Zamieszczone przez Tomaszek
Wymiana płynu do spryskiwaczy
Zwiń
X
-
sew1981, Być może kolega ma pełny zbiornik płynu letniego. Mi wypsikanie zajmuje około 3 miesięcy. Operacje spuszczania płynu przeprowadziłem wczoraj ze względu na zbliżające się przymrozki. Ja akurat miałem pompkę i poszło szybko. W tamtym roku miałem po prostu wężyk i jazda. Tylko nie pij tego.
A za taki płyn z marketu za 5 zyli to dziękuje.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
krzygaj, Jak już koniecznie chcesz odzyskać stary płyn to najprościej mając combi przyjładasz butelkę pod spryskiwacz tylnej szyby a ktoś drugi wajchą wł spryskiwanie. Silniczek trochę popracuje ale chyba najmniej bezproblemowo. Całego nie musisz chyba spuszczać, wystarczy jak zejdzie z połowę a resztę uzupełnisz dobrym zimowym. Wymiesza się a jeszcze takich mrozów nie ma. Za jakiś czas ponownie uzupełnić zimowym i będzie OK. Zabawa w strzykawkę to trochę kiepskawo, można zassać i wężykiem do pojemnika też zleci ale nie pił bym go
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez oolsztyniakWlej 4-5 kieliszków wódki i będzie git.
[ Dodano: Pią 24 Paź, 14 09:26 ]
PS. Ja zawsze do letniego dolewam zimowego i nigdy nic mi nie zamarzło. Pogoda taka że można częściej poużywać spryskiwacza i letni szybko zejdzie
Komentarz
-
-
Ja wlałem też do pełna letniego dwa dni temu a użyłem spryskiwacza raz.
Dziś test przy -4 i lewy już nie piska :lol:
Prawy średnio ale szyba na dole oblodzona i wycieraczka też :P
Więc wieczorem 5 kielichów dla mnie 4 do zbiorniczka , a co niech też maByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
a mi dobre 2l płynu zimowego wylały się w bagażniku, po tygodniu, praniu i suszeniu nadal czuję.
Najlepiej było na następny dzień, gdzie rano jechałem z wszystkimi otwartymi oknami i głową praktycznie za oknem ;-)
PS Dobrze że nie było policji i trasa krótka (4km)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Nie pytam się z oszczędności tylko z racji tego, że cały poprzedni weekend pieściłem skodzinę i przygotowywałem do zimy - jakbym wypryskiwał płyn, to wszystko leciałoby na szybę (z Rain-X) i na karoserię (z FK1000p+BSD) i zapewne osłabiłoby te powłoki, nad których położeniem sporo się napracowałem :szeroki_usmiech kto robi to zgodnie ze sztuką, to wie ile czasu zajmuje taki proces.
Szkoda, że nie można jakoś wyciągnąć ze zbiorniczka - spojrzałem teraz i mam pod sam korek - nalałem tyle po zimie i myślałem, że mi zejdzie do kolejnej a tu du...a
Pozostaje spuszczenie przy tylni sprysk do butelki i dolanie zimowego :wink:
W przyszłym roku chyba cały rok na zimowym będę jeździł lub na minimalnym poziomie letniego płynu, żeby przed zimą znowu nie kombinować.
Dzięki za pomoc - pozdrawiam
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez piocielA za taki płyn z marketu za 5 zyli to dziękuje.
Tak wogole to odczepic wezyki z przodu i lac w co tam chcesz.
Komentarz
-
Ja wczoraj wypsikałem letni na maxa, był pełen zbiornik w 80%. Zalałem zimowy, też trochę popsikałem, żeby zimowy wszedł w przewody(głównie tył,bo dłuższy) i jestem gotowy do zimy...
Z całym szacunkiem, ale obyśmy mieli tylko takie "problemy" z autami oraz w życiu jak zlać letni,aby nie uronić jego kropli...
Komentarz
-
-
Pierdu,,, pierdu... A kolega krzygaj, już na pewno opił się z tych kieliszków W cenie bańki 5-cio L płynu do spryskiwaczy sprawdzi się pompka ręczna.Załączone plikiO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz