Nalepka to nie gadżet klubowy
                                                TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• sosna1
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 463
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BGU 1.6 MPI 102 KM

qu_bek,
                                                  No ale jeśli czułeś taką potrzebę to co ja Ci na to poradzę...
                                                  nie czułem takiej potrzeby, ale zrobiłem miejsce dla tych "ważniejszych"
                                                  Jeśli już to wątek " Otrąbiony, pozdrowiony ..."
                                                  przepraszam ja z tych gorszych to mogłem się walnąć
                                                  Jestem na nie dla sprzedaży wlepek OCP
                                                  też nie do końca jestem za takim łatwym dostępem do wlep dla takich co dzisiaj jest jutro znika, ale jestem za obowiązkiem zrywania przy sprzedaży auta
                                                  Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• eaglemirek
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 14116
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez mamaj12
                                                    Szczególnie jak przy łatwej dostępności będzie coraz więcej duchów

Teraz to poruszając się w rejonie przynajmniej znam lub kojarzę oklejonych. Jeszcze gdyby oklejeni przy sprzedaży swoich czeszek zdejmowali wlepy :!: Ale przy puszczeniu wlep na żywioł (bo jak chcecie mieć nad tym jakąś kontrolę) to za kilka lat więcej będzie oklejonych niż tych bez wlep.

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

Pracuję...