W Piątek jadę na urlop do Włoch 1200 km i akurat dziś mam nawrót bóli strasznie to przeszkadza podczas jazdy, na lekarza nie ma czasu .Macie jakieś sprawdzone sposoby na dłuższą podróż z tymi dolegliwościami .
mi kiedyś lekarz kazał kupic kółko do pływania dla dziecka i na tym siedzieć. sam nie używałem, bo nie było takiej konieczności (ale kasę na kółko wydałem :evil: )
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Jak chcesz się raz na zawsze pozbyć tego typu przypadłości - tylko zabieg. Wszystko inne pomoże tylko chwilowo. Polecam w 100% na tego typu przypadłości oddział proktologiczny w Szpitalu na Solcu w Wawie, pani docent Kołodziejczyk.
a ja nie polecam; rączka drgnie i do końca życia pampers
Metoda Barona, radykalne wycinanie, zmiana żywienia, więcej ruchu ( koszykówka, tenis)
Wszystko zależy od stopnia zaawansowania choroby.
Operacja to chyba ostateczność.
Co do samego zabiegu, to jest kilka metod.
Zmiana w sposobie odżywiania na pewno.
Więcej ruchu.
Tak na szybko, to jakieś czopki myślę.
A też jest tego dużo na rynku.
Do apteki i zapytać farmaceuty.
Na pewno coś poleci.
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
a ja nie polecam; rączka drgnie i do końca życia pampers
Zdecydowanie nie tak to działa… nie strasz ludzi bo nie warto.
uwierz mi, bo wiem co piszę; mi się udało, ale spotkałem faceta, któremu nie btw, zabieg bez zmian w żywieniu czy stylu życia oznacza powrót za kilka / kilkanascie lat. Są maści/czopki które leczą szybko i skutecznie, tyle że nie pamiętam głównego składnika, a te co są u nas dostąpne bez recepty to bardziej placebo niż lekarstwo
Stanu przewlekłego nie wyleczysz maściami (i nie mam tu na myśli środków z reklam bez recepty). To że zdarzają się przypadku uszkodzenia mięśni - oczywiście, tyle że to bardzo niewielki odsetek pacjentów i nie wynika z "drgnięcia ręki" a przeważnie ze zbyt rozległych zmian. Często - za późno zdiagnozowanych do zabiegu.
Z drugiej strony… wybór między pieluchą, stomią czy śmiercią dla mnie jest oczywisty.
Przede wszystkim dieta, trzeba pić dużo płynów również. Poza tym więcej ruchu bo przy siedzącym trybie życia najłatwiej dorobić się hemoroidów. Poza tym maści bo inne wyjścia nie ma. Jeśli problem jest częsty, nasila się to warto iść do lekarza i się skonsultować. Ja mam problem innej natury, mam problem z nadmierną potliwością ciała. Niestety do tego stopnia, że robi mi się wyprzenie co jest bardzo uciążliwe i bolesne. Jeśli ktoś nie wie co to jest to tutaj jest to opisane:
Zbliżające się ocieplenie prowadzi do wzrostu potliwości skóry, co stanowi świetne podłoże do rozwoju licznych problemów w jej obszarze. Jednym z nich jest wyprzenie, niewielkie zmiany dermalne o charakterze reakcji zapalnej, które parokrotnie mogą dać o sobie znać. W niniejszym tekście przybliżymy, w jaki sposób dochodzi do ich rozwoju oraz co należy zrobić, aby im przeciwdziałać.
Obie dolegliwości są bardzo nieprzyjemne i trzeba przy nich zachować szczególną higienę. No ale mam nadzieje,że w końcu uda nam się z tym uporać.
Komentarz