InPost - czy w Waszych regionach też tak jest ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Przeczytałem cały temat i dobrze wiedzieć z czym mają do czynienia dyrektorzy - pracodawcy. Tak się składa, że jestem po drugiej stronie - szukam pracy, całkiem nie daleko Krakowa i świat wygląda całkiem inaczej. Chciałbym znaleźć pracę w branży motoryzacyjnej bo w tym kierunku studiowałem - chciałbym pracować nie jako teoretyk/znawca tematu za biurkiem tylko normalnie w warsztacie/serwisie wykorzystywać wiedzę którą mam od strony elektroniki/sterowania/programowania a przy tym rozszerzyć wiedzę praktyczną na temat zwykłej mechaniki.

I tu zonk :lol: bo "Panie.. z tego to Pan nie wyżyje my potrzebujemy mechanika co będzie robił przemiał - z doświadczeniem".

Dodam, że w trakcie studiów (wakacje) pracowałem na początku u nas - później zagranicą w branży elektrycznej i tam jakoś potrafią docenić zaangażowanie - to co ktoś ma na papierze jest atutem który się szybko weryfikuje, a to że młody człowiek czegoś nie potrafi jest logiczne i musi się nauczyć.
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

1) nie awizują przesyłek sadowych powtórnie - tj. wracają przesyłki pomimo jednokrotnego awizowania a mimo to na kopertach jest wpis o podwójnym awizowaniu ?

2) korespondencja nie podjęta przez adresata zawsze wraca do sądu z adnotacją "nie podjęto w terminie" i nie jest istotne to, czy ktoś w ogóle tam mieszkał o nazwisku adresata ?

3) nie ma możliwości ustalenia w punkcie InPost kto był nadawcą sądowej korespondencji która wróciła jako nie podjęta w terminie?

Ciekaw jestem - jak to wygląda u Was

SKUTKI
    Ad. 1)
    - przesyłki powracają ze skutkiem doręczenia - i tak są traktowane przez Sądy - w mojej ocenie natomiast daje to podstawę dla obalenia takiego domniemania doręczenia z uwagi na brak powtórnego awizowania

Ad. 2)
    - teoretycznie i praktycznie możecie liczyć się tym, że nagle wejdzie Wam komornik na pensję z egzekucją bo Wierzyciel przesłał do sądu Wasz stary adres lub nieaktualny adres - a korespondencja powracała z adnotacją "nie podjęta w terminie" zamiast "adresat nieznany" bądź "adresat nie zamieszkuje"

Ad. 3)
    - nie ustalicie w Sądzie tego, kto do Was pisał jeśli nie posiadacie wiedzy nt. aktualnie toczących się spraw z Waszym udziałem

[ Dodano: Wto 01 Mar, 16 07:33 ]
    Nareszcie koniec .....

1,5 roku temu po perturbacjach pisałem skargę i wniosek do Prezesa SR po kilku msc dostałem info, że sprawa przekazana do Prezesa SO i cisza ..... ale wreszcie koniec tego cyrku z :

* pojedynczym awizowaniem
    * odbieraniem listów w warzywniaku
    * zwracaniem zawsze korespondencji jako prawidłowo awizowana (mimo, że adresat nie mieszka od lat pod danym adresem)
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

Pracuję...