Obiecana realcja ze stosunkowo rzadkiego samochodu na naszych ulicach - fabrycznie nowego Focusa ST w kolorze Red Racing. Jak na nowy lakier dosc miekki i porysowany, na szczescie po korekcie zostal zabezpieczony "kwarcem" jak zwykle C1 a po 24h poszedl na to Swissvax Crystal Rock. Szyby to zestaw wszystkich "G" od Gtechniqa. Tradycyjnie kola to zestaw Endurance i SV Autobahn, srodek PB NL, silnik VP Dionisos. Niestety lakier bardzo specyficzny w wygladzie, praktycznie uniemozliwil pokazanie i zarysowan i 50/50 i efektow koncowych.
HOKUS POKUS DETAILING
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maslakjak czasowo schodzi cała impreza , np w przypadku Skody Roomster
Pocieszę, Cię, że 3 dni to co prawda duuuuuużo za mało aby porządnie zwiedzić Lublin, ale coś tam już można w naszym pięknym mieście zobaczyć, także jest pretekst żeby podjechać do chłopakówCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Chyba ze dolaczysz do Chlopakow!
Z Twoja pomoca i skrzynia piva, mysle ze w 4 dni sie z kacem wyrobicie :lol:Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Kolejnym autem które przyjechało do naszego garażu jest Ford Mondeo MK4 z 2011. Plan działania to umycie osuszenie i nałożenie wosku oraz wysprzątanie środka
No to inspekcja
Tu jakieś dziwne coś się do schowka przykleiło
No to zaczynamy na początek Prix, T&G od VP
I aktywna piana ValetPRO Snow Foam Combo2
Mycie na dwa wiaderka szampon Presta Sudzz
i osuszanie, czas mnie trochę gonił więc nie ze wszystkiego są zdjęcia
Lakier czysty i wielkie zdziwienie 15 miesięcy temu została nałożona powłoka kwarcowa C1 i robi mega robotę, auto mieszka pod chmurka, nikt się nad nim nie pieści, przelot nie cale 45 000 km i wygląda to tak
Zaskoczenie ze.... sam nie wiem jak, auta po korekcie nie rzadko tak wyglądają.... jest sens inwestować w powłokę
Zestaw na dziś, Carbon jest moim najnowszym nabytkiem, pożyczony HDC nie dojechał więc robimymy czym mamy
Lusso
Carbon
itd... jak pisałem czas mnie gonił więc...
Na szyby poszła nie widzialna wycieraczka
Wysprzątany środek dostał satynowe wykończenie
Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
I tak efekt zalezy od przygotowania lakieru, roznica w woskach to tylko czy szybciej czy pozniej splynie (no moze powyzej pewnego niewysokieo pulapu cenowego). Wszyscy o tym wiecie, a tylko szpanujecie z woskami w ladnych i drogich pudelkach :P
jedyna droga lansu to przykleic sloik z nazwa stajni na blache :twisted:Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Piknie panocku lecz mam 2 "ale"...
1. Piwo pijesz ch...owe , przeciez ta wasza perla jest juz sporo lepsza :P
2. Gdzie fota bez czapki ?? :kwiat
Zamieszczone przez staraoctaviaLakier czysty i wielkie zdziwienie 15 miesięcy temu została nałożona powłoka kwarcowa C1 i robi mega robotę, auto mieszka pod chmurka, nikt się nad nim nie pieści, przelot nie cale 45 000 km i wygląda to tak
Takie fotki jak tego mundka mnie przkonuja do tego.
Komentarz
-
-
Wg mnie nie ma znaczenia czy ceramiczna czy kwarcowa. Ceramika ceramica nie rowna jak kwarc kwarcowi nie rowny. Na S3 zony polozylem w ramach testu 4rozne powloki kolo sierpnia - wiec co mozna powiedziec po pol roku? Tyle to trzymaja dobre woski.
Powlokami zabezpieczylem kilkadziesiat aut przez kilka lat. Z tej perspektywy czasu lekka przewage ma Gtechniq nad CarPro - jest to moja opinia na podstawie wlasnych obserwacji aut zabezpieczonych przeze mnie. Akurat w temacie jest Mondeo po 15miesiacach. Pod moja opieka jest kilka innych aut, ktore latwego zycia nie maja, a u mnie sa wiosna/jesien na porzadki po zimie i ogarniecie na zime. Niektore maja powloke 2 lata inne 3 lata i o takich przypadkach mozna dyskutowac - bo dla mnie to sa dowody czarno na bialym. Inne nie wiem, nie kladlem ich kilka lat temu, wiec nie wiem, a to co ludzie pisza...
Nie wszystko jest zgodne z prawda.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TippoPiwo pijesz ch...owe , przeciez ta wasza perla jest juz sporo lepsza
Zamieszczone przez TippoGdzie fota bez czapki ??
jest jeszcze drugie foto :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11
Zamieszczone przez gusiak11Wiesz.... rzecz gustu a jak mawia klasyk o gustach sie nie dyskutuje
Komentarz
-
-
Korzystając z przepięknej pogody dzisiejszego dnia i temperatury prawie +8 postanowiłem wyciągnąć sprzęty i obmyć trochę ten syf na lakierze bo już źle było patrzeć na niego.
Brudas był już niezły
Nawet calkiem nieźle umył się samym kercherm
Po umciu i spłukaniu okazało się że niewidzialna wycieraczka od gtechniq poległa, wosk na lakierze…. No niby coś tam chyba siedzi ale … no do pierwotnych kropel dla PB Nattys Red Wax… no coż daleko …..
Ale po wytarciu odbicia i ‘’szajn’’ zadowalające
Komentarz
-
Komentarz