A co do Nivy - jak z dostępnością części? Bardzo się psuje?
Części pełno i są za grosze, konstrukcja prosta także i stosunkowo trwała do tego prawie wszystko we własnym zakresie jak się ma trochę mechanicznych zdolności się ogarnie a w terenie poziom awarii i inwestycji w sprzęt jest wprost proporcjonalny od poziomu i częstotliwości eksploatacji. I tak jest w każdym sprzęcie off, od tego najtańszego do tego najdroższego
Tyle, że Niva to konstrukcja samonośna i w trudnym terenie jak stanie to może być kłopot np z dostaniem się do bagażnika...bo go nie otworzysz (ale dostaniesz się tam przez kabinę) :wink:
A silniki w Nivie są rosyjskie czy jakaś inna konstrukcja?
Czy warto kupić nowszą NIvę (widziałem że są nawet z 2008), bo nie ma np. chorób wieku dziecięcego, czy raczej skupić się na stanie auta?
A silniki w Nivie są rosyjskie czy jakaś inna konstrukcja?
Czy warto kupić nowszą NIvę (widziałem że są nawet z 2008), bo nie ma np. chorób wieku dziecięcego, czy raczej skupić się na stanie auta?
Poszperaj w necie.
Benzyna 1,7 to chyba coś wspólnego z GM gdzieś kiedyś czytałem, 1,6 chyba jest ich, a 1,8...nie wiem. Diesel 1,9 od pedżota.
Szukaj na forach tematycznych.
sprat, to auto produkowane od 77....trudno mówić o chorobach wieku dziecinnego w 2008....nawet z 2012 są egmeplarze. nawet nie wiem czy tego nadal nie produkują.
ja bym otpował za nivą jak auto na wypady w terenik weekendowe, no chyba że chcesz jakieś wyprawy kilkudiowe offroad uprawiać w jakimś klubie to bierz chera 4.0 i przerabiaj jeszcze.
a o nivie szukaj na forach jak pisze alonzo, auto konstrukcji cepa, części tanie, a ten 1.7 jako tako powinien dawać radę w terenie.
[ Dodano: Wto 30 Wrz, 14 15:20 ]
tu mały tescik jest:
dla mnie aro czy uaz to zbyt duzy hardcore...auta z "tajgi" podobne do nysy w środku...jednak niva mimo że stara też konstrukcja to lżejsza i dostępniejsza dla oka i jazdy...
sprat, jak już zajrzałeś i nie olewasz tematu to powinieneś określić do czego konkretnie chcesz używać tego wozu:
a) topienie w błocie i jazda na kopiach Simexa i Super Swampera z wyciągarką nie mniejszą niż 9000
b) jazda w terenie, łąki, po drogach polnych i leśnych z okazjonalnym korzystaniem z wyciągarki, taka "turystyka kwalifikowana" bez szukania wrażeń czyli wjazdów z premedytacją w błoto po klamki.
c) dalsze wyjazdy na kilka-kilkanaście dni bez ekstremów ale dużą ilością jazdy poza asfaltem.
oraz podać ilość ewentualnych pasażerów którzy moga potencjalnie z tobą podróżować
[ Dodano: Wto 30 Wrz, 14 17:49 ]
Zamieszczone przez hubert78
Podobno ARO można tanio dostać (koguty gratis dają) :szeroki_usmiech
hubert78 napisał/a:
Podobno ARO można tanio dostać (koguty gratis dają)
gdzie?
Próbowałem zażartować ale jak widać mi nie wyszło :?
Na ofrołdzie nie znam się wcale , ale przypomniała mi się historia zakupu przez Policję kilka lat temu samochodów terenowych.
kazik4x4, a w "c" można wyciągarki użyć i może to nie być kilka dni? jak to zakwalifikować jako "d" już trzeba? hehe
masz rację, że autor musi podać docelowo do czego chce auta używać...
ale....sposób w jaki to piszesz...to śmiać się chce kolego :lol:
nie przyznasz się, że czasem jak przypierdzielisz, to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, swoim "ciętym" językiem bez powodu w sumie...tylko teraz swoją wiedzą na temat wyciągarek i offroadu (powiązaną pewnie z Nickiem) próbujesz zatuszować swój "kulturalny" ton, naskakujący na poprzedniej stronie i obrócić kota ogonem....a wystarczy słowo "pardon" dodać na początku wypowiedzi. Lepiej napisać - " Jak już zajrzałeś....." zamiast poprostu przeprosić za swoją nieadekwatną wypowiedź i wtedy pisać dalej....
Niektórzy chyba wyżej...sr...niż widzą....szczególnie na swój własny temat...Poza tym po co się "produkujesz" nadal w tym wątku, jak to określiłeś na poprzedniej stronie. Przecież tu sami "debile", łącznie z autorem, prawda? :lol:
Nie obrażaj się , tylko przemyśl czasem co to jest kultura zwykła i umiejętność przyznania się do błędu :wink:
p.s. a poza tym chłopak napisał skąd jest w avatarze, to Ty jesteś z nikąd..."Skąd: PL" :wink: :P to już na żarty
Komentarz