Zakup Abarth Grande Punto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jagawal
    Classic
    • 2012
    • 29

klarus, jo. Odebraliśmy go jadąc z plaży
  • bws34
    Rider
    • 2011
    • 543

Witam.

Moja druga połówka rozgląda się za samochodem dla siebie, no i w oko wpadł jej Abarth Grande Punto 2008r.Niestety.... albo stety :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Ktoś ma może jakieś opinie o tym aucie? Jeździł itp.
    Ja osobiście nie miałem nigdy auta z turbosprężarką więc w tym temacie jestem zielony.
    Jeżeli chodzi o eksploatację i części to myślę że nie bedzie się to jakoś znacząco różniło od klasycznego auta (wiadomo będzie trochę drożej). Jak by ktoś miał jakieś sugestie/ porady ew to chętnie wysłucham. Albo podrzućcie auto do 25k zł dla kobiety ale w miarę mocne no i rocznikowo nie starsze niż 2008r.
    "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

bws34, a potrzebne jest jej tyle ps? Wpadniesz w kompleksy w swoim OI :P
      Nie wystarczy 105 ps? też będzie jechać normalnie, może Ibiza IV wolnossak?

Komentarz

Grandepunto jak najbardziej fajne autko, niezbyt awaryjne z kilkoma bolaczkami raczej nie nazbyt powaznymi, ale szczerze mowiac znalezc Abartha nawet z 2008 roku za te pieniadze oczywiscie znajdziesz, ale to moze byc ryzykowny zakup. pomysl moze poprostu nad 1.4 t-jet, silniki z dobra opinia (wtrysk posredni wiec do gazu sie nadaje), mogles wiele o nich nie slyszec, ale to raczej dlatego ze nie psuja sie jak wczesne 1.4 tsi, 120KM z Grande w miare fajnie jezdzi, mozna kupic chyba ewentualnie z 4 drzwiami, lub z 2 drzwiowe z pakietem sport ktore juz jest mile rowniez dla oka, no i znajdziesz w tych pieniadzach mlodsze niz 2008, chociaz teraz na allegro jakos malo widze. Popatrz na Evo bo to juz duzo ladniejsze, a z tego co kojarze tez byly z tymi silnikami.

Tak tylko przykladowo:

Komentarz

• greg505
          L&K
          • 2013
          • 1239

Zamieszczone przez sew1981
          bws34, a potrzebne jest jej tyle ps?
          GP abarth ma 8 z hakiem do setki, wiec do szybkich nie nalezy a poza tym plastki we wnetrzu to porazka. Slychac je juz przy niskich przebiegach.

Ja bym sie rozgladal za clio rs, ewentualnie Mini Couper (moze na wersje S wystarczy)
          Black magic

Komentarz

• bws34
            Rider
            • 2011
            • 543

Generalnie to ma wyglądać tak że ma być to drugie auto że tak powiem, grande punto ma być na dojazdy do pracy (jeździmy razem) i jakieś zakupy albo wypady we dwoje, czyli również i ja z niego będę korzystał :diabelski_usmiech

Jakoś tak nam AGP wpadło w oko
            "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• perfex
              L&K
              • 2005
              • 1117

Re: Zakup Abarth Grande Punto

Zamieszczone przez bws34
              Witam.

Moja druga połówka rozgląda się za samochodem dla siebie, no i w oko wpadł jej Abarth Grande Punto 2008r.Niestety.... albo stety :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
              Fajne auto, dobrze wygląda, dobrze jeździ, niedrogi serwis (zawieszenie, hamulce w niskich cenach), dobry sprawdzony silnik t-jet bez żadnych głupich wad konstrukcyjnych. Nie psuje się, podatny i na gazowanie i na tuningowanie, jedyna wada że nie nadzwyczaj oszczędny. Reszta na www.abarthforum.pl

Ps. Śmieszne jest to uważanie Fiata za lipę przez wyznawców VW. Gdyby Fiat pozwolił sobie na takie fuckupy jak wczesne 2.0tdi, wiele zwlaszcza wczesnych dsg, wiele 1.4 tsi itp itd to by go internet zlinczował. Ale fiat robi Bardzo dobrego jtd, Bardzo dobrego t-jeta, Najlepsze dostawczaki Ducato itp. Ale nadal to badziwie bo w latach 80tych (czyli jakieś 30 lat temu) Fiaty rdzewiały...
              Pozdrawiam
              perfex

Octavia HTP

Komentarz

perfex, dokladnie, zreszta sam pisalem o silniku 1.4 i jego niskiej awaryjnosci w porownaniu do tsi. No coz moze mnie tak nie chwycila choroba koncernu VW jak wielu ludzi na forum, naszczescie nie wszystkich. W sumie po czesci dzieki takiemu podejsciu samochody Fiata czy francuskie mozna na rynku wtornym tanio kupic, a dobrze wyposazone i mlodsze od niemieckiej konkurencji, wiec niech sobie ludzie mysla. Grande punto jak najbardziej jest ok, mam do czynienia z takim ktory ma dopiero albo juz 160kkm i jakos plastiki w srodku nie trzeszcza mimo twardszych sprezyn niz w normalnych,a i jakoscia nie sa wcale zle, kwestia gustu, ale jak powiedzial Perfex, na tym forum czesto panuje kult VW i jego pochodnych. Dobra sory za OT nie mialem najmniejszego zamiaru odrywac ludzi od tematu, wiec prosze, nie wchodzmy w temat piszmy o autach.

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

Golas27, ten 1.4 t 120 ps to też według mnie dobra propozycja, fajny silnik i pakiet, nawet chyba lepsze niż abarth, bo młodsze, a wystarczająca sprawne.

Komentarz

uwazam ze duzo lepsza propozycja na codzienny uzytek, a silnik sprawny w tym autku i wystarczajacy, z LPG forum wiem tez ze do gazowania jest ok. Tylko cos nie widze teraz w evo tych silnikow, a wydaje mi sie na 90% ze byly, no a Evo juz ladniejsze w srodku i z zewnatrz, chociaz zwykle grande wcale nie brzydkie moim zdaniem.

Komentarz

• rob555
                      Rider
                      • 2006
                      • 748

Bardzo fajne auto OK plastiki to nie sa takie jak w audi ale za to nie trzeba wymieniac rozrzadu co chwila jak w TSI
                      A tak to wrazenia z jazdy bardzo inplus....ale twardo wiec nie wiem czy kobieta bedzie chciala :diabelski_usmiech
                      pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                      hybrydowe wtryski i turbiny
                      programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                      www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• Luki80a
                        Rider
                        • 2010
                        • 341
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                        • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez rob555
                        ale twardo wiec nie wiem czy kobieta bedzie chciala
                        Jeszcze pytasz
                        Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• bws34
                          Rider
                          • 2011
                          • 543

Popatrzyłem trochę i wpadł mi w oko jeszcze Fiat Bravo 1.4 T-JET 16V, co wy na to?
                          Również rocznikowo 2008-2009.

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

coz tu mowic duzo, fajne autko, ladne, jednak podobno dosc ciasne z tylu, chociaz to Wam chyba wszystko jedno, pewnie mniej zwawe niz grande ale nie mul. Zawiecha jak to we wlochach nie zla, ale mniej trwala niz w niemcach. Maja dobra opinie,ale nie wystarczy Grande?!

Komentarz

• bws34
                              Rider
                              • 2011
                              • 543

Muszę popatrzeć, ale nie wiem z kolei czy jak by miało być grande to czy już nie lepiej abarth :diabelski_usmiech

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• maro rs
                                Elegance
                                • 2014
                                • 948

Bravo wg mnie ładniejsze z zewnątrz (fajnie by było wyrwać z pakietem sport - progi, lotka, "sportowe" fotele, felgi 17 lub opcjonalnie 18) - i w środku niż punto. 4 lata jeździłem (ale m-jetem 2.0) bez większych problemów, teraz jeździ żona. Ksenony też mile widziane - seryjne światła są naprawdę kiepskie, mimo soczewek. Części eksploatacyjne tanie.

Albo T-Jet 150 KM w wersji "pełny sport" - dwururka z tyłu, trochę inne sprężyny, zegary. Tylko że 150 KM mniej się lubi z gazem - bywają użytkownicy zadowoleni i wręcz przeciwnie.
                                "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2009
                                  • 10917
                                  • Fiat

maro rs, ocjonalne 18 calówki w 1.4 120 ps to przerost formy nad treścią. nawet nad 17 bym się zastanawiał :P
                                  Bravo fajne auto, ale dla kobity na miasto to chyba lepiej leżałby grande z tym silnikiem pod maską :wink:

Komentarz

• maro rs
                                    Elegance
                                    • 2014
                                    • 948

Eee, nad 17 to na pewno nie, co do 18 - zależy na co się nastawiasz. Te 120 ponoć całkiem przyzwoicie jeżdżą jak na swoją moc katalogową (na hamowniach dobre gifty wychodziły, do blisko 20 KM).
                                    "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

Pracuję...