2.0-16v Michał, u ojca w ogrodzie próbowaliśmy już wszystkiego tabletki, flary, urządzenia dźwiękowe itp... Pomogło coś takiego http://allegro.pl/pulapka-kretolapka...914409360.html aukcja przykładowa. w ciągu 2 dni 3 krety i w końcu trawnik wygląda normalnie.
2 odstraszacze dzwiekowe z Brossa profilaktycznie zaistalowne w trawniku od kilku lat dzialaja. Krety jak chodzily na wiosne tak dalej kopia. Dopiero wylapanie pulapka pomaga na pare miesiecy.
Sprawdzonym sposobem na krety jest specyfik o nazwie Polytanol.Środek ten,po zetknięciu się z wilgotną glebą wydziela cyjanowodór,który rozchodzi się po korytarzach wyrytych przez krety.
Pytanie czy to kret czy nornice ?
U mnie przekopały tak trawnik w zeszłym roku, że głowa mała ...
Od jakiegoś czasu stosuję quickphos. Działa podobnie jak to co podał kolega JanuszSz.
ALE UWAGA - to jest w formie tabletki, która uwalnia śmiertelny gaz więc lepiej uważać na dzieci lub zwierzęta domowe, które mogłyby rozkopać dziurę i nawdychać się oparów.
U mnie jedynie quickphos dał radę.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
oolsztyniak, trawnik mam mega zryty :twisted: a tak o niego dbalem :diabelski_usmiech do tego ostatnio ukazało mi się 36 kopcow :cry: totalna masakra jakaś. Juz mi chodzi po głowie przeorac cały trawnik położyć na całości siatkę + nowa ziemia i od nowa trawa.
2.0-16v Michał, u ojca w ogrodzie próbowaliśmy już wszystkiego tabletki, flary, urządzenia dźwiękowe itp... Pomogło coś takiego http://allegro.pl/pulapka...4914409360.html aukcja przykładowa. w ciągu 2 dni 3 krety i w końcu trawnik wygląda normalnie.
Potwierdzam pomoglo Fakt faktem ze czasem serce sie kraje jak sie widzi takiego Krtka zgniecionego
BTW ani race dymne, granaty hukowe czy dymne nie pomogly (miny siasiadow bezcenne). Podtapianie w stylu CIA-USA tez nie, nie mowiac juz o wpuszczaniu gazow wydechowych w korytarze.
Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
2.0-16v Michał, o ile dostaniesz gdzieś quickphos bo to nie taka prosta sprawa ;-)
Ale szczerze polecam. Puszka spokojnie starczy na 3 lata.
Dwie tabletki do każdej z dziur.
Jak coś instrukcję jak używać wyślę Ci na PW - tylko najpierw kup ;-)
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Koledzy krety potrzebne sa bo wcinaja rozne chujostwa latajace.,krety sobie ryja ladny tarwnik u rodzicow,a nornice podgryzaja niskopienne drzewka to szlem rozbitym,szklem traktowac by se kuku na lapkach zrobilly :lol:
zanim dostałem koty to próbowałem karbidem i zalewałem wodą
trochę pomogło, wyniosły się do sąsiada, ale po jakimś czasie wróciły i już mi się nie chciało z tym karbidem bawić...
najgorzej jest przed pierwszym koszeniem, potem to je taki sprzęt odstrasza...
czasami Octavia się obraża jak jeżdżę tym traktorkiem :lol:
u mnie też masarka była z kretami ale mało ekologicznie wlewałem im do kanałów trochę ropy ew benzyny i powiem wam że po ok 15l ropy z benzyną na zmianę wyniosły się i żeby nie zapeszyć nie ma ich już z rok czasu.
Pułapka na krety u mnie nie działała -może żle coś robiłem,odstraszacz brosa pomógł na miesiąć max 1,5m-ca (przy 5szt brosa).
Komentarz