HOKUS POKUS DETAILING
Zwiń
X
-
Zarombiste lusterko !! wpadne kiedys na masterclass do gur'ów :lol:
gusiak11 jako nizszy ranga - pucuje wnetrze :twisted:Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Plan odświeżenia przewidywał dokładne mycie, wypolerowanie rysy i nałożenie powłoki 4Nano Snow Extreme. Efekt pracy oceńcie sami.
Litrowa zdaje sie banka jest?
Zamieszczone przez gusiak11Wstal kolejny dzień długiego weekendu, no więc nie ma na co czekać bo na podwórku czeka kolejne fajne auto Mazda 3
stay tuned
Ten blond kolegi ze zdjec, to natural czy farbowany??
Sorki, ale nie moglem sie powstrzymac 8)
Komentarz
-
-
Tippo co do Tenzi i innych srodkow do pianownicy zasadniczo nie podaje sie % a w ml. Zalezne jest od wielu opcji. Trzeba pamietac, ze Truck to BARDZO silny srodek, ktory odwala kawal dobrej roboty, ale potrafi tez zrobic spustoszenie na chromach, lampach i nawet na lakierze.
Co do blondu odsylam do Kurs „Fryzjer stylista” w ESKKPorazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez staraoctaviaTippo co do Tenzi i innych srodkow do pianownicy zasadniczo nie podaje sie % a w ml. Zalezne jest od wielu opcji. Trzeba pamietac, ze Truck to BARDZO silny srodek, ktory odwala kawal dobrej roboty, ale potrafi tez zrobic spustoszenie na chromach, lampach i nawet na lakierze.
Chodzi mi o poporcje do pianownicy litrowej, na auto osobowe przy myciu raz do roku przed glinka i woskowaniem.
ps. Osobiscie nie jestem zwolennikiem agresywnych srodkow typu piana aktywna, ale czasem trzeba :P
ps. Teraz uzywalem piany k2 , ktora sie tez rozwarstwiala podczas lezenia na polce, w skladzie byla nawet soda kaustyczna :shock: Wiec rozcienczalem to bardzo mocno.
ps.2 Wiedzialem ze to ty :P Sie tak juz nie fochaj, blond masz sexy :kwiat
Komentarz
-
-
Sie nie focham
Co do piany aktywnej nie musi byc mega koxem. Jesli nie musi byc delikatna dla wosku to polecma ValetPRO Snow Foam Combo. Jesli ma byc mocna 100ml reszta ti ciepla woda. Mozna sie wspomoc APC, ktore obniza wlasciwosci pieniace, a zeby temu zapobiec kilka kropli ludwika - takie kombo spisuje sie wysmienicie - ale to walsnie do mycia przed zima i po zimie.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
A ile czasu mniej więcej zajmuje taka kompleksówka, tj. korekta lakieru + zabezpieczenie go?
Zamieszczone przez gusiak11Tylko miszczu może trzymać polerkę, ja na razie podaje klucze
Tak mi się skojarzyło :szeroki_usmiech
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Lp_0DY6Hcic[/youtube]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kamel1980czasu mniej więcej zajmuje taka kompleksówka
Składowych na ten proces jest wiele
Zamieszczone przez kamel1980Tak mi się skojarzyło
Komentarz
-
-
Tym razem "na warsztacie" mielismy Mazde 3. Auto stosunkowo nowe o przebiegu
kilkunastu tysiecy kilometrow - zadbane. Naszym zadaniem bylo wykonanie
pelnej korekty oraz zabezpieczenie powloka kwarcowa.
Standardowo zaczelismy od mycia - bylo co robic - tak zasmolonego auta
jeszcze nie goscilismy. Po dlugim i owocnym procesie czyszczenia nastapila
inspekcja lakieru, korekta, pelne wyjalowienie lakieru i aplikacja C1.
Przednia czesc auta zabezpieczona powloka dwukrotnie. Szyby zabezpieczone
powloka G1. Po utwardzeniu sie powloki w sumie tradycyjnie zamiast C1,5 na
lakier trafil wosk Crystal Rock z 76% zawartoscia carnauby. Kola to
Autobahn i Endurance.
Milego ogladania:
Komentarz
-
-
Jak zwykle piękny efekt długiej i mozolnej pracy.
Czy ja dobrze widze, ze na połokę połozyliście SV Crystal Rock? A na fele jak rozumiem poszedł Autobahn?
P.S.
Cos mi siewydaje je znam to auto z naszych detailingowych spotów
dobrz eże kolega sie zdecydował na pełen proces, bo o takie fajne auto trzeba dbać.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Do trójmiasta zapraszamy Panowie ,się roboty znajdzie
super robotaSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz