Cos wpie...a mi dysk.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xpawlak
    Drive
    • 2011
    • 73

Cos wpie...a mi dysk.

orzel720, no właśnie poszukiwałeś coś jakiś temu i jak? narazie temat odpuszczony?
    apropos MII elektryka dość delikatna i upierdliwa, ale znośna. Naprawione dziś u speca od Renat handsfree, bo ma taką funkcję, a nie działały switche w klamkach zamykające i kartą trzeba było zamykać. Fajne to, ale potrafi psuć się. Otwiera się autko ciągnąc za klamkę (jak działą podczerwień dobrze, to nawet wsadzając łapkę na klamkę), a zamyka wciskając guzik na klamce. oczywiście mając kartę w kieszeni. odpalanie guzik bez wciskania do slotu. Auto ma 11 lat, więc nowinek trochę miało :wink: Aha i radio taz działa, raz nie - podobno norma w MII. Trzeba używkę kupić na allegro jak padnie zupełnie za stówkę podobno :roll:
    Na taki użytek do domu się zda i fajne autko - jeśli chodzi o autko koło 10 letnie, dla przedstawiciela moim zdaniem lepsze MI, bo prostsze elektronicznie i elektrycznie :P nawet żarówkę mijania lepiej wymienić w MI. Więcej pierdologi i kabelkologii, ale generalnie MII jest całkiem spoko oczywiście.

Cos wpie...a mi dysk.

Nie mialem jeszcze takiej sytuacji moze ktos sie spotkal. Zauwazylem ze partycja systemowa traci wolne miejsce w szybkim tempie i nie mam pojecia dlaczego. Ostatnio zaczelo brakowac miejsca choc ma 60 gb i z reguly kilkanascie z nich jest wolnych. Zrobilem czyszczenie dysku przy pomocy narzedzi systemowych, pousuwalem zbedne programy i przerzucilem z pulpitu ewnetualne zbedne rzeczy na D. Zrobilo sie ponad 10gb wolnego (bylo to moze tydzien z hakiem temu) ale dzis co dziwne znow czerwono swieci i miejsca raptem kolo 2 gb, sprawdzilem dysk, wywalilem tempy i inne gowna chociaz wcale sie nie uzbieralo, zalaczylem avasta cos znalazl wywalilem miejsca uroslo do niespelna 4 gb zeby po godzinie znow go brakowalo :?: :?: :?:
    Nie mam pojecia co jest grane, mam starego windowsa 7 64bit.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

:arrow: zaawansowane w we wlasciwosciach moj komputer potem ochrona systemu wylacz przywracanie systemu
      Spritmonitor.de

Komentarz

• irekk
        L&K
        • 2011
        • 1093
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Co do oczyszczania dysku to czy czyściłeś pliki systemowe? Windows Update sporo zżera. Sprawdź wielkość katalogów jak Moje dokumenty czy Pobrane. Czy masz jakieś aplikacje typu Steam, Origin czy Uplay? Je także sprawdź. Sprawdz w zainstalowanych aplikacjach czy jest coś zbytecznego. Ile masz pamięci RAM? Może warto zmniejszyć plik stronnicowania? Czy potrzeba ci hibernacji? Jak nie to też wyłącz.

Komentarz

• georgg
          RS
          • 2013
          • 17115
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Golas27, może system w tle robi sobie kopię zapasową systemu ? Kiedyś w laptopie córki też miałem taki przypadek, że bardzo szybko ubywało miejsca na dysku. Wyglądało to tak że system nie nadpisywał (bądź nie usuwał) poprzednich kopii. Zmieniłem w ustawieniach tworzenia kopii zapasowych sytemu i problem zniknął. Może sprawdź ten trop.
          SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
          ​​​
          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• irekk
            L&K
            • 2011
            • 1093
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Masz na myśli punkty przywracania systemu?

Komentarz

Maicroft, wylaczylem przywracanie systemu chociaz od zawsze mialem wlaczone a problem zauwazylem dopiero teraz, usunalem nawet kopie bo bylo kilka punktow przywracania systemu zrobilo sie prawie 28gb wolnego, a teraz juz 26.4gb mimo wylaczenia opcji.
              irekk, tak jak pisalem czyscilem pliki systemowe, windows update mam wylaczone od dawna,moje dokumenty i pobrane sprawdzone i puste. Mam Steam i Uplay, ale foldery zajmuja niewiele. Ramu mam 6gb.
              georgg, ten trop sprawdzony bo masz na mysli
              Zamieszczone przez irekk
              punkty przywracania systemu?
              Za jakas chwile sprawdze znow pojemnosc i napisze.

Komentarz

• irekk
                L&K
                • 2011
                • 1093
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

windows update mam wylaczone od dawna
                prawie aktywowana wersja?

Komentarz

• Bili
                  Rider
                  • 2010
                  • 373
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Sprawdź rozmiary pliku pagefile.sys, hiberfil.sys. Dostępne na partycji systemowej po odznaczeniu opcji, że ma ukrywać pliku systemowe.
                  Może warto zmniejszyć ich rozmiary, bo one również powodują zmniejszenie miejsca na dysku.
                  Pozdrawiam.
                  Michał

Komentarz

• 4tech
                    RS
                    • 2008
                    • 4199
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

A "kopia zapasowa" (nie mylić z przywracaniem systemu) :?:
                    O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
                    Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
                    Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• georgg
                      RS
                      • 2013
                      • 17115
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

może lektura linku poniżej coś Ci pomoże:
                      Zawsze odkąd sięgam pamięcią miałem problem z samo zapełniającym się dyskiem C w systemie Windows 7. Nie zwróciłbym na …
                      SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                      ​​​
                      Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• krissos
                        Elegance
                        • 2011
                        • 840
                        • Honda
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wejdź w katalog Windows/Temp Wywal tam wszystko co się da i obserwuj ten katalog, czy jakiś plik nie przybiera na MB.
                        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• slavi
                          Rider
                          • 2004
                          • 422

Programik TreeSizeFree i obserwować gdzie przybywa

Komentarz

Zamieszczone przez irekk
                            prawie aktywowana wersja?
                            poprostu mnie wkurzaly ciagle updaty, a win wiadomo z neta
                            Bili, pagefile.sys zajmuje 5.85gb a hiberfil.sys 4.40gb, nie wiem ile powinny zajmowac i jak mozna je zmniejszyc.
                            4tech, kopii nie robilem, jedynie byly punkty przywracania systemu ktore sporo zajmowaly.
                            georgg, dzieki za link jutro bede czytal.
                            krissos, zrobilem to i obserwuje, chociaz ten katalog nigdy specjalnie nie powiekszal sie.
                            slavi, wyprubuje jak sie nie uspokoi bo...

...od wczoraj miejsca nie znikam znaczy zmalalo ale o 100mb wiec moze Tempy czy cos tam innego, ale to nie GB na godzine

Komentarz

• irekk
                              L&K
                              • 2011
                              • 1093
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

można hibernacje wyłączyć. jedyna jej zaleta jest jak się często kompa włącza i wyłącza.

Komentarz

tak zapomnialem powiedziec ze to tez wylaczylem. Poki co miejsca nadal 26,4 wiec chyba cos pomoglo
                                Duzo bylo punktow przywracania systemu, bo testowalem rozne wersje i wyglada jakby po instalacji kazdej nowej robil punkt przywracania i pare giga sie tego uskladalo. Jednakze jak pisalem nie dokonca rozumiem czemu w szybkim czasie znikalo miejsce. W wolnej chwili poczytam artykul od georgg, i sprawdze program od slavi czy cos wykaze.

Komentarz

Pracuję...