strona internetowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• strona internetowa

rolek1984, ustaw geometrię

strona internetowa

Witam,
    Jestem kompletnie zielony w temacie więc postanowilem zapytać, minowicie jak to jest z tymi stronami w internecie? interesuje mnie zwykla strona, jakie są koszty takiej strony i co wchodzi w sklad tych kosztów?

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

skoda999, podstawowe pytanie to czy ta strona ma być w 100% Twoja (własny serwer) czy interesowałaby Cię strona na jakimś hostingu. Jeśli opcja druga to koszty zależą tylko od operatora hostingu - każdy może mieć inne stawki. Strona na własnym serwerze to już droższa zabawa, bo musisz kupić serwer, oprogramowanie itd. to wszystko musi działać 24h (jeśli dobrze rozumiem) więc dolicz sobie większe zużycie prądu.
      BTW, w temacie samochodu też jesteś
      kompletnie zielony
      Co to za kombinacja:
      Auto: Superb 2 Combi
      Silnik: 1.9 TDI ALH od kiedy w S2 były 90 konne TDI
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

Na opis auta nie zwracalem uwagi ale dzieki, muszę poprawić przy odrobine czasu, natomiast wracajac do tematu, czy mozesz mi powiedzieć czy np ta strona jest na serwerze czy na hostingu
        wersalmeble.pl
        Ogulna koncepcja strony ktora rysuje sie w mojej glowie jast mniej wiecej taka, jaki jest koszt utrzymania i zalozenia takiej strony?

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

skoda999, na oko to (przeważnie) się tego nie oceni. Na pewno strona jest na obcym hostingu jeśli w adresie masz też domeny publiczne. Prosty przykład fora internetowego. OCP jest na prywatnym serwerze, ale forum może mieć każdy, bo takich hostingów z forami (darmowych) jest pełno, np. fora.pl. Wtedy adres wygląda mniej więcej tak:
          Kod:
          www.XXXXXXXX.fora.pl
          gdzie XXXXXXXX to adres ustalony przez zakładającego. U nas najpopularniejsze są 3 hostingi stron internetowych: home.pl, friko.pl, nazwa.pl. Co do konkretnych kosztów, to niestety nic Ci nie powiem, bo nie chcę wprowadzać w błąd. Nigdy się tym nie interesowałem do tego stopnia.
          رافال
          Spoty
          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• mamaj12
            RS
            • 2009
            • 1956
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Hosting na rok to powiedzmy ok 100 zl, zalezy gdzie kupisz i w jakiej promocji.
            Domena od 1 zl za rok. Odnowienie domeny i hostingu juz jest drozsze, ale tez zalezy...

Prosta strone mysle ze tez jestes w stanie kupic juz od 500 zl.
            obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
            wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• m.g
              Drive
              • 2014
              • 85
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez mamaj12
              juz od 500 zl
              Za tyle to u studenta i na tabelkach (czyli jak 14 lat temu). Dobra strona, porządny design z dobrym UX'em, profesjonalne zakodowanie z uwzględnieniem urządzeń mobilnych (i często prehistorycznych przeglądarek), bardzo często system zarządzania treścią w tle... i tak dalej. Do tego wspomniane przez kolegów koszty serwerów/domen/utrzymania. Wiele agencji interaktywnych nie robi stron za mniej niż 3000-5000 zł, freelancerzy zazwyczaj taniej, ale na pewno jest to solidna kwota czterocyfrowa. Ostateczna wycena zależy od wielu czynników i dopiero po dokładnej analizie wymagań można podać przybliżoną kwotę.

Komentarz

• mamaj12
                RS
                • 2009
                • 1956
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

m.g, ja wiem, ze stronke mozna postawic i za 20 tysi, ale nie przesadzaj bo za 1,5k tez juz mozna miec ladna i funkcjonalna strone.
                obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

skoda999 - wejdź na www.1and1.pl i poczytaj sobie o ich ofercie. Za stosunkowo niedużą opłatą roczną dają Ci konfigurator strony (robisz sobie stronkę wg własnego uznania, sam dodajesz foty/grafiki i teksty, decydujesz o wyglądzie strony), dobierasz sobie adres strony itp. Cena za rok takiej strony to 100-parę złotych. Wg mnie rozsądna i wygodna propozycja.
                  Sorry - sprawdziłem i widzę, że podnieśli ceny... :evil: Teraz chcą 30 PLN,- / miesiąc. To już nie są tacy "the best". Gdy weszli na polski rynek, dawali pierwszy rok free, a potem chyba 150 PLN,- / rok.
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

home.pl oferuje coś podobnego w lepszej cenie (jak jest promocja)
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Ok dzieki wszystkim za odpowiedzi,
                      mam jeszcze do was takie pytanko,

Dzwoni dziś do mnie pani z ORANGE i ogólnie chodziło jej o to że mam neostrade na adres prywatny, i proponuje żeby przejść na internet firmowy chyba się to nazywało DSL, w tym rodzaju internetu jest możliwość utworzenia strony internetowej za pomocą jakichś gotowych arkuszy które daje orange, przez dwa lata mam opłaconą stronę, ogólne zasady wklejam poniżej, jeżeli możecie się przyglądnąć tej ofercie i wypowiedzieć na ten temat będę bardzo wdzięczny.

Witam,

W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej przesyłam propozycję modernizacji usługi interentowej przygotowaną dla Państwa Firmy. Mają Państwo możliwość skorzystania z atrakcyjnej oferty dotyczącej usługi Internet Turbo z prędkością do 10 Mb/s.

Korzyści, które gwarantuje Państwu usługa Internet Turbo:
                      stałe szerokopasmowe łącze, które daje nielimitowany dostęp do Internetu,
                      priorytetyzacja ruchu internetowego na urządzeniach Orange,
                      zapewniona prędkość usługi na centrali,
                      wywiad techniczny przed instalacją usługi,
                      jednoczesne wykonywanie połączeń głosowych i korzystanie z sieci Internet bez zakłóceń i zmiany parametrów transmisji,
                      możliwość publikowania własnych stron www na darmowym hostingu z opcją zarejestrowania wyjątkowej domeny,
                      sprzedaż produktów i usług w bezpłatnym sklepie internetowym,
                      szerokie możliwości konfiguracyjne, efektywne zarządzanie dostępem do Internetu wśród pracowników, blokowanie wybranych stron www,
                      zwiększone bezpieczeństwo dzięki systemom zainstalowanym na platformie Orange,
                      pakiet e-security gwarantujący bezpieczeństwo firmy,
                      możliwość korzystania ze zdalnego monitoringu oraz terminala kart płatniczych dzięki stałemu adresowi IP,
                      podwyższony priorytet w ściąganiu i wysyłaniu danych,
                      pakiet hostingowy (1GB), dzieki któremu mogą państwo stworzyć firmowy zasób sieciowy,
                      certyfikat jakości SLA gwarantujący szybkie usuwanie ewentualnych usterek,
                      profesjonalne wsparcie techniczne pod numerem 801 120 810,
                      zarządanie pocztą elektroniczną dzięki aplikacji Webmail (hierarchizacja, katalogowanie, autoodpowiedzi, odznaczanie, wirtualny kalendarz),
                      korzystanie z najwyżeszj klasy modemu rozszerzonego Cell Pipe 7130 z funkcjonalnością WI-FI

Przypominam również, że przysługuje Państwu możliwość korzystania ze zniżki ORANGE OPEN. Do skorzystania z upustu cenowego uprawnia Państwa zakupienie lub przedłużenie umowy na konkretne usługi. Minimalny abonament za usługę, która uprawnia do skorzystania z rabatu wynosi najmniej 39 zł netto. Abonent musi posiadać w sumie przynajmniej dwa produkty z dwóch różnych kategorii produktów uprawnionych, np. abonament za usługę głosową w Orange + abonament za usługę Internet DSL.

Opis: cid:OO_firma.jpg

Kategorie Produktów Uprawnionych:

Sprawdzenie włączenia rabatu – SMS o treści JAKI RABAT pod numer 170.

Wierzę, że prezentowana oferta spełnia Państwa oczekiwania.

Propozycja

Karta sim Orange Biz 60 po zniżkach w ramach Orange Open:
                      Nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych w Polsce
                      Nielimitowane SMS i MMS
                      Nielimitowane połączenia stacjonarne
                      Opłata miesięczna 35 zł netto – 5 zł netto (e-faktura) – 15 zł netto (Zniżki Orange Open) = 15 zł netto
                      Umowan na 24 miesiące

Komentarz

• krissos
                        Elegance
                        • 2011
                        • 840
                        • Honda
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Potrzebuję samą domenę. Znacie gdzie to wychodzi najtaniej w kolejnych latach, bo pierwszy rok to przeważnie wszędzie jest tanio??
                        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• rysiaczek
                          Classic
                          • 2015
                          • 6

ovh lub aftermarket

Komentarz

• 4tech
                            RS
                            • 2008
                            • 4199
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

krissos, zobacz sam :
                            Kilka lat temu zrobiłem ranking najtańszych rejestratorów domen pl, jednak mimo upływu czasu cały czas otrzymuję prośby od czytelników o jego aktualizację zatem dziś przedstawiam Ci porównanie cen aż 60 rejestratorów. Większość przedsiębiorców rozpoczynających działalność, którzy chcą być obecni w sieci poszukują możliwości zakupu najtańszej domeny internetowej .pl najlepiej z nazwą swojej firmy. Osobiście nazwy

[ Dodano: Pią 22 Kwi, 16 22:13 ]
                            używam gnuma i jest zajebiście tanio :szeroki_usmiech
                            O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
                            Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
                            Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• krissos
                              Elegance
                              • 2011
                              • 840
                              • Honda
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

rysiaczek, dzięki wychodzi na to że aftermarket jest najtańszy. Ciekawe czy nie będzie problemu z usługą
                              "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."

Komentarz

• rysiaczek
                                Classic
                                • 2015
                                • 6

Zamieszczone przez krissos
                                rysiaczek, dzięki wychodzi na to że aftermarket jest najtańszy. Ciekawe czy nie będzie problemu z usługą
                                nie będzie, mam tam sporo domen od lat.

Komentarz

• krissos
                                  Elegance
                                  • 2011
                                  • 840
                                  • Honda
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Arysiaczek, jednak są problemy już na początku. Kupiłem i nie działa mi domena od wczoraj, pisałem do nich i rozwiązują problem

Komentarz

Pracuję...