Z cyklu jeździłem - Fiat Panda III 1.2 Lounge

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RafalekM
    Rider
    • 2009
    • 362

daneczek76, zależy z jakiej perspektywy na to patrzysz. Są ludzie, którzy szukają miejskiego auta, które będzie woziło dzieciaki do szkoły i żonę do pracy. Po co im coś większego niż Panda? Nie widzę sensu w kupnie większego auta niż jest potrzebne.

Siedziałem dziś w Pandzie. Wnętrze przyjemniejsze niż w poprzedniku, fotele całkiem okej. Ergonomia w Fiacie jest lepsza niż w Modusie, którym teraz często jeżdżę. Jednak ta cena...

Big, ma rację. Fiat powinien wprowadzić "gołą" wersję Pandy i obniżyć jej cenę do 31-32 k pln. Byłaby znowu świetnym autem dla przedstawicieli handlowych najniższego szczebla.

RABIN, co do up! o ile się nie mylę VW planuje wprowadzenie wersji z 5 furtkami.

Komentarz

• sdss
      Rider
      • 2010
      • 353
      • Seat

Fiat daje rabaty więc cena będzie ok.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W tym roku na pewno nie liczyłbym na rabat, bo to nowość i czesać max kasy ile się da.

Zamieszczone przez RafalekM
        daneczek76, zależy z jakiej perspektywy na to patrzysz. Są ludzie, którzy szukają miejskiego auta, które będzie woziło dzieciaki do szkoły i żonę do pracy. Po co im coś większego niż Panda? Nie widzę sensu w kupnie większego auta niż jest potrzebne.
        Po to, że do większego auta łatwiej zapakujesz dzieciaki, a w razie dzwona mają większą szansę, że im się nic nie stanie niż w takiej małej popierdułce.

[ Dodano: Czw 22 Mar, 12 19:39 ]
        Zamieszczone przez Big
        Dopłata do PAKIETU w którym między innymi jest klima wynosi ... 2 tys zł nie wiem więc czy jest to taka przesada. A wraz z klimą dostajesz w tym pakiecie:
        Klimatyzację automatyczną
        Elektrycznie sterowane lusterka boczne
        Podgrzewaną szybę przednią
        Tyle, że jak chcesz kupić najtańszą wersję Pop 1.2 8v 69KM za 33 990PLN, to nie masz takiego pakietu i masz 3500PLN dopłaty za klimę manualną a to daje 37 490PLN
        Dorzucasz lakier inny niż biały (do wyboru tylko 3 kolory są) i masz 38 490PLN to jest trochę dużo za golasa ze słabym silnikiem.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• krzysiekd1991
          Classic
          • 2010
          • 32

Porównuję
          Zamieszczone przez shado
          Dorzucasz lakier inny niż biały (do wyboru tylko 3 kolory są)
          W podstawowym take UP! nie ma też jakiejś szałowej liczby kolorów. Zauważ, że są 4.
          Poza tym nie każdy chce jeździć samochodem, który pod maską ma 3 cylindry, więc wiadomo jaki samochód by wziął.

Najbardziej w VW razi mnie goła blacha na drzwiach, progu bagażnika jak i w samym bagażniku, nie wspominając już o lampce w bagażniku, która wydaje się oczywistą oczywistością.

A już na pewno nie przeżywałbym tak bardzo braku elektrycznego sterowania lusterkami i braku podgrzewania. Użytkujesz samochód sam, raz ustawiasz i po kłopocie, jeżeli dzielisz autko np z żoną to chyba macie jeszcze resztki energii, aby wychylić się i wyregulować. A lusterka jeżeli masz zaszronione to po chwili same się odmrażają.

Sory resory, u mnie zdecydowanie wygrywa Fiat Panda!!

[ Dodano: Czw 22 Mar, 12 22:10 ]
          Zamieszczone przez shado
          masz 38 490PLN to jest trochę dużo za golasa ze słabym silnikiem.
          Lepiej zapłacić 45 tys i mieć Toura 1.4 80KM
          Fan włoszczyzny

Komentarz

• RABIN
            Rider
            • 2009
            • 450
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

perfex, mam dwie pandy jedna 2003 rok druga 2011 rok o drugiej się nie wypowiem bo jest nowa ta pierwsza od nowośli leje i pomykam. Minus tego auta to pierdołki które się spartoliły (auto ma bolączki wieku dziecięcego) takie jak klamki, wtyczki i inne. Poza tym nie ma problemu a autko ma juz ponad 100tys. przebiegu.

Pamiętajmy iż jest to auto miejskie do przemieszczania się a nie limuzyna do szpanu, wolałem kupić nowe niż starego golfa z rajhu. Jeśli fiat utrzyma dobrą cene na nową pandę to sukces gwarantowany.

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez zwolin
              E tam, niedalej jak miesiąc temu taki jeden forumowy dealer miał na placu (a przynajmniej się chwalił).
              Mieć na placu, a zamówic do produkcji to 2 różne rzeczy.

Co do jakości Fiatów, to niestety, ale są to szmochody na max 100 kkm, potem trzeba się przeprowadzić do serwisu.
              Powiem ci że głosisz dosc obiegowe opinie A przykładem na to niech będzie przypadek mojej zony. Miała ona jako pierwsze auto Fiata Punto I 1.1 SX z 1996 r. kupionego jako nówka w salonie przez jej ojca. Samochód dostała gdy miał 10 lat. Przejeździła tym autem jeszcze 4 lata (był to jej pierwszy samochód po odebraniu prawka) i go sprzedaliśmy. Zresztą kupił go kolega z tego forum dla swojej mamy. Poza naturalnymi wymianami jak klocki, tarcze czy filtry i oleje w tym aucie pomimo 14 lat na karku i 156 tys km nic sie nigdy nie popsuło !! A ceny oryginalnych cześci zamiennych były śmiesznie niskie. Rdza pojawiała sie tylko na tylniej klapie i na progach, ale to auto miało, napisze jeszcze raz 14 lat !! Takze Fiat wcale nie jest taki zły jak mówią.

Zamieszczone przez Flame
              No tak, ale nikt takim malkontentom nie broni iść kupić 10-letniego BMW wypierdzianego przez Turka na "wypasie" z popękaną skórą.
              Ano własnie i tu jest pies pogrzebany Ale niektórzy wolą auto mniejsze, mniej prestiżowe, ale nowe i pewne.
              Zamieszczone przez RafalekM
              Otóż to !!! jak pisałem wcześniej coraz częściej w naszym społeczeństwie auta klasy A której Panda III jest przedstawicielem pełnia rolę 2-3 auta w rodzinie. Nikt o zdrowych zmysłach nie kupi żonie do jazdy po mieście Skody Octavii II bo i po co ?? Jako drugie auto wybiera sie najczęściej samochody klasy A lub B.
              Zamieszczone przez shado
              Tyle, że jak chcesz kupić najtańszą wersję Pop 1.2 8v 69KM za 33 990PLN, to nie masz takiego pakietu i masz 3500PLN dopłaty za klimę manualną a to daje 37 490PLN
              Pakiety dostępne są do każdej jednej (z dwóch 8) ) wersji wyposażenia.
              Zamieszczone przez shado
              Dorzucasz lakier inny niż biały (do wyboru tylko 3 kolory są) i masz 38 490PLN to jest trochę dużo za golasa ze słabym silnikiem.
              Widziałeś ceny nowego Peugeota 208 ?? Zaczynają się od ... 40 000 zł za wersję Acces 1.0 (68 KM). 208 jest autem o klasę wyższym od Pandy III i za cenę podstawowej wersji tego auta możesz kupić dość bogato wyposażoną Pandę III 1.2 (69 KM). Czyli proporcje cenowe są zachowane.
              Niestety, czasy gdy auta klasy A kosztowały od 25 do max. 35 tys zł minąły bezpowrotnie !! teraz auta klasy A kosztują tyle co jeszcze 5 lat temu auta klasy B i nic na to nie poradzisz. Ja nie mówię, że te ceny są niskie, bo nie są !! One poporstu nie przystają do naszych zarobków !! Jednak w odniesieniu do konkurentów klasowych są na podobnym poziomie więc nie można powiedzieć, że Panda III, przy swoim wyposażeniu, jest droga.
              Zamieszczone przez krzysiekd1991
              podstawowym take UP! nie ma też jakiejś szałowej liczby kolorów. Zauważ, że są 4.
              Poza tym nie każdy chce jeździć samochodem, który pod maską ma 3 cylindry, więc wiadomo jaki samochód by wziął.

Najbardziej w VW razi mnie goła blacha na drzwiach, progu bagażnika jak i w samym bagażniku, nie wspominając już o lampce w bagażniku, która wydaje się oczywistą oczywistością.
              Dokładnie VW zszedł z ceną UP! poprzez wycięcie wyposażenia !! Up! kosztuje od 32 tys. zł ale jest 2 drzwiowy, nie ma kutryn powietrznych nie ma centralnego, nie ma el. szyb, ma za to ESP.
              Dlatego pisałem, że Fiat też powinien zaprezentować zubożoną na maxa wersję Pandy III aby zejść z ceny. Ale coś za coś, albo niska cena i ubogie wyposażenie, albo wyższe cena, ale bogatsze wyposażenie.

[ Dodano: Pią 23 Mar, 12 11:02 ]
              Shado, pozatym spójrz na cennik VW UP! Cena modelu Move UP! to 34 390 zł czyli tylle co podstawowa Panda III i ma PRAWIE takie samo wyposażenie. Piszę prawie, bo UP! co prawda ma ESP którego Panda III nie ma, ale poduszek kutrynowych już nie i nawet nie da się ich dokupić !!, a do Pandy ESP wraz z ASR i Hill Holder dokupisz za 2 500 zł. Pamiętaj też, że Move UP! to wciąż auto 3 dzwiowe (5-cio drzwiowa wersja UP! będzie, ale będzie też droższa !!), a Panda III za taką samą cenę jest 5-drzwiowa. Dodatkowo Move UP! nie ma układu wspomagania awaryjnego hamowanie który w Pandzie III wystepuje seryjnie, a VW każe sobie za niego dopłacić 850 zł. Czyli kto tu jest tak naprawdę drogi i czy aby na pewno jest to fiat
              Czarny Elegance

Komentarz

• krzysiekd1991
                Classic
                • 2010
                • 32

Zamieszczone przez Big
                Czyli kto tu jest tak naprawdę drogi i czy aby na pewno jest to fiat
                Otóż to. Najpierw trzeba dobrze przeanalizować cenniki obu aut, a potem mówić, który tak na prawdę jest droższy.

Przypomniało mi się jeszcze jedno z UP!. Wsiadając zraziły mnie niczym nie osłonięte szyny, po których jeździ fotel przód-tył. W pandzie jest bardzo ładnie zabudowane i nie razi w oczy.
                Fan włoszczyzny

Komentarz

• zwolin
                  Rider
                  • 2010
                  • 656

Powiem ci że głosisz dosc obiegowe opinie
                  Niestety poparte wlasnymi i 2 dobrych znajomych doświadczeniami, a nie wyczytane na forum GW :wink:
                  Zrozumiałbym, gdyby padła turbina, przeguby itp itd. U mnie nic nie ma lekko. Ale nikt mi nie wmówi, że źle zmieniam kierunki, albo żle właczam światła i dlatego manetki sypią sie jak panie lekkich obyczajów w sobotę wieczorem. Raz światła mi padły poczas ulewy na zakręcie. Nie dziw się, że gdyby to odemnie zależało, to w doblo juz dawnio by sie kury niosły.

A tak na marginesie, odnosnie cen co byś kupił mając 40kPln w ręku na samochód Pandę, czy np to https://www.mitsubishi.pl/promocja/1...ersji-elegance

Nadal mały samochód do wożenia dzieci, brzydki, ale normalnie wyposażony, 11 s do setki, a nie 14. Jedyny minus, to droższy serwis, ale to teoretycznie, bo ASO Fiata, tez czasami potrafi sprawic, że masz oczy jak koła od roweru. A partacze jeszcze gorsi niz Auto Wimar.
                  Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                  O II Tour Combi 1.6
                  Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

Zamieszczone przez Big
                    E tam, niedalej jak miesiąc temu taki jeden forumowy dealer miał na placu (a przynajmniej się chwalił).
                    Mieć na placu, a zamówic do produkcji to 2 różne rzeczy.
                    Chwilunia :roll: To chcesz auto kupować czy kupić :?: Najpierw czepiasz się, że komuś brakuje podgrzewanych lusterek a później chcesz Toura zamawiać do produkcji zamiast wziąć z placu :?: Mam 45kzł ide do dealera, dla ułatwienia różnych marek, na placu mam Pandę i Toura w tej samej cenie... Jakby Ci to powiedzieć... Parafrazując starą reklamę w tej sytuacji Panda jest jak lokata - bez sensu.

Inna sprawa, że za 45kzł nie kupiłbym zadnego z w/w tylko coś wielkościowo pomiędzy :idea:
                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                    http://www.disi-tune.pl
                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez misiekwaw
                      Mam 45kzł ide do dealera, dla ułatwienia różnych marek, na placu mam Pandę i Toura w tej samej cenie... Jakby Ci to powiedzieć... Parafrazując starą reklamę w tej sytuacji Panda jest jak lokata - bez sensu.
                      No chyba nie dokońca chwycieś temat
                      To ja ci napiszę inaczej. 1,5 roku temu szukaliśmy z żoną pojazdu ktory zastąpiłby jej wiekowe Punto I. Mielismy do dyspozycji 16-17 tys zł. Za te pieniadze moglibyśmy kupić auto klasy C, ale żona NIE CHCIAŁA (bo nie potrzebuje takiego!!!) dużego samochodu dlatego obracaliśmy się w klasie B i kupilismy Clio II. Choć, jak to ty napisałeś mogliśmy za te pieniądze kupić np. Megane I ph II, Toledo II czy Astrę II, czyli auto większe, tylko po co ???
                      Napisałem to, aby uzmysłowić ci, że nie każdy kto ma okresloną kwotę pieniędzy chce za nia kupić mozliwie największe auto, bo jeśli chce kupic auto do miasta i nie potrzbney mu jest wiekszy samochód to za chorobe nie kupi Octavii tylko własnie Pandę Ktoś kto przychodzi do salonu Fiata i oglada Pandę za chorobe nie pójdzie do Skody oglądać Octavię. Owszem, on może pójść do Skody, ale po to aby obejrzeć Citygo.
                      Pozatym jesteś kolejnym ktory czepił sie jakiejś dziwnej ceny 45 tys zł. Nie wiem skąd ta cena. Niby faktycznie Panda jest i w takiej cenie tylko że będzie to wersja prawie niesprzedawalna bo 95% ludzi wybierze Pande z silnikiem 1.2 w cenie ok. 34-38 tys zł. Natomiast pozostałe 5 % klientów którzy przyjda do salonu Fiata z taka ktowa o jakiej ty wspomiałeś i tak kupią Pandę, bo jeśli ktoś przyjdzie z 45 tys w kieszeni aby kupic malucha tzn. ze on po prostu chce, to a nie inne auto i tyle. To tak jak z klientami na np. Fabię RS. Takich aut nie kupuje się z rozsądku tylko z serca. Kupują je ludzie którym podoba się tylko to jedno auto i nic więcej i dla nich cena nie jest żadną barierą i nawet nie ma sensu próbować tłumaczyc im że za te same pieniadze kupią auto większe bo ...oni chcą Fabię RS i koniec kropka !!
                      Mam nadzieje że wyjasniłem ci problem cen do wielkosci auta.
                      P.S.
                      Jaki procent sprzedaży poprzedniej Pandy stanowiła kosmiczna cenowo wersja 100 HP ??? A jednak ileś tam szt. się jej sprzedało i kupili ja ludzie którzy za podobne pieniądze mogli kupić fabrycznie nową Octavię II, Kię Ceed itd.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Zamieszczone przez Big
                        Zamieszczone przez misiekwaw
                        Mam 45kzł ide do dealera, dla ułatwienia różnych marek, na placu mam Pandę i Toura w tej samej cenie... Jakby Ci to powiedzieć... Parafrazując starą reklamę w tej sytuacji Panda jest jak lokata - bez sensu.
                        No chyba nie dokońca chwycieś temat
                        dobrze że Ty chwyciłeś i zacytowałeś nie całą wypowiedź, bo ostatnie zdanie już nia pasowało do czepienia się
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• shado
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 5315
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                          Niestety, czasy gdy auta klasy A kosztowały od 25 do max. 35 tys zł minąły bezpowrotnie !! teraz auta klasy A kosztują tyle co jeszcze 5 lat temu auta klasy B i nic na to nie poradzisz.
                          A może te czasy dopiero nadchodzą?
                          Rynkowy pojedynek pomiędzy nowym fiatem pandą a volkswagenem up! przyciąga uwagę nie tylko dziennikarzy motoryzacyjnych.

Ze wstępnych wiadomości wynika, że auto powstawać będzie w oparciu o płytę podłogową nowego renault twingo, która opracowywana jest wspólnie z inżynierami Mercedesa (na tej samej platformie bazować ma m.in. nowy smart fortwo). Samochód, który otrzyma najprawdopodobniej nazwę citadine, będzie bezpośrednim konkurentem pandy i upa! Rywale mogą już zacząć się bać - auto otrzymać ma pięciodrzwiowe nadwozie a cena wersji bazowej określona została na... 5 tys. euro (ok. 21 tys. zł).
                          Jak mam kupić małe i słabo wyposażone auto to czemu Fiata a nie Dacie za pół ceny? :P

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez shado
                            Jak mam kupić małe i słabo wyposażone auto to czemu Fiata
                            No jeśli dla ciebie ABS, EBV, 4 poduszki, el. szyby, centralny zamek, el. wspomaganie kierownicy z funkcją city, to jest słabe wyposażenie w segmencie "A" no to faktycznie mozesz pójść do jest Daci.
                            Tylko licz się z tym tam termin "słabe wyposazenie" nabiera dopiero odpowiedniego dla siebie znaczenia W daci wersja podstawowa oznacza, że poza fotelemi i kierownicą nie masz nic, absolutnie nic i to dosłownie nic. Bo w takim np. Sandero w (czyli aucie klasy B) w podstawowej wersji nie ma nawet uchwytów na drzwiach ani wstawek materiałowych, felgi zas nie mają kołpaków, poduszka jest tylko 1 - kierowcy. Pasy bezpieczenstwa nie mają zaś, tak oczywistej w dziesiejszych czasach, regulacji wyokości ani pirotechnicznych napinaczy (oczywiście możesz to sobie dokupić 8) ) . Natomiast o takich "ekstrasach" jak wspomaganie czy centralny zamek możesz zapomnieć 8) No to jeśli wyposażenie podstawowej wersji Pandy jest dla ciebie ubogie, to w Daci byś nie przeżył nawet 1 minuty
                            Czarny Elegance

Komentarz

• shado
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 5315
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dalej nie kumam czemu się jarasz ABS skoro jest obowiązkowy w każdym aucie i wspomaganiem, które też jest w każdym aucie...
                              Twierdziliście, że nie potrzebne są elektryczne lusterka - to po co mi elektryczne szyby?
                              Twierdziliście, że w takiego auta nie kupuje się dla wyposażenia, to po co mi EBV i inne duperele? :diabelski_usmiech

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez shado
                                Dalej nie kumam czemu się jarasz ABS skoro jest obowiązkowy w każdym aucie i wspomaganiem, które też jest w każdym aucie...
                                Ależ ja się wcale nie jaram (??) tym ABS-em, a co do spomagania to właśnie podalem ci przykład auta i to marki o której sam wpomniałes w której tegoż elementu wyposażenia nie ma
                                Zamieszczone przez shado
                                Twierdziliście, że nie potrzebne są elektryczne lusterka - to po co mi elektryczne szyby?
                                shado, czy ty sie przekomarzasz czy naprawde nie czujesz róznicy ?? Ile razy ustawiasz lusterka, a ile razy korzystasz z otwierania szyb - już widzisz różnicę.

[ Dodano: Pon 26 Mar, 12 19:07 ]
                                Zamieszczone przez shado
                                Twierdziliście, że w takiego auta nie kupuje się dla wyposażenia, to po co mi EBV i inne duperele?
                                Bo się nie kupuje. Tylko co innego el. lusterka, a co innego elementy odpowiedzialne za bezpieczenstwo czynne i bierne które mogą uratować ci życie. Jeśli chodzi o wyposażenie z dziedziny komfortu, to za oczywiste uważane teraz są centralny i el. szyby z przodu. Więcej nikt nie oczekuje od takiego malucha.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• shado
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 5315
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mając klimę nie otwieram nigdy okien
                                  Za to jak pada deszcz, albo śnieg to włączam ogrzewanie lusterek.
                                  Jak oczekujesz bezpieczeństwa to kupujesz większe auto, bo jak wjedzie w Pandę duże auto to te kurtyny wsadzą Ci do trumny
                                  A jak w duże auto wjedzie duże auto to najwyżej trzeba będzie wyklepać

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez shado
                                    Mając klimę nie otwieram nigdy okien
                                    Znajdz mi jakiekolwiek auto klasy A za mniej niz 38 tys zł z klimą w standarcie.
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• shado
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 5315
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Suzuki Alto 1.0 Club 35 900
                                      Samochody Suzuki - cała oferta. Premiery! Najnowsze generacje docenionych modeli. Poznaj je wszystkie! Znajdź auto dla siebie i spraw sobie nowe cztery kółka.

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Zamieszczone przez shado
                                        No i o.k. kup Suzuki, bo ta dyskusja zaczyna prowadzic do nikąd Tylko to Suzuki nawet nie można do Pandy III porównać, bo pod kazdym jednym wzgledem (poza ceną) jest od niej gorsze (tam nawet okna w tylnich drzwiach się nie otwierają !!!).
                                        P.S.
                                        Zobaczymy ile będzie kosztawał następca tego Suzuki, bo Panda III, to nowiutki model a to Suzuki jest juz dobrych parę lat na rynku i jakoś specjalnej poularności nie zyskało
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• pandzik
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2254
                                          • Seat

Za 35 tyś to ja już wolę Sandero z klimą kupić od takiego Alto. "Trochę" wiekszy samochód.

Jest jeszcze stara Panda z klimą za mniej niż 30 tysiaków.

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Chevrolet Spark 1.0i LS+ za 34.090zł (lub 1.2i za 35.690zł), m.in.:
                                            6 poduszek powietrznych (czołowe, boczne, kutryny)
                                            •Regulacja wysokości fotela kierowcy
                                            •Wspomaganie kierownicy
                                            •Dzielona i składana tylna kanapa 60/40
                                            •Lusterko w osłonie przeciwsłonecznej kierowcy
                                            •Radioodtwarzacz CD/MP3, 4 głośniki
                                            •Wejście mini USB i Aux-in do zewnętrznych odtwarzaczy MP3
                                            •Elektrycznie regulowane szyby przednie
                                            •Przednie lampy przeciwmgielne
                                            •Lakierowany spoiler dachowy
                                            Klimatyzacja manualna
                                            •Zdalnie sterowany centralny zamek
                                            •Pionowa regulacja kolumny kierownicy
                                            •Lusterka i klamki zewnętrzne w kolorze nadwozia
                                            Elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne
                                            •Komputer pokładowy
                                            •Elektrycznie regulowane szyby tylne
                                            •Relingi dachowe
                                            •Multifunkcyjna kieorwnica
                                            za dodatkowe 1800zł można mieć wersję Design z m.in. alumkami, skórzana kierownicą, sportowymi akcentami...
                                            dane za www.chevrolet.pl
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pstryczek
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 10795
                                              • Superb III (3V3)

No i w najnowszym wydaniu ten mały Chevrolecik jest sporo ładniejszy od Pandy
                                              Marek

Komentarz

• krzysiek83wpr
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 362

Witam wszystkich!

Dorzucę zatem swoje 3grosze.

około 2 miesięcy rozglądałem się za 2gim samochodem w rodzinie (obecnie jest Octavia II 1.4tsi), potrzebowałem czegoś małego, sprytnego i co bardzo ważne taniego w utrzymaniu. Samochód do jazdy do sklepu, dojazdu ewentualnie do pracy. Budżet wynosił ok 11-15 tys zł.
                                                Głównym kandydatem była Panda I - za około 13-15 tys można nabyć 3-4 latka od pierwszego wlaściciela i z małym przebiegiem, ostatecznie kupiłem Grande Punto 1.2 za podobną kasę ale 6latka, tak wyszło bo akurat się trafił fajny i zadbany. Aczkolwiek nadal uważam że Panda to naprawdę suepr samochodzik, mały, bardzo tanie części i przy normalnej jeździe 6l/100 średnio.

Natomiast co do Pandy III w przeciwieństwie do II którą jeździłem nie raz, nie miałem okazji jeszcze jechać, ale widząc na ulicy, powiem szczerze, że mi się bardzo podoba, widać, ze poprawa jakości materiałów, ogólnie stylistyka fajna. za 36 tys można mieć z klimą, uważam że mogło by być ciut taniej, ale jest do wg mnie dobra opcja bo jak ktoś już napisał, czasami mały samochód to zaleta.

Moja ocena:

Panda II - 4ka szkolna za całokształt
                                                Panda III - 5tka z minusem za wygląd, wnętrze, za jadne i awaryjność jeszcze zobaczymy

z małych autek podoba mi się jeszcze: Hyundai i10, oraz Kia Picanto nowa

Komentarz

• daneczek76
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 3642
                                                  • Toyota

Zamieszczone przez shado
                                                  RafalekM napisał/a:

Po to, że do większego auta łatwiej zapakujesz dzieciaki, a w razie dzwona mają większą szansę, że im się nic nie stanie niż w takiej małej popierdułce.
                                                  święte słowa .
                                                  Druga sprawa że większość naszego społeczeństwa kupuje samochód i jest to ich jeden jedyny samochód w domu to potem jak gdzieś wyjechać to ja się spakować do takiego micro vana jakim jest Panda.
                                                  Druga sprawa jadąc z dzieciakami nie lubię czuć kolan współpasażera w swoich plecach i ścisku w aucie i krzyku ten się pcha a ten siedzi za blisko więcej przestrzeni lepiej.
                                                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Ceed1
                                                    Rider
                                                    • 2012
                                                    • 461

To, że samochód jest wiekszy niż inny nie jest zadnym wyznacznikiem bezpieczeństwa. jest wiele małych bardzo bezpiecznych samochodów i mnóstwo duzych, które tylko wyglądaja na bezpieczne a w razie wypadku gną sie jak puszka po konserwie.

Komentarz

Pracuję...