Takie pytanko do kolegi Fica - Jak Twoim zdaniem powinien zachować się policjant który Cię kontrolował ?
"Pojazd niesprawny technicznie"
Zwiń
X
-
-
aBencjusz,tak jak zawsze
Kontrola dokumentów, trzeźwości, apteczka, trójkąt, gaśnica, i do widzenia
Auto-shop4x4
Klinika4x4.com
NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.
Komentarz
-
-
-
Maicroft, czy jest ... :szeroki_usmiech
ciekawe, kto wożąc apteczkę sprawdza czy np. plastry czy inne gaziki sa jeszcze zdatne do użycia. o innych "gumkach" nie wspominając :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Ficu, a co za problem, żebyś się postarał o papier dopuszczający do ruchu wszystkie Twoje zabawki? Jeżeli faktycznie są dopuszczone to je muszą mieć. Wyszukujesz, drukujesz, kładziesz do schowka i gra gitara przy każdej kontroli. Tak samo się robi tutaj w Niemczech - albo masz znaczki homologacji europejskiej (E-xx) albo masz tzw ABE czyli Ogólne dopuszczenie do ruchu wystawiane przez Ministerstwo Transportu na każde bezpieczne i zgodne z przepisami tuningowe części z którym śmigasz bez problemu. Tutaj takie coś musisz mieć nawet dla nie ORI alufelg, foli na szyby itd. Alufelgi mają wybite z zewnątrz numery które muszą się pokrywać z papierkiem ABE tak samo folie musisz dobrze założyć, żeby był widoczny nadrukowany numer ABE inaczej jest bardzo nie miło przy kontroli. Auta/motocykle tuningowane są też bardzo lubiane przez kontrolujących policjantów którzy najczęściej mają ze sobą urządzenie do pomiaru głośności a jak nie masz ABE to sprawdzają przy odrobinie dobrej woli w swoim kompie.
Komentarz
-
crom.de, ooo to dzięki za info, myślałem o tym, ale nie zagłębiałem się tak w temat
Maicroft, po prostu sprawdzają czy jest. Nie otwierają ani nic
Auto-shop4x4
Klinika4x4.com
Komentarz
-
-
To kiwają palcem, więcej zrobić nie mogą.
To samo z gaśnicą. Ma być, nie ważne jaka. Po prostu ma być :wink:Auto-shop4x4
Klinika4x4.com
Komentarz
-
Ale apteczki być nie musi.. coś koleżko kręcisz.. to nie Słowacja..
równie dobrze mogliby chcieć zobaczyć nie wiem.. koło zapasowe.. chociaż to jest obowiązkowym wyposażeniem ale jeśli jedziesz.. autobusem..
Komentarz
-
Komentarz