Zamieszczone przez lukigondi
Wybory 2014 :-) tylko w temacie systemu informatycznego :-)
Zwiń
X
-
Wybory 2014 :-) tylko w temacie systemu informatycznego :-)
Panie, Panowie-zero o partiach, frekwencji,ew. koalicjach,bo za głowy się weźmiemy ;-)
Ciekaw jestem Waszych opinii, a szczególnie Informatyków z naszego Forum, co sądzą o jakości systemu liczenia głosów, który jak wiemy niezbyt działa ;-)
Czy w XXI wieku tak trudno coś takiego zrobić?
Lashlo
-
-
Nie bede ich bronil, bo dali ciala. Za malo czasu, za malo srodkow i wyszla qpa.
Na ich obrone przemawia dosc skomplikowana ordynacja i wymogi bezpieczenstwa. Rozsylanie kluczy itp. Moze ktos wie jak komisje zglaszaja swoje czastkowe wyniki? Reszta to juz agregacja i potem troche matematyki.
Ten system mial byc takze uniwersalny, tak aby mogl posluzyc przy kolejnych wyborach.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Pewnie najtańsza oferta i potem są jaja, jak przy innego tego typu przetargach.
U nas na uczelni parę lat temu wdrożyli system (dziekanaty, kadry, oceny studentów, przedmioty itp.). Dopiero teraz, po 3-4 latach zaczyna to jakoś pracować. Wcześniej sporo błędów, awarii.
Mogę tylko podejrzewać, że system w PKW nie został dobrze przetestowany - a teraz w "warunkach bojowych" wyszły wszystkie błędy.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
re
a ja jestem załamany, jest pełnomocnikiem do spraw informatycznych w Gminie przy wyborach i takie burdelu od kilkunastu lat nie było. Wcześniej kalkulator wyborczy i cała platforma robiona przez firmę pixel działała rewelacyjnie- i jakoś się dało. Teraz chcieli przyoszczędzić kasy i wydali bubel. Odsyłam Was na stronę PAP do zakładki samorząd- poczytajcie sobie o przetargu, opiniach ect.
Dla mnie w roku 2014 taki system to kompletna porażka, zważając na to, że PKW od dawna wiedziała kiedy są wybory...pozdrawiam Macek
Komentarz
-
-
To ciekawe po co zmieniali dzialajacy system? Czy to prawda, ze podobne komus zle zliczyl glosy i stad decyzja o wymiania.
Moze kod powinien byc na gitHubie - oczywiscie tylko read-only. Wtedy kazdy mialby szanse zapoznac sie z tym cudem :-)Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uli07To ciekawe po co zmieniali działajacy system?
....do tego podobna porażka systemu biletowego PKP Intercity.....chociaż tam za to 3 głowy poleciały, ciekawe jak będzie w przypadku PKW...
Komentarz
-
-
Panowie, to są jakieś jaja... Naprawdę, daleki jestem od spisków itp. ale to naprawdę przestaje być śmieszne. A tych starszych panów z PKW powinno już dawno się odstrzelić. Obstawiam, że oni nawet nie potrafią włączyć kompa. Dlaczego na ich konferencjach nie ma informatyków, czy przedstawicieli tej firmy krzak??
Takie jaja tylko w Polsce...
Chyba naprawdę pora pakować się i wyp...lać stąd jak najdalej.
Smutne to wszystko.
Komentarz
-
-
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
PKW ogłosiła, że było włamanie do ich baz danych. Sprawa zgłoszona do ABW. Członkowie PKW nie mają sobie nadal nic do zarzucenia. Ludziom z komisji wyborczych nikt nie zapłaci więcej niż było ustalone, mimo że pracują już 4 dzień :evil: w sumie cieszę się, że się do komisji nie dostałem, chociaż 300 zł bez podatku na chodniku nie leży :roll:
Komentarz
-
-
Jakby ktoś chciał się czegoś dowiedzieć o PKW
Państwowa Komisja Wyborcza, najwyższy w Polsce organ wyborczy, w ostatnich dniach nie schodzi z czołówek mediów. Niestety, zazwyczaj nie są to pochlebne opinie. PKW jest ostro krytykowana z powodu kompromitujących problemów z liczeniem głosów, zaczęły się także pojawiać opinie, że pora wymienić skład komisji.
Komentarz
-
Komentarz