Zamieszczone przez georgg
Wakacje w Włoszech - TOSKANIA
Zwiń
X
-
Wakacje w Włoszech - TOSKANIA
Po kilku latach wakacji w Chorwacji chciałbym wybrać się trochę dalej - TOSKANIA. Ponieważ temat o Chorwacji pięknie się rozwinął - może ten będzie równie pomocny i bogaty w opinie/wskazówki/zdjęcia.
Przeglądam fora i strony z apartamentami/domami i wszystko wygląda pięknie, ale wiadomo, że najlepiej jechać w sprawdzone miejsce - z polecenia.
Serdecznie zapraszam do umieszczania sprawdzonych miejscówek.
Wszystkie opinie mile widziane.
-
-
Bylem dwa razy w Toskanii. Polecam region Chianti na poludnie od Florencji. Okolice Sieny, Monteriggioni, Rosia. Mozna skoczyc na Elbe i w ogole wszedzie jest w miare blisko np. Piza, Volterra.
Teren jest malowniczy, zabytkow sporo. Polecam bardzo.
Nocowalismy w tzw. farm-house, czyli stare domy (ale standard w miare wysoki) + winnica + basen. Czego chciec wiecej. 8)
Droga: Krakow->Wenecja 12 godz. jazdy w nocy i potem jeszcze 4 godziny. Dzisiaj byloby szybciej bo mam autostrade do Czech.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Prosze,
Società Agricola La Caminata è un'azienda ad indirizzo cerealicolo a Piacenza. Produce grano tenero, grano duro, fagiolino, mais da seme e energia elettrica da fonti rinnovabili.
Najlepiej uzyc Booking albo podobnych stron oraz google maps :-) gdzie mozna po prostu wpisac wyszukiwana fraze np. apartments, farm house etc.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Prim, ja polecam San Gimignano - piękne miasteczko na górce. Ma swój klimat, co do noclegów nie pamiętam szczegółów, bo było to dawno, spaliśmy tam po drodze do Rzymu kiedyś, po jeździe non stop z Gdańska nocno/porannej (od nas najbliżej i najwygodniej jest przez Berlin, przez Kołbaskowo, albo Kostrzyn/Świecko). Okolica i klimat fantastyczny tego miasteczka :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Prim, ja polecam San Gimignano - piękne miasteczko na górce. Ma swój klimat, co do noclegów nie pamiętam szczegółów, bo było to dawno, spaliśmy tam po drodze do Rzymu kiedyś, po jeździe non stop z Gdańska nocno/porannej (od nas najbliżej i najwygodniej jest przez Berlin, przez Kołbaskowo, albo Kostrzyn/Świecko). Okolica i klimat fantastyczny tego miasteczka :wink:
Komentarz
-
-
To ja też coś mogę polecić, bo byłem we Włoszech w zeszłym roku. Niedaleko miejscowości Reggello, koło Florencji - nazywa się Borgo Stoppi. Super miejscówka, chata na górce (około 15 minutowa wspinaczka autem krętymi dróżkami), z pięknym widokiem na okoliczne winnice.
Kobieta wynajmuje kilka apartamentów w chatkach w starym stylu. Mimo, że chaty chyba z XIX wieku, to ładnie w środku odnowione, jest też fajny basen. My byliśmy w 4 osoby w apartamencie Cipresso (na stronce jest więcej zdjęć tego miejsca):
4 Beds - 51 mq Ground-floor: Living-room with satellite TV-set. Kitchen bathroom with shower, bidet and WC Kitchen: refrigerator, freezer, oven, a four cooking range, dishwashing machine,dining table. First floor: 2 double bedrooms Gas-heating. Private little terrace ( 6 sq mt) Barbecue. Ground-floor: Kitchen Living room Bathroom 1° floor: 2 bedrooms PhotoGallery
Powodzenia w poszukiwaniuMoja OIII RS TSI Moon White
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78980
Komentarz
-
-
W okresie letnim 2013 jechałem z rodzinką pod namiot
Eskapada zajefajna, zwiedzaliśmy ogólnie Toskanię nocując na campingach.
Najpierw była Florencja z świetnym kempingiem Panoramico - piękny widok na Firenze :szeroki_usmiech
Później mniejsze miejscowości typu Cortona, SamGingiano, Sienna, Luca, Piza, Wenecja + inne które nawet nie pamiętam, w drodze powrotnej muzeum Ferrari, i inne gadżety...
Teraz nie powiem w jakich noclegowniach, ale całość organizowana z Booking.com oraz TripAdvisor.
Całość jechaliśmy moją O1 zapakowani w 4 osoby + bagaże po "komin" i było nieźle
Cała trasa od nas z wybrzeża - poleciało ok 4500 km, wyjazd na 10 dni, REWELACJA :diabelski_usmiech
Najlepszy nocleg wśród wszystkich był pod Wenecją - Camping (MarinaDiVenecia **** z łazienkami w marmurach i pełną infrastrukturą
Wcale bym nie skłamał, że to były moje najlepsze wczasy, pomimo, że trzeba było przejechać te 4,5 kkm, ale te widoki w alpach :shock: bezcenne :szeroki_usmiech
Cały wyjazd był nastawiony na zwiedzanie małych mieścinek, bądź jakichś większych ważnych (Must See) i lokalnych winnic z zakupami :twisted:
No i gdzieś tam przejeżdżając przez jakąś przełęcz na letnich kapciach było dość ... hmmm
Jeden obraz wart 1000 słów - 1660 m.n.p.m.:
Pozdro.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Jeżeli można to POPROSZĘ Admina o połączenie tego tematu z tym tematem ---> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=275 mój ostatni wyjazd to właśnie Toskania :P
Chyba kolega Prim się za to nie obrazi
Zamieszczone przez Primchciałbym wybrać się trochę dalej - TOSKANIA.Zamieszczone przez Primzapraszam do umieszczania sprawdzonych miejscówek.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrimTwój jest prowadzony na zasadzie relacji - wątek osobisty do niezaśmiecania...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
sazad, wporzo, jest co opowiadać, Π x drzwi jakieś 8GB zdjęć i inne duperele :lol:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz