maksiu, podziwiam te Twoje słodycze :szeroki_usmiech
Jaki odkurzacz do 350 zł?
Zwiń
X
-
Jaki odkurzacz do 350 zł?
Pany,
Jak o mrówkach, pszczołach i innych bajerach może lekka odskocznia
Mianowicie, jaki odkurzacz polecicie do domu / mieszkania (zreszta co to za różnica)?
Budżet to max 350 zł..
Za wszelkie sugestie, porady i propozycje z góry wielkie dzięki!!
Pozdr..O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
-
-
Ja za namową kolegów w pracy kupiłem parę lat temu coś takiego:
Zelmer Syrius
Musze powiedzieć, że jak do tej pory jestem zadowolony. Trzeba pamiętać o wymianach wszystkich filtrów w czasie (dwa filtry + worek. Zamienniki dostępne powszechnie i niedrogie). Odkurzacz występuje w różnych wersjach. Ja mam ze sterowaniem w rękojeści i turbo-szczotką. Siła ssania wystarczająca, a na najmniejszym poziomie jest cichy.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Ostatnio przerabiałem ten temat. Musisz sobie odpowiedzieć czy szukasz workowego czy bezworkowego. U mnie wybór padł na Zelmer Odysey ale o mocy 950W (dostępne też słabsze - ale tych nie polecam). Złego słowa o nim nie powiem bo w zupełności spełnił moje oczekiwania.
Neonet to sieć sklepów AGD RTV GSM IT w Polsce. Najlepsza jakość obsługi, najniższe ceny, raty 0% (RRSO 0%), promocje cenowe, rabaty, transport do klienta. Porozmawiajmy o dobrych ofertach.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
A ja mam coś takiego
Regulacja mocy, jakieś turbofiltry gąbkowe itp, generalnie jak trzeba to zrywa podłogę z podłogi :P :szeroki_usmiech
Aha no i ważne jest to że jest cichy"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Też użytkuję i polecam Zelmera Odyssey (1600W jeszcze przed ekologiczny-może się jeszcze rodzynek gdzieś trafi). Można stosować dwa rodzaje worka (tkaninowy i papierowy). Odkurzacz poręczny z płynną regulacją mocy.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Cześć.
Podbijam temat.
Mój staruszek zelmer kaput i coś trzeba kupić.
Coś niedrogiego ale mocnego. Lubie porządne ssanie :szeroki_usmiech
15 lat tym nie interesowałem się a przez ten czas zmieniło się wszystko.
I co w takim razie teraz?
Podpowiedzcie - cyklon a worek ? Co lepsze, co mniej upierdliwe ( w cyklonie trzeba czyścić pojemnik po każdym odkurzaniu? )?
Jakiś super cichy nie musi być, ale stosunkowo mocny, fajnie jakby HEPA 12/13 zmywalny miał, rączkę od góry (trochę muszę go nosić w ręce w niektórych miejscach), gumowe, miękkie kółka.
Wynalazki są ale co o tym sądzić?
Coś taniego bo nie wierze że taki za 500 zł pochodzi mi jak mój staruszek 15 lat. Wszystko IMO na 3-5 lat robią i wymiana teraz. Także nie będę dopłacał za znaczek.
Jak to jest z tą mocą, co podają na stronach media markt czy ekspert i innych?
Moc maksymalna czy znamionowa bo są takie i takie opisy? Jak to czytać?
Czy przez te przepisy ekoterrorystycznych świrów to wszystko teraz to samo - słabe znaczy? Czy patrzeć bardziej na moc ssania?
Patrze i widzę takie coś np:
albo jakieś coś jak Dirt Devil:
Bo polecany ten Odysey to teraz max w wersji 950 Wat jest, ale jak jego waty mają się do tych co wyżej podałem?
Podpowiedzcie co lepsze - worki, cyklony i co mysleć o takich wynalazkach jakie podałem.
:shock:
Komentarz
-
-
Tylko i wyłączenie MIELE...lepiej dołożyć i kupić sprzęt, który nie wqrwia przy odkurzaniu...oczywiście możecie się nie zgadzać, tak jak to robili moi teściowie czy rodzice....do czasu aż, nie przetestowali naszego odkurzacza....po zakupie moja mama stwierdziła "chce mi powyrywać panele", a teściowa"boje się że mi płytki z podłogi powyrywa" :wink:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz