Zamieszczone przez gusiak11
HOKUS POKUS DETAILING
Zwiń
X
-
2004Zamieszczone przez zsolpywZ ktorego roku ten motorek ?
Nigdy kasku nie polerowałem, moze kolega cos więcej wieZamieszczone przez zsolpywTakie pytanko, jak wyglada kwestia polerowania kasku motorowego ? smigneliscie moze w gratisie ?
Jest to przewaznie lakier pod polerke sie nadajacy ?
Honda tak samo jak samochody, Harley troche gorzej bo ma strasznie miekki lakier i sie rysuje od przecierania fibraZamieszczone przez TippoLakier w porownaniu z autami lepszy czy gorszy do roboty
Komentarz
-
-
Ostatnio ciagle robie czyjes auta, a wszystko wywodzi sie z mojej pasji dbania i posiadania lsniacego auta wiec przed swietami znalazla sie "chwila" na rodzinne kombi:

Kolejna aktywna piana, plukanie, mycie takie tam zabiegi pielegnacyjne po zimie.
Osuszanie i wlot do garazu. Na avancie powloki nie ma, wiec po zimie mamy kilka pozostalosci, holsy:

zacieki:

slady po guano:

Tym razem wybor padl na Swissvaxa, a wiec Cleaner Fluid Medium i na to Crystal Rock:

Tak Audi postalo sobie 24godziny w garazu. Na kola tradycyjnie Autobahn i Megs Endurance, a dzis kurz i deszcz :lol:
Wszystkim Wesolych Pogodnych SwiatPorazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Prix jest do "lotnej rdzy" czyli miedzy innymi osadu z klockow, ale nie tylko. Podstawowym preparatem sa srodki ValetPRO albo jak napisal gusiak11 blue gel - jeden z mocniejszych na rynku kwasowy, lub slabszy ale bezpieczniejszy bilberry safe wheel cleaner.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
zaczynamy od prixa, on zawsze cos zdejmie... jak dalej efekt słaby to stosujemy blue gel w zależności od zasyfienia czasem stosujemy koncentrat. Blue gel nie mylić z ValetPRO Bilberry Wheel Cleaner. Czasem wystarczy po umyciu prixem dokończyć sprawę APC ale to różnie bywa.Zamieszczone przez comandoStosujecie blue gel jak nie zadziała Prix czy stosujecie Prix jeżeli blue gel nie daje rezultatu ?
Czy te środki usuwają czarne kropki ? Czy tylko syf z klocków i ulicy a oprócz tego trzeba użyć t&g remover ?
Czarne kropki zazwyczaj są pochodzenia asfalt/smoła i to najlepiej zdejmuje się T&G lub czym tam mamy do smoły
Komentarz
-
-
ciężko mi sobie to wyobrazić bo ani jednym ani drugim nie miałem okazji podróżować :P ale już wyglad zewnętrzny robi robotę :twisted: :twisted: a te hamulce to są jakie zwykłe czy jakieś czterotłoczkowe bardziej wyczynowe?Zamieszczone przez Bigwitachu, a żebyś wiedzieł jak to jeździ :twisted:
Jak staraoctavia, przyspieszał, to ja nie byłem w stanie oderwać pleców od oparcia fotela. Coś jak podczas startu samolotu :twisted:OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
W serii byly 8mio tloczkowe, teraz sa lepsze
Z Bigiem za dlugo sie znamy, zeby takie numery robic, ale dla zabawy jak ktos wsiada pierwszy raz na szybe przednia przyklejam banknot 100zlotowy i ogien od 0 do 100km/h nie da sie go zdjac, choc wszyscy sadza przed jazda, ze to proste.
Niestety Big jeszcze nie byl w stanie ocenic wlasciwosci poza trakcja i heblami, bo nie dosc ze auto nie bylo w trybie sportowym to jeszcze w serwisowym, ale od wczoraj to sie zmienilo 8)Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
Piękna robota!

Komentarz