Prosze owycene filtrow powietrza,olejowego,kabinowego z aktywnym weglem oraz paliwa firmy mann lub ori.Oraz oleju LM Synthoil High Tech 5w-40.Z podziekowaniem pozdrawiam
Marcinooo napisał/a:
Co polecacie? Poruszam się głównie po mieście. Często na odcinkach do 5-10 km.
odp. Paolo Esco:
5W/30 ...np Millersa tylko, że Millers Oils XF Longlife 5w30 jest lekko drogi... http://millersoils.pl/cat...?id_product=204 ale jako zamiennik może być spokojnie Millers Trident 5w30 Longlife http://www.werkstattöl.de...nglife-5w30.pdf
Millers Oils XF Longlife 5w30 ---> Vysoce výkonný syntetický olej vhodný pro nejmodernìj¹í benzínové a naftové motory
ACEA A3/B4,
VW 504.00/507.00, Mercedes – Benz 229.51
Ciężar właściwy przy 150C…0,849
Lepkość kinematyczna przy 100C…11,9 cSt
Lepkość kinematycza przy 40C…71,0 cSt
Indeks lepkości…158
Temperatura krzepnięcia…-40oC
Temperatura zapłonu…210oC
Lepkość na zimno przy -30C…6,140 cP
Trident 5w30 Longlife
Przewyższa normy:
ACEA A3, B4, C2, C3
API SM, CF
Spełnia wymagania: BMW LL04, MB 229.51, VW 504.00/507.00, GM LL-A025/B-025, PSA B71 2290
SAE klasa lepkości: 5W30
Ciężar właściwy przy 15 C 0,853
Lepkość kinematyczna przy 100 C 11,3 cSt
Lepkość kinematycza przy 40 C 69 cSt
Indeks lepkości 158
Temperatura krzepnięcia -40 C
Temperatura zapłonu 210 C
Lepkość na zimno przy -30 C 5,550 cP (lepiej pompowalny a to będzie już wkrótce miało wielkie znaczenie, zaoszczędzisz na nim też trochę więcej paliwa niż na XF Longlife).
Jak na jazdę po mieście to w zupełności wystarczy
W związku z tym, iż szukam oleju do silnika 1,4 TSI 122 użytkowanego na krótkich odcinkach i zainteresowałem się tymi dwoma z wypowiedzi P.E. mam pytanie, który z nich byłby lepszy mając na uwadze również "lepszą pompowalność"?
Robert M - zbieżność inicjałów ; )
:tuk: a relacja zadowolonego właściciela auta po zmianie oleju to gdzie? Poprosimy o kilka zdań w wątku do TDI Wszytskie uwagi na + i - wymienioneg oleju mile widziane. :szeroki_usmiech
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Kasper64, jeśli auto na gwarancji to proponuje jednak XF Longlife z oficjalną aprobatą VW 504/507, żeby przypadkiem ASO nie robiło problemów przy wymianie.
RobertM
Polecam RobertaM, wszystko szybko i sprawnie załatwione, pełna profeska.
Ps.
Pytanie do naszego kolegi szkoda;
Z jakiego powodu nie ma w ogłoszeniach komercyjnych, topika ocen dla RobertaM? Gdzie wystawić temu sprzedawcy ocenę?
jaki olej bedzie pasowal do 2.0 TDI BMN? Wiem, ze musi byc jakis pod dpfa. Teraz mam zalanego castrola, ale chyba zmienie na Motul bo czytalem, ze warto. Prosze o info jaki rodzaj i jaka cena.
[ Dodano: Sro 25 Kwi, 12 17:57 ]
Witam
Mam taką małą informację, jak ktoś poszukuje Fuchsa 5W-40 XTL to mam go już w ofercie. Na razie tylko w opakowaniach 4L, ale myślę że kwestia dni by i litrówki były dostępne.
Komentarz