A4 korki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • caramba1
    Classic
    • 2013
    • 35

A4 korki

Niech będzie pochwalony... Szczęść Boże wszystkim w świętym mieście :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez ahmed799
    Siemka. U mnie wolny weekend kolejny taki dopiero nie wcześniej niż 19 września
    Filip, 25-27 września rezerwuj
    :diabelski_usmiech
  • bishop
    L&K
    • 2012
    • 1430

A4 korki

W najbliższym czasie musze przelecieć Katowice -Legnica, przez A4, i musże być na określoną godzinę. Już miesiąc temu były na tym odcinku jakieś wykopki. Jak wygląda sytuacja teraz , gdzie i ile odstoję?

Komentarz

• jacorro
      Classic
      • 2009
      • 28
      • Octavia II (1Z3)
      • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Jechałem tydzień temu, nic nie było, raz tylko zwężenie i ruch jedną stroną. Korek oczywiście przed bramkami w okolicy Wrocławia (10 km i 2 godziny postoju). Tak było tydzień temu, jak jest teraz :?:

Komentarz

• maymer
        Elegance
        • 2010
        • 839

To już współczuję powrotu, od Legnicy korkuje się do bramek na jakieś 2-3 godziny stania

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

maymer, czy w tym kraju będzie kiedyś normalnie?
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• elpolacco
            L&K
            • 2010
            • 1372
            • Volkswagen
            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

bishop, jak bedziesz słyszał o korku to leć na Strzelce Opolskie i wyleć z powrotem na A4. W ten sposób ostatnio omijałem korek, ale czy roboty drogowe na dzien dzisiejszy sie nie przemiesciły to nie wiem. Najgorzej jest w poniedziałki w stronę Legnicy i w piątki w stronę Katowic.
            VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• maymer
              Elegance
              • 2010
              • 839

piramida, nie wydaje mi się :evil: nie mogę pojąć dlaczego w cywilizowanym kraju nie mogą wprowadzić czegoś zamiast tych debilnych bramek :roll: inna sprawa, robić remonty w wysokim sezonie wakacyjnym...poje*ało ich czy jak :!: :?:

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Ja w zeszłą srodę stałem, ale w drugą stronę 40 minut na bramkach. Co za buc wymyślił te 3 bramki VIA TOll.

Poza tym branie kasy za to autostradopodobne coś nazwane A4 to w ogóle jakiś żart.

Komentarz

• blind_walker
                  RS
                  • 2010
                  • 4533
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bishop, jeśli chodzi o korkowanie tuż przed Gliwicami, to polecam objazd ten, z linku poniżej. Jeżdżę w tych rejonach co 2-3 dzień i nie spotkałem się z płynnym ruchem na A4.
                  https://www.google.pl/maps/dir/Legnica/Katowice/@50.2826473,18.5773934,11z/data=!4m19!4m18!1m10!1m1!1s0x470f1285124037c1:0x43 8e15212088e6a2!2m2!1d16.1553231!2d51.2070067!3m4!1 m2!1d18.6590432!2d50.2644967!3s0x471131281652f09d: 0xa2531efc5967120b!1m5!1m1!1s0x4716ce2336a1ccd1:0x b9af2a350559fabb!2m2!1d19.0237815!2d50.2648919!3e0
                  mkII 20VT (600h worked)
                  Roooooomster

Komentarz

• bzyq_74
                    RS
                    • 2008
                    • 3467
                    • Volkswagen
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

bishop, też zgłębiałem temat.
                    Musisz określić sobie na dokłądnie która godzinę chcesz być.
                    Następnie odpalić dzień wcześniej targeo z trafikiem lub korkowo.pl w godzinach, których będziesz jechał.
                    Na targeo można sobie dodatkowo cofnąc czas.

Katowice -Legnica:
                    Sośnica: z poborem biletów nie powinno być zbytniego problemu.
                    Karwiany - jak korek (dowiesz się np. na CB) to objazd tak -> http://tnij.org/x5edoly

Legnice - Katowice
                    Karwiany - objazd -> http://tnij.org/rld2ncm bo lubi się tworzyć korek juz od wjazdu na AOW
                    Sośnica - objazd -> http://tnij.org/uy0tn3d
                    MARCIN
                    Mój szkodnik

Komentarz

• bishop
                      L&K
                      • 2012
                      • 1430

Dzieki za cenne porady, /w OT nie ma pomógł a kilka się należy 8) /. Mogę jeszcze zmienić godzinę spotkania na wczesne rano, żeby starować w środku nocy z zapasem godzinowym, bo czy w korku , czy objazdami i tak czas leci. Płynność ruchu podglądam na targeo i dużo zależy od pory i dnia, teraz /23/ widac tylko zamulenia w okolicy Sośnicy i Bielan Wroc.

Ciekawe jak będę klął po powrocie :diabelski_usmiech , ...płatna autostrada

Komentarz

• Leniwiec
                        Rider
                        • 2009
                        • 624
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                        Karwiany - objazd -> http://tnij.org/rld2ncm bo lubi się tworzyć korek juz od wjazdu na AOW
                        Korek od strony Legnicy potrafi się czasem zaczynać nawet przed Biskupicami, więc warto mieć na uwadze zjazd właśnie na Biskupice Podgórne (droga 348) i nią dojechać do DK35, potem w lewo stronę Kobierzyc i dalej jak pokazał bzyq_74 na mapce.

bishop, nie wiem kiedy się wybierasz, ale dużo zależy od dnia i godziny. Jechałem w ostatni piątek pod Strzelce Opolskie i do południa (na miejscu byłem po 11) był luz w obie strony.
                        Ale jak wracałem późnym popołudniem to już koszmar. Oprócz bramek to masz na wysokości Opola jeszcze kilkukilometrowe zwężenie obu nitek do jednej, i też był tam spory ogon.
                        Pozdro

Komentarz

• bishop
                          L&K
                          • 2012
                          • 1430

Kluczem do sukcesu jest właśnie dzień i godzina przejazdu, na moim przykładzie wyjazd ok 4.30 sobota, Katowice -Legnica , strata 15min na bramkach , czyli niewiele,a odcinki remontowane to płynny przejazd 90km/h. Powrót godzinny popołudniowe z ominieciem węzała w Bielnach Wrocławskich , /gdzie według CB korek miał 10km/,reszta to płynny przejazd ze statą 20min na bramkach. 8)

Komentarz

• krissos
                            Elegance
                            • 2011
                            • 840
                            • Honda
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Co do bramek to w większości te korki są przez "doświadczonych kierowców" którzy nie potrafią się zachować. Przykład z życia. Kierowca osobówką nie dość że wjechał na pas dla ciężarówek (viatol) to podjechał pod budkę dopiero otworzył szybę podał bilet potem ukazała się kwota więc szukał portfela, potem odliczał sumę którą ma zapłacić, w końcu zapłacił, szlaban się podniósł ale on musiał schować portfel, potwierdzenie, zamknąć szybę i w końcu ruszył :diabelski_usmiech . A jak jest tak że na bramce viatol nie ma nikogo to trzeba wycofać i znowu problem (niestety kilka razy spotkałem kierowców w octavi) :diabelski_usmiech
                            Znowu na bramkach wjazdowych przy pobieraniu biletów sytuacja jest podobna, tylko tyle że gość tak podjedzie że z okna nie może dostać do przycisku, i próbuje otworzyć drzwi, ale one się blokują na dole (bo są zabezpieczenia żeby w budkę nie wjechać) więc odpina pas i wychodzi prawie cały przez okno po bilet.
                            Wiem że nie każdy rodzi się kierowcą, ale powinno się przygotować do takiego wyjazdu, albo omijać szerokim łukiem :szeroki_usmiech
                            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                            ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Leniwiec
                              Rider
                              • 2009
                              • 624
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez krissos
                              Znowu na bramkach wjazdowych przy pobieraniu biletów sytuacja jest podobna, tylko tyle że gość tak podjedzie że z okna nie może dostać do przycisku, i próbuje otworzyć drzwi, ale one się blokują na dole (bo są zabezpieczenia żeby w budkę nie wjechać) więc odpina pas i wychodzi prawie cały przez okno po bilet.
                              Cholera, normalnie jakbym siebie widział kilka miesięcy wcześniej na wrocławskich bramkach :lol: Potem modliłem się całą drogę, by nie znaleźć się na youtubie :diabelski_usmiech
                              Pozdro

Komentarz

• orzel720
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 2267
                                • Superb III (3V3)

A jak jest na odcinku Kraków - Zgorzelec - jadąc nocą? ja wyjeżdżam o 23 z Krk dziś..

Komentarz

• Leniwiec
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 624
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Od Wrocka do Zgorzelca w sumie bez większych problemów. Jedyne co, to moim zdaniem trzeba się mocniej pilnować na tej części A4 pozbawionej pasa awaryjnego, bo ruch spory nawet w nocy, i ostatnio coś dość często słyszy się o wypadkach.
                                  Pozdro

Komentarz

• orzel720
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2267
                                    • Superb III (3V3)

Leniwiec, dzięx!

Komentarz

• Mickul
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2847

Zamieszczone przez Leniwiec
                                      Od Wrocka do Zgorzelca w sumie bez większych problemów. Jedyne co, to moim zdaniem trzeba się mocniej pilnować na tej części A4 pozbawionej pasa awaryjnego, bo ruch spory nawet w nocy, i ostatnio coś dość często słyszy się o wypadkach.
                                      Mi tam wyleciał jakiś leśny zwierzak, a jechałem przepisowe 110km/h... Ostatnio przejechałem w 9h pół Europy, tylko kuźwa na bramkach stałem 45 minut. :lol:

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Wczoraj w nocy :lol: okolo 21:30 w Gliwicach bramki puste. We Wroclawiu 3 bramki z lewej po jednym aucie, podjechalem, to juz auto odjechalo. Bramki na srodku puste, po prawej viatolowe na biezaco.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Leniwiec
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 624
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez Mickul
                                          Mi tam wyleciał jakiś leśny zwierzak, a jechałem przepisowe 110km/h... Ostatnio przejechałem w 9h pół Europy, tylko kuźwa na bramkach stałem 45 minut. :lol:
                                          Zwierzak? Przy takiej prędkości to się można nieźle zdziwić :diabelski_usmiech
                                          Mi jakiś czas temu w nocy na wysokości zjazdu na Kąty Wrocławskie przebiegł jakiś debil przez pas. I to żeby jeszcze to zrobił na tej części oświetlonej, to pół biedy, ale ten kamikaze przebiegł tuż za, gdzie ciemno jak w czarnej d - zobaczyłem tylko plamę na skraju zasięgu reflektorów i chwilę potem pajaca próbującego przejść przez barierki oddzielające oba pasy :evil:
                                          Pozdro

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

A4.
                                            Sobota 3 dni temu - wyjazd przed 5-tą rano z Zabrza, bramki pod Wrocławiem o 7:10 jeszcze puste - pewnie po 1/2h zaczyna się sajgon. W stronę Śląska zauważony koreczek 200m po pobór biletów.
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

Pracuję...