Miałem przyjemność jechać tym autem mysle jednak że to ma silnik z audi tt lub s3. Wnętrze zadbane nie widać 400 tys przebiegu. Niestety krętactwo właścicieli skutecznie odpędziło mnie od zakupu.
zakup laptopa
Zwiń
X
-
zakup laptopa
W planie mam zamiar zakupić laptopa i proszę doradzenie mi na co głównie zwrócić uwagę, jakie parametry powinien mieć, i gdzie najlepiej dobrze i tanio kupić.
Moje wymagania to;
- komputer głównie do internetu, obróbki zdięć, filmów, sporadycznie gierki
- ekran co najmniej 15'
- windows 8, 8,1
- cena 1500-2000 zł no wiadomo im mniej tym lepiej :wink:
-
-
win7??? gdzie Ty coś takiego chcesz jeszcze znaleźć?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
-
SPRZĘT - KLASA B
Do sprzętu klasy B zaliczamy produkty używane, w pełni sprawne, noszące ślady eksploatacji, które nie mają wpływu na poprawne działanie produktu. Możliwe są głównie defekty widoczne na zewnętrznej części urządzenia, takie jak różnego rodzaju uszczerbienia i pęknięcia, które nie przeszkadzają w korzystaniu z komputera, laptopa, czy telefonu. W klasie B możliwe są także rozjaśnienia na matrycy produktu, tak zwane duszki (z ang. white spot'y), a także drobne ryski i paproszki na ekranie.
Warto pamiętać, że sprzęt klasy B, to sprzęt testowany pod kątem technicznym, w pełni sprawny i funkcjonalny. Jak inne produkty w AT-Outlet.pl objęty jest gwarancją dystrybutora i podlega pełnemu prawu do zwrotu i wymiany.
Komentarz
-
-
Mam używam i jestem bardzo zadowolony.
Nie jestem ani informatykiem ani technikiem, do użytku codziennego nadaje się w pełni.
Nawet i gry jakieś tam na nim idą.
Jedyne co wymieniłem dysk na SSD bo fabrycznie był SATA co poprawiło prędkość jego działania.
No i głośniki ma dość słabe
Jedyny i jak dla mnie największy minus tego laptopa to brak złącza hdmi a zamiast tego jest mini display port.
Niby są przejściówki na hdmi ale po dwóch czy trzech użyciach takiej przejściówki odpadł ze środka kawałek plastiku i teraz żadna przejściówka nie działa (taki oddzielający piny czy jak to tam nazwać).Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
-
Gość
Do spełnienia wymagań z pierwszego posta to naprawdę każdy się nada. A gdyby miał być przenoszony (codziennie, jak mój), to najważniejsza jest obudowa (8 lat takiego tragam ze sobą do pracy, w różne miejsca). Sobie kupuję takie w metalowej, matowej. Druga naprawdę ważna dla mnie rzez to matowy ekran. A jak nie musi być szybkiego startu żadnego softu, to i ssd niekonieczny. Osobie niegrającej w gry 3D bardzo łatwo o zadowolenie z taniego laptopa.
A laptop tak się nadaje do grania, jak skoda do kreowania prestiżu właściciela.
;-)Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
-
ja osobiście przestrzegam przed asusami - większość spoza serii zenbook to absolutne jednorazówki, gdzie wszytko (włącznie z ramem) jest wlutowane w płytę główną, zatem wymiana gniazda zasilania (b. częsta przypadłość w asusach) to nie 20PLN + godizna roboty, tylko kilka stówek, bo gniazdo nie jest na taśmie, a wlutowane w płytę. Niespodzianki w postaci dysku twardego dostępnego dopiero po rozebraniu całego komputera na elementy pierwsze (dysk np. znajduje się w standardowym miejscu, w rogu komputera od spodu, ale producent 'zapomniał' o klapce). Także przed zakupem dokładnie sprawdźcie, czy producent przewiduje jakiekolwiek możliwości upgrade - np. wspomniane wlutowane 8GB ramu i brak wolnego gniazda na dodatkowy...Ta rada oczywiście tyczy się wszelkich laptopów, także seria HP Pavilion również jest do bardzo warunkowego polecenia.
SSD powinien być - po zainstalowaniu standardowego zestawu programów na dysku talerzowym windows "wstaje" nawet i 2-3 minuty, na SSD ~15-25s
za 2k da się dorwać poleasingowego Della Latitude 6540 z SSD, 8GB RAM, 256SSD i matowym ekranem FullHD - taki w stanie "A" będzie dużo, dużo lepszy niż jakikolwiek marketowy laptop w cenie do 3k (magnezowa pokrywa, sztywna obudowa, każda część wymienna). Z polecanych sprzedawców poleasingów - amso, memtech
Komentarz
-
-
Na razie mam asusa i jakoś śmiga. Parametry ma wystarczające, ale ja nie gram w jakieś bardzo wymagające gry. Młody sobie kupił 2 lata temu i był dla niego super. Teraz ja go przejąłem w spadku, a on ma kompa - składany pod konkretne parametry gamingowe.
Do asusa dokładałem ram - bez problemu.
Mam w nim jakieś systemy chłodzenia, dźwięku itp - ale dla mnie to black magic.
Zawsze twierdziłem, że komp, to komp. Ale teraz widzę, że lapek, to lapek. Stawiam gdzie chcę i robię co chcę. Oczywiście nigdy nie kupię ani lapka typowo do gier, ani kompa. To chore koszty.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz