Powiedzcie mi czy warto w O3 Elegance dołożyć w salonie 6800 zł do Columbusa skoro Bolero mam w standardzie a Columbusa na rynku wtórnym kupię za ok 2000 zł?
Co z NAVI, czy Columbus ma budowaną antenę czy trzeba też dokupić? Coś jeszcze trzeba dokupić zmieniając Bolero na Columbusa?
Mychu, - no to gratulacje bystrego oka
tylko jest chyba jeden problem - już jest na forum jeden kolega który też kupił i .... szuka mozliwości zamontowania :P
ale może przez miesiąc coś się zmieniło :wink:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Mychu, - no to gratulacje bystrego oka
tylko jest chyba jeden problem - już jest na forum jeden kolega który też kupił i .... szuka mozliwości zamontowania :P
ale może przez miesiąc coś się zmieniło :wink:
na briskoda też widziałem że ktoś próbował założyć Columbusa do O3 i odpuścił sprawę - udało mu się go zamontować etc, ale nie dał rady pokonać ochrony elementów przez co nie ma jak wkodować do auta
nie dał rady pokonać ochrony elementów przez co nie ma jak wkodować do auta
jest sposób - facet w Poznaniu- do którego już wklejalem link ostatnio, bierze około 4000pln za Columbusa z montażem i zakodowaniem
tutaj (w tym ogłoszeniu) dojdą jeszcze kwestie wiązek - może ten gość je ma ale jeśli nie - to tylko ASO lub rzeźba we własnym zakresie o ile jest schemat
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
a swoją drogą to co zrobili z zabezpieczeniem O3 to nie wiem czy to jest zgodne z prawem.
Dlatego, że konsument po okresie gwarancji nie może np. samemu zmienić radia, i innych funkcji usprawniających auto. Nie wiem czy to jest dozwolone i to nie dyskryminuje innych producentów np radia czy haków holowniczych itd. Myślę, że grupa VW może za to beknąć jeśli ktoś to zaskarży jako eliminowanie konkurencji...
nie dał rady pokonać ochrony elementów przez co nie ma jak wkodować do auta
jest sposób - facet w Poznaniu- do którego już wklejalem link ostatnio, bierze około 4000pln za Columbusa z montażem i zakodowaniem
tutaj (w tym ogłoszeniu) dojdą jeszcze kwestie wiązek - może ten gość je ma ale jeśli nie - to tylko ASO lub rzeźba we własnym zakresie o ile jest schemat
schemat instalacji to prosta sprawa - taki sam jest w golfie7 do niego są schematy.
co do instalacji jeden kabel koniecznie trzeba kupić - łączący jednostkę z monitorem a reszta to parę dodatkowych przewodów zasilanie can i głośniki.
moje radio jest już trzy tygodnie u speca z Poznania i czekam na odpowiedz. kiedy i czy w ogóle mam podjechać na montaż. Podobno bardzo ważny jest gateway z samochodu skąd było wyjęte radio.
anthrax, grupa VW robi to od bardzo dawna
w Audi jest tak od lat
Jak w moim Audi dokładałem RNS-E to też był problem że komputer pomimo poprawnego PINu jej nie akceptował. Wystrczyło wbić się komputerem w odpowiedni kanał, wcisnąć adaptację i "nauczyć" RNS-E nowego VINu. Po tym zabiegu wszystko działa jak należy. Myślałem że w Skodzie jest tak samo...
Komentarz