bongst, Jaki błąd pokazuje?
Urzadzenie wielofunkcyjne - co kupic
Zwiń
X
-
Urzadzenie wielofunkcyjne - co kupic
Czy ktos z Was orientuje sie w urzadzeniach wielofunkcyjnych? Potrzebna jest drukarka+skaner (reszta bedzie juz milym dodatkiem ale nie jest to konieczne).
Priorytetem jest cena/jakosc. Szczegolnie jesli chodzi o czesci zamienne. W przypadku atramentowki to cena tuszy, w laserze tonera.
Cena do max 200Ojro.
Podobno jak atramentowa drukarka odstoi dluzszy czas to tusz zasycha i jest kaplica. Laser z kolei jest drogi :roll:VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
-
-
Za 200 ojro to już dobry sprzęt da radę kupić.
Ja za ok 400 zł z hakiem kupiłem Brother J552DW i jestem zadowolony. Drukuje, skanuje, wifijuje itp. 3 lata gwarancji.
Podstawowe pytanie do czego będziesz sprzętu używał i na czym Ci zależy.
Jeżeli chodzi o atramentówki to tak, nieużywany tusz potrafi przyschnąć, jednak w dzisiejszych drukarkach (przynajmniej moja tak ma) co jakiś czas automatycznie czyszczona jest głowica.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Ja również mam sprzęt firmy Brother i nie mogę narzekać. Łączy się bezprzewodowo, drukuje, skanuje, kopiuje - czyli wszystko czego potrzeba. Zapisuje skany bezpośrednio na pendrive czy to w .pdf czy .jpg. Mogłaby trochę szybciej drukować, ale i tak jest nieźle. Oczywiście atramentówka. Ceny niestety nie pamiętam, bo też zakup był już parę lat temu, ale kojarzy mi się coś między 350 a 400 zł. Dobra dostępność tuszy. Również nie miałem sytuacji, żeby tusz przyschnął. Generalnie polecam.
Komentarz
-
-
Szukam do uzytku domowego, czesciej druk czarno bialy niz kolor, ale jakies wykresy, grafy w kolorze pewnie tez
Szybkosc druku nie jest istotnym parametrem. W warunkach domowych poczekam. Samoczyszczaca glowica brzmi rozsadnie. Pytanie czy kazda firma posiada takie rozwiazanie czy zalezy im na tym, zeby czegos takiego nie bylo i sie psulo :diabelski_usmiechVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
Za takie pieniążki to już można porządną drukarkę cyfrową formatu do A3+ kupić .
Tylko że to duże cholerstwo jest
Jeśli zdecydujesz się na tak duży sprzęt to polecam jednak poprzedni model C253
EDIT
Sorry dopiero co doczytałem że to dwieście 200 - napisałeś razem "200Ojro" - a ja zobaczyłem 2 tys.ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleySzukam do uzytku domowego
Po wybraniu jakiegoś modelu urządzenia, sprawdź symbol tuszu i sprawdź ceny zamienników w necie.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
pytanie ile zamierzasz drukować i czy masz wymagania odnośnie wileko ści sprzętu.
Ja w biurze używam http://www.mediamarkt.pl/warszawa-ma...36dnf,id-66171 i sobie bardzo chwaleIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Dziekuje za pomocne rady. Ostatecznie wybor padl na Canona MG5550. Jak na nasze skromne potrzeby wystarczyProblem byl jedynie z instalacja. Najpierw podczas laczenia z routerem, zamiast pytac sie o haslo pytal sie o "wpisz pytanie pomocnicze". Pozniej nie moglem zainstalowac drukarki bo wylaczylem sobie kiedys usluge windowsowska "bufor drukowania", a na sam koniec okazalo sie, ze komputer nie widzi drukarki w sieci bo defaultowo router mial wlaczona opcje "AP Isolation" i urzadzenia w sieci nie widzialy sie wzajemnie.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
Hej.
Odgrzewam kotleta.
Poradźcie co kupić?
Nie chce za dużo na to wydać. Rozsądna relacja jakośc/cena. Drukowanie ok +/- 300 stron/m-c z czego 95% to druk czarno-biały.
Na tusz czy toner? Wyleciałem z obiegu. Ostatni zakup to 2010 rok i HP-ek C4180, który do dziś robi.
Spora wydajność na "pojemniku" wskazana i jakaś tam względna ekonomia drukowania.
Druk i skaner - tego mi potrzeba.
Coś niedużego/na biurko.
Podpowiecie?
Komentarz
-
-
Alonzo_, po padzie brothera DCP-J195 i szybkim rekonesansie kupiłem Brothera DCP-J105.
Katridże ori są tak tanie, że nawet nie zamierzam tym razem kupować zamienników.
Rozmiar -jak to kombajnu wielofunkcyjnego- w normie dla tego typu urządzeń.
Na duży plus - dobrze działa ze smartami z androidem (skan/druk).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rico40DCP-J515W 5 lat i zero problemów na zmianę pakowane oryginały i zamienniki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Te brothery nie sypią się zbytnio?
nauczyciele drukują tyle, że czarny zmieniam często i 2x w tygodniu, więc wyobraź sobie, ile ta drukarka już wydrukowała - na najtańszych zamiennikach oczywiście
Komentarz
-
Komentarz