Wyjazd samochodem do UK

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djtomi2
    Rider
    • 2010
    • 252
    • Octavia II (1Z3)
    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

misza_zabrze, też tak myślę. Dlatego napisałem , że liczone na wyrost. Ale lepiej, żeby miał więcej niż miałoby mu braknąć.
    Ja z kolei uważam, że jakby zatankować przed promem we Francji, to byłoby taniej.

A co z tym Dartford. Teraz jak rozkopane to na północ się przejeżdża przez bramki, ale podnoszą się bez uiszczania opłat. Na południe w ogóle bramek nie ma. Widziałem jakąś tablicę w pobliżu, żeby dokonać płatności do następnego dnia, ale zawsze przejeżdżałem służbową furą więc niech się pracodawca martwi.
    Miałem sprawdzić o co cho, ale zawsze czasu mało. Rzeczywiście kamery czytają tablice i płatność przez internet ?
    Jak tak to mogłoby już tak zostać, bo pasów na południe o połowę mniej, a korki mniejsze. Przynajmniej w moim odczuciu. Na północ też jakoś szybciej idzie.
    Niezły paradoks - roboty drogowe przyczyniły się do zwiększenia przepustowości drogi.

[ Dodano: Sro 04 Lut, 15 13:21 ]
    O znalazłem. rzeczywiście kamery czytają tablice. I jeszcze skubańcy cenę podnieśli.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• misza_zabrze
      L&K
      • 2013
      • 1371
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BLR 2.0 FSI 150 KM

djtomi2, wszystko oplacasz na stronie rzadowej wpisujac tablice rej. Oplata za przejazd ew mozesz wykupic na dluzszy okres.
      Szczrze mowiaz jechalem tamtedy tylko 2 razy w zyciu i placilem drobnymi na bramce

[ Dodano: Sro 04 Lut, 15 15:08 ]
      djtomi2, btw te 115l z grubym hakiem to i tak 3 tankowania do pelna, jak zbiornik 55l czyli wychodzi ok 180 GBP.

Zamieszczone przez djtomi2
      Ja z kolei uważam, że jakby zatankować przed promem we Francji, to byłoby taniej.
      tak naprawde nie pamietam czy jest gdzies przy autostradzie stacja, czy przypadkiem nie trzeba sie zaglebic w centrum Dukierki.
      Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
      Obecnie -> Seicento 900+LPG
      Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
      Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zamieszczone przez misza_zabrze
        Bilet lotniczy jak dobrze trafisz ok 300-400 zl od osoby 1.5h lotu + czas na odprawe itp
        Plus ktos musi Cie odwiezc na lotnisko tu, a potem trzeba odebrac sie tam czyli pociag, autobus, bo taxi tanio nie wychodzi.

Samemu srednio cenowo wychodzi jazda autem. Ale dwie, trzy osoby juz jak najbardziej na tak.

Zamieszczone przez misza_zabrze
        Radze zatankowac zaraz po zjezdzie z promu na BP bo ciezko po drodze ze stacjami. Taki urok UK.
        Na tej stacji sa zawsze korki. Ja twierdze ze tankuje sie na ostatniej stacji we Francji do pelna, cena taka praktycznie jak w PL, potem mozna do Londynu pojechac i wrocic na tym paliwie Stacja jest przy drodze
        Spritmonitor.de

Komentarz

• misza_zabrze
          L&K
          • 2013
          • 1371
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BLR 2.0 FSI 150 KM

Maicroft, no tak, ja niestety na poludnie

Zamieszczone przez Maicroft
          Plus ktos musi Cie odwiezc na lotnisko tu, a potem trzeba odebrac sie tam czyli pociag, autobus, bo taxi tanio nie wychodzi.

Samemu srednio cenowo wychodzi jazda autem. Ale dwie, trzy osoby juz jak najbardziej na tak.
          Samemu bez powodu pewnie bym sie juz nie skusil na jazde autem.

Tak na marginesie Kiedys wyrywalem bilety po 30 GBP w 2 strony. Fakt faktem parking na 10 dni kosztowal mnie prawie 100 GBP + benzynka kolejne 60GBP. Ale jak by i innym udalo sie zakupic bilety w tych cenach to taniej wychodzi lot niz jazda Szczegolnie ze z Pyrzowic do domu mam jakies 40 min autem
          No chyba ze jedziemy na wlosci narzeczonej, to niestety Cieszyn troche dalej
          Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
          Obecnie -> Seicento 900+LPG
          Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
          Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• djtomi2
            Rider
            • 2010
            • 252
            • Octavia II (1Z3)
            • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

To prawda. Kiedyś bilety potrafiły być naprawdę tanie. Ale te czasy minęły już chyba bezpowrotnie. Co do parkingów to też drożyzna. Ale można poszukać u prywatnych ludzi. Stronka www.justpark.com . Można naprawdę trafić fajną ofertę, tylko trzeba czytać opisy, bo niektórzy oferuja z dojazdem na lotnisko, inni z dojazdem ale tylko w określonych godzinach, jeszcze inni karzą sobie za dojazd płacić, a niektórzy mają wszystko gdzieś. Przyjechaleś to fajnie a dalej radź sobie sam. Jak na razie mam obczajonego gościa na Heathrow i na East Midlands.
            Co do jazdy do Polski, to raczej jeżdżę tylko wtedy kiedy muszę. Jakby nie patrzeć, to dwa dni zmarnowane. A my jeździmy zazwyczaj w dwojkę więc póki co samolot ciągle bardziej się opłaca.
            Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...