A może by tak w tym roku do Bułgarii nad morze:)...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cokolwiek123
    Classic
    • 2013
    • 6

A może by tak w tym roku do Bułgarii nad morze:)...

rafiki, jak sie popiesci to się zmieści :diabelski_usmiech
  • rafi.skoda
    Classic
    • 2011
    • 37

A może by tak w tym roku do Bułgarii nad morze...

Koledzy, a może by tak do Bułgarii nad morze?? Jezdzimy co roku z rodzinką do Darłówka, nie powiem żeby było nie fajnie, ale pomyślałem żeby może coś odmienić....
    Co prawda to troche dłuższa podróż, ale można sobie zrobić po drodze nocleg w Rumunii.
    No i raczej na 95% gwarancja pogody, chociaż z relacji różnych znajomych w ubiegłym roku pogoda na południu nie dopisała, ale trzeba być optymistą....
    Większość z nas dba o swoje autka, więc raczej nie ma obaw o dojazd, ewentualnie wykupienie jakiegoś Assistance dla spokoju sumienia na 15dni.
    Ja planuję wyjechać w sierpniu na 9-10 noclegów, szukając indywidualnie bez pośredników, noclegi można znaleźć nawet od 20EUR za pokój dla rodziny z dzieckiem. Także nawet taniej jak nad Bałtykiem... wiadomo że to absolutny standart za taką kasę... ale coż trzeba więcej jak jest pogoda, uważam że pokoje z łóżkami i łazienką z WC zupełnie wystarczy.
    Ja osobiście znalazłem miejscowość Skorpilovci niedaleko Varny, malutka wioska z prywatnymi kwaterami, kilka hoteli i mnustwo bungali (domki nad samym morzem) max. 200-300 metrów od plaży.
    Z tego co się orientowałem kwestia gastronomii też wychodzi całkiem spoko, względem np. Chrowacji gdzie obiad kosztuje ok. 10EUR na osobę.
    W Bułgarii można zjeść spokojnie za 15-20zł za osobę obiad dwudaniowy z browarkiem.
    Całość podróży na 9 noclegów liczę że powinna się zmieścić (razem z podróżą w obie strony) dla rodziny 2+1, z noclegami i jedzonkiem bez zbytniego szaleństwa w kwocie 3000-4000PLN, to bardzo podobnie jak u nas nad morzem, z tym że zobaczymy coś nowego, poprubujemy Bułgarskich trunków i innym specjałów.
    Co Wy na to....
    Pozdrawiam.
    Rafał

Komentarz

• Wally
      RS
      • 2012
      • 3790
      • Volkswagen

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...106452#1106452
      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,