Na czym polega akcja serwisowa dla VW Passat b5 - wymiana cewek przez VW ?
Znajomy nastraszył mnie i powiedział, że :
- powinienem być przy wymianie BO PONOĆ MOGĄ MI ZAŁOŻYĆ STARE CEWKI - czy mnie wpuszczą ?
- że powinienem zabrać STARE cewki - aby nikomu innemu ich nie założyli - czy mi oddadzą ?
- że nie dadzą mi cewki w zamian za tą która się popsuła tydzień temu - w jej miejsce założyłem ORYGINAŁ - ale mimo to mi nie dadzą za nią nowej - mimo że za tą wymienianą zapłaciłem - czy to prawda ?
daruj sobie - maksymalna strata czasu!
- jeśli cewki sam wymieniłeś we własnym zakresie to usłyszysz "sprawdziliśmy Pana auto wszystko jest ok" i żadnych cewek na wymianę nie dostaniesz... chyba ze masz założone te cewki w które było wyposażone auto wyjeżdżając z fabryki
Geralt, dziwnie wyszło bo wymienili 3 i 4 a 2 ponoć nie podlega wymianie a 1 powiedzieli że jest uszkodzona i że mogą mi wymienić odpłatnie - więc powiedziałem, że dziękuję bo mam zapasową cewkę i sam sobie ją wymienię - nie mniej jednak po tym moim stwierdzeniu dziwnie zdenerwowany był pracownik - a może przesadzam - ciekawe czy po numerze cewki da się sprawdzić czy faktycznie ta 1 uszkodzona też nie podlegała akcji
nie mam pojęcia - ja mieszkam w Dublinie więc jak przyjeżdżam na ~4 dni do Łodzi to czas jest na wagę złota - mailowo i telefonicznie umówiłem się z szefem serwisu (Bednarek w Łodzi na Rzgowskiej) że jak im dostarczę stare cewki to wymienią na nowe, tymczasem straciłem 4h tylko po to aby się dowiedzieć że te które zakupiłem we własnym zakresie (w ASO) są ok i oni nic nie wymienią pomimo dostarczenia starych => ostatni raz coś załatwiałem w ASO i choć stać mnie na zakup nowego auta za cholerę nie kupię nowszego niż 2 letnie właśnie z tego powodu aby nie być skazanym na takich ludzi...
Komentarz