Cobra siadla mi na psyche od czasow jakze ambitnego serialu z aktorem pokroju Dolpha Lundgrena czyli Michaelem Dudikovem, ale ta wersja rozpierdziela wszystko, juz chyba kiedys wrzucalem, ale sie powtorze bo tu troche dluzsze material podrzucam. Zostalo wyprodukowanych tylko 15 sztuk, zdaje sie ze pomyslodawca zmarl i przestali je robic. Weineck to mala firma dokladajaca sporo koksu glownie pod amerykanskie blachy no i do Cobry.
Nie znam niemieckiego, ale jak patrze na liczby odnosnie tej Cobry na stronie Weineck'a to mnie przeraza, pisza nawet o silnikach 16 L i mocy 1600KM :shock:
Suche dane zaczerpniete z wiki w wiekszosci sie zgadzaja z materialem:
12,900 cc V8 engine
Horsepower: 1,200 hp (890 kW) at 7000 rpm
Torque: 1,760 N·m (1,298 lb·ft) from 3600 rpm to 7000 rpm [1]
0–100 km/h: 2.3 sec
0–200 km/h: 4.9 sec
0–300 km/h: 10 sec
0–400 km/h: 16.9 sec
Dla mnie auta dla maniaka albo wariata, bo juz wersje z normalnymi silnikami czyli...
-4,3L 264 KM 5,5 do setki
-4,7L 275 KM 5,6 s
-7.0L 416 KM 4,2 s
...byly autami trudnymi w prowadzeniu, trzeba pamietac ze auto powstalo w pierwszej polowie lat 60-tych. Pewnie zostalo zmienione hamulce z Porsche itd. ale jednak moc powalajaca jak na mase ponizej 1 tony i niemal tyle mocy na Kg co w formule 1 z technika ciut slabsza
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Luckymen dzięki za tytuł piosenki, a co do filmiku to podczas takiego jest taka dawka adrenaliny że potem nie chce mu się wygłupiać na drodze itp. SUPERRRRR w pełni zrozumiem jeszcze dwa lata temu jezdziłem na crossie zaczeło się od jazdy po lesie na zwykłym motorku potem mocniejszy sprzęt i na końcu już KTM 525 na tym motorku to była jazda, wsiąść na taki motor to już jest strach a co dopiero jechać, na końcu dochodziło już nawet do 110 km/h po leśnych drogach takiej dawki adrenaliny nic ci nie da kto nie spróbował to niech żałuje jest warte każdych pieniędzy
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.