Wymiana płynu do spryskiwaczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzygaj
    Rider
    • 2008
    • 627
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

kazik4x4, jak Ci przeszkadza to po kigo ...uja tu wchodzisz i piszesz jakieś dyrdymały i nic nie wnosisz do tematu?
    Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie to .... delikatnie mówiąc nie odzywaj się jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia.

Nie wiem czemu, ale jak ktoś zada niby "banalne" pytanie to w Waszym mniemaniu jest "idiotą" - otóż nie czasami teoretycznie proste rzeczy nie okazują się wcale takie proste jeżeli pozna się dany konkretny przypadek.

Wypsiukanie przez spryskiwacze to jest najprostsze co można zrobić w tej sytuacji, ale nie o to pytam tylko o inne sprawdzone sposoby.

Jeżeli ktoś nie ma konkretnych wskazówek, to proszę żeby się odzywał i nie zaśmiecał wątku osobistymi przemyśleniami wątpliwej jakości.

Tym którzy wnieśli coś do wątku i podali jakieś rozwiązania to dziękuję natomiast pozostałym, którzy napisali jakieś bzdury żeby się dowartościować dedykuję bardzo mądrą myśl:
    Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
    Pzdr

endryu mam taką pompkę, ale co dalej? - wężyka do zbiorniczka nie doprowadzisz, bo za dużo "zakrętów" - wężyk się załamie na pierwszym lepszym zakręcie i nie będzie przepływu.
    Moja Skodzina

Skoda Octavia II -
    Opel Astra III -

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3773
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez krzygaj
      wężyka do zbiorniczka nie doprowadzisz, bo za dużo "zakrętów"
      Da radę wężyk igielitowy nie zbrojony taki przezroczysty do paliwa. Igielit fi 10mm podda się na łukach, nie załamie się. Spróbuj, to tania opcja
      Po wyjściu z pompki można też zrobić redukcję na mniejszą średnicę wężyka.
      A przekrój wew. rury zbiornika ma ok. 30 mm.
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

jak nie chcesz odzyskać płynu, to zdejmij halogen po stronie pasażera i wyciągnij pompkę ze zbiorniczka
        proste i do wykonania w 10 sekund
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• krzygaj
          Rider
          • 2008
          • 627
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

No i na takie porady czekałem :lol:

Dziękuję za pomoc - "stosunkowo" udanego weekendu życzę :diabelski_usmiech

Pzdr
          Moja Skodzina

Skoda Octavia II -
          Opel Astra III -

Komentarz

Pracuję...