Ja mam pakiet dilerski Alianz OC+AC+NNW+ASSISTANCE (cena promocyjna przy zakupie auta 2100zł)
Gdzie macie ubezpieczone samochody ??
Zwiń
X
-
w pazdzierniku za pakiet allianza (2003r) zaplacilem okolo 2400. axa jest tania (mi wyszlo chyba okolo 2000, ale bylo za pozno) ale ma chyba 15% wkladu wlasnego przy szkodzie. ale nie jestem pewny. Wejdz sobie na stronke www.axa.pl i tam jest kalkulator to zobaczysz.
Sprawdz Link4 jest chyba tani. Fakt ze roznie to bywa z wyplacalnoscia ale jak chcesz tylko OC...Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bouliale ma chyba 15% wkladu wlasnego przy szkodzie. ale nie jestem pewny. Wejdz sobie na stronke www.axa.pl i tam jest kalkulator to zobaczysz.
Komentarz
-
-
tompol, a jak w takim razie calkowity koszt. Tzn nawet nie chodzi o koszt tylko o ew roznice w cenie do innych ubezpieczycieliBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Niestety nie odpowiem ci w tej chwili na pytanie o różnicę, bo jeszcze nie robiłem wywiadu. Zacząłem od AXA. Za moją O1 SLX z '99 policzyli mi 1395 zł (wpłata jednorazowa), 377 zł kwartalnie i 130 zł miesięcznie za OC+AC (kradzież i wypadkowe, krajowe i zagraniczne), zieloną kartę, NNW (250 tys.) i Assistance MIDI z wykupionym udziałem własnym. Z taryfikatora wyszło mi ~1000 zł za najszerszą PODAWANĄ PRZEZ NIEGO opcję. AXA ma jakąś promocję w maju -10%.
W zeszłym roku w PTU (duuużo taniej niż reszta) zapłaciłem 1700 zł.
Jak nie zapomnę to dopiszę co inni oferują mi w tym roku za kilka dni.
Komentarz
-
-
Zobaczcie w Liberty Direct jest tam kalkulator
Zrobiłem sobe kalkulację. Mi w najdroższej opcji wyszło ok 1750 zł+59zł NNW. (Kompleksowy pakiet OC i AC Premium posiada 5 podstawowych zalet: po częściowym uszkodzeniu auta, kwota, na jaką jest ono ubezpieczone nie zmienia się; gwarantujemy stałą sumę ubezpieczenia pojazdu; zwracamy koszty nowych części niezależnie od wieku samochodu; naprawa odbywa się z zastosowaniem części dostępnych w autoryzowanych stacjach obsługi; ochrona obejmuje Polskę i Europę. Szkody kradzieżowe nie wpływają na zmianę zniżki Bonus/Malus)
Chyba warte zainteresowania.
W PTU za cały pakiet zapłaciłem 2075 zł. Za rocznik 2002.Grzesiek
Octavia 2 Elegance
Komentarz
-
-
Ubezpieczenie OC,AC,NNW w pakiecie Generali przy odbiorze nowego auta.
Składowe:
600zł OC
50zł NNW
69zł Assistance
1271zł Autocasco ze zniesionym udziałem własnym.
Rejon małopolska, powiat miechowski -ma to znaczenie przy naliczaniu składki podobno.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
No to powiem tak ja za Swoją Skodzinkę Octavię 1.9 TDI 1998 rok zapłaciłem w PZU na cały rok wraz z NW 368 zł (bodajże samo NW kosztowało mnie 67 zł)
Przy max zniżkach
Do tego doszła zniżka za sprowadzenie samochodu z zagranicy 20% - mają coś takiego w PZU czy jest to u innego ubezpieczyciela nie wiem
PozdrawiamCzyszczenie Tapicerki Samochodowej itp... Konkurencyjne ceny. Nowy sprzęt KARCHER
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47439
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAb707, dokladnie... nie rozumiem z jakiej racji powiedzmy 50-latek robiacy 5tys km rocznie, stwarza mniejsze zagrozenie ode mnie, robiacego 30tys. km rocznie :?
Co do mojej Occi ja place 1100 zl za OC w PZU( rok 2002, ambiente, tdi )Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
dlatego auto rejestruje sie na kogoś starszego (a raczej ubezpiecza się na kogoś starszego)
na siebie ubezpiecza sie motocykl który leży w garażu, żeby lata leciały
może gdyby ten kraj był mniej chory, miał jakomś lepsza infrastrukture drogową i isniał jakiś porzadny system nauki kierowców (chociazby gdyby nauka zacyznała się w młodszym wieku) to składki były by mniejsze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bonusna siebie ubezpiecza sie motocykl który leży w garażu, żeby lata leciałyZamieszczone przez misiek^wroZwlaszcza drugi typ kierowcy, powyzej 70 lat, to takich czesto jak mam z lewej w strefie "30" to musze ich puszczac bo nawet sie nie zatrzymuja przed skrzyzowaniemOstatnio sprawdzalem ile by kosztowalo ubezpieczenie jakiegos trupa w stylu AX, 205 itp... dla mnie ponad 1500zl (3,5 roku PW, ponad 100kkm bezwypadkowej jazdy), dla mojej babci, ktora ma 71 lat 400zl, a PW... BRAK :diabelski_usmiech To jest k%$#a jakis absurd
ad:
Komentarz
-
-
QBA, No bo to Warszawa, to dlatego sa takie ceny. Jedno zle zrobiles, patrzysz za trupem, ktory ma silnik 1.1 albo tam 1.4 a tu skladki sa duzo wyzsze. Jak cos takiego chcesz robic to nic wiekszego niz CC700Aha jedne TU maja wiek 25, a inne 26. Warto tez sprawdzic kto jaka daje zwyzke, bo u jednych to 25% a w krytycznych przypadkach to chyba nawet 100%
Innym rozwiazaniem jest motorynka z papierami, tylko gdzie takie cos kupic, albo i tu co ciekawe przyczepa. Kupujesz taka za powiedzmy 500-1000zl stoi sobie gdzies tam. Przegladow dla przyczep lekkich nie robisz a ubezpieczenie nie kosztuje az tak duzo. Przy moich znizkach oraz zwyzkach wychodzilo cos okolo 70zl/rok
Komentarz
-
-
Maicroft, prosta sprawa, kupic motocykl taki 250tke, zarejestrowac na siebie, ubezpieczyc, wstawic do garazu i ... czekac az sie skonczy te 26 lat:rofl
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bonusna siebie ubezpiecza sie motocykl który leży w garażu, żeby lata leciałyZamieszczone przez misiek^wroprosta sprawa, kupic motocykl taki 250tke, zarejestrowac na siebie, ubezpieczyc, wstawic do garazu i ... czekac az sie skonczy te 26 lat
W drugą stronę to działa, przynajmniej tak mi się wydaje ale głowy sobie uciąć nie dam.
Komentarz
-
-
arci9, Jak z Komara przenosza czy tam innej Javki to z czegos wiekszego nie bedzie problemu. To jest ubezpieczenie pojazdow mechanicznych. Traktor tez moze byc :P
Co ciekawe przyczepa nie jest pojazdem mechanicznym jako takim, bo sama nie pojedzie, ale z niej znizki przechodza na 100% bo pytalem o to we wrzesniu
Komentarz
-
Komentarz