Pimpness Detailing

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gusiak11
    L&K
    • 2013
    • 1362
    • Ford

noo zapowiada sie ciekawy projekt...

ja też kończę auto... relacja wkrótce
    http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Andoran
      Rider
      • 2010
      • 356

Dawno mnie nie było. Dużo zmian..
      Będę starał się wrzucać najciekawsze realizacje:
      Zmęczona kilometrami (choć młoda - 1,5 roku) BMW X5 odwiedziła mnie na pełną korektę i zabezpieczenie lakieru. Czarny Uni do tego miękki pozostawiał wiele do życzenia ale po 3 dniach walki, finalnie poszła na lakier powłoka Gtechniq C1 + 2 warstwy EXOv2.
      Jedziemy z relacją:

przyjazd

Aktywniak

a po myciu...

Czas gonił więc nie było czasu na 50/50, dlatego tylko jedna

a to już po zabiegach efekt końcowy

wydech też oberwał

W roli głównej:

a całość zaakceptowana przez :diabelski_usmiech :
      My "Silver"
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
      Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.

Komentarz

• staraoctavia
        Elegance
        • 2013
        • 825

Dobre, z jajem - podoba się
        Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8

Komentarz

• Andoran
          Rider
          • 2010
          • 356

Coming Soon..

My "Silver"
          Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.

Komentarz

• Mickul
            RS
            • 2010
            • 2847

I co z tą zapowiedzią? :diabelski_usmiech

Komentarz

• Andoran
              Rider
              • 2010
              • 356

Było trochę roboty międzyczasie

Porsche Cayenne pojawiło się na zabiegi. Przebieg niespełna 33 000 km, auto jeszcze na gwarancji a stan lakieru pozostawiał wiele do życzenia. Wieloetapowa korekta zwieńczona nalożeniem powłoki o kompozycie ceramicznym czyli Crystal Serum Black, gdyż sama ceramika wzbogacona dwoma warstwami EXOv2.
              Jedziemy:
              Klient jest pedantyczny więc przyjechał delikatnie przykurzonym autem stąd brak foto przed bo nie było sensu.
              myjemy

taki stan na 33K km

pierwsze efekty

No i efekty prac.

My "Silver"

Komentarz

• staraoctavia
                Elegance
                • 2013
                • 825

jak na pedantyczne klienta lakier mocno zmęczony. Gratsy za CS - "byle komu" nie dają.

Komentarz

• Andoran
                  Rider
                  • 2010
                  • 356

staraoctavia, to Nowy właściciel auta jest pedantyczny. Miesiąc temu kupił używkę i od razu się umówił CS rewelacja - robi robotę
                  My "Silver"

Komentarz

• fireman6
                    Rider
                    • 2009
                    • 360

Zamieszczone przez Andoran
                    CS rewelacja - robi robotę
                    I najważniejsze, że po za tym, że świetnie wygląda to ta powłoka działa! Po roku czasu nadal zrzut wody na dobrym poziomie, a i lakier tylko drobne ryski złapał przez niewłaściwe mycie.
                    Nie tak jak z niektórymi powłokami, co obiecują 5 lat, a po roku tafla wody...
                    Świetna robota
                    Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                    Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• gusiak11
                      L&K
                      • 2013
                      • 1362
                      • Ford

Gdyby cena była jeszcze bardziej ludzka

Komentarz

• fireman6
                        Rider
                        • 2009
                        • 360

Albo tanio albo dobrze . Cena za sam produkt nie wychodzi taka zła, zwłaszcza, że z butelki 2 auta robisz lekko i jeszcze zostaje.

Komentarz

• gusiak11
                          L&K
                          • 2013
                          • 1362
                          • Ford

fireman6,

chyba nie piszemy o tej samej powłoce

Komentarz

• fireman6
                            Rider
                            • 2009
                            • 360

gusiak11, , wystarczy, żeby nie robić spamu w temacie Andoran

Komentarz

• Andoran
                              Rider
                              • 2010
                              • 356

fireman6, dzięki.
                              W butelce jest 50 ml i idzie to np na porsche Cayenne. nie spotkałam się aby butelka starczyła na 2 auta, chyba że skoda CitiGo..
                              gusiak11, cena jest wysoka ale nie zaporowa.

[ Dodano: Sob 28 Mar, 15 18:54 ]
                              A najlepsze jest to ze CS dało takiej śliskości ze w pierwszej chwili po aplikacji Exo, delikatnie zanikła ale po kilku godzinach fibra z maski zjeżdżała
                              My "Silver"

Komentarz

• gusiak11
                                L&K
                                • 2013
                                • 1362
                                • Ford

moze sie kolega Andoran, nie obrazi ...

cena 2000zl za 50ml ... no... punkt widzenia zalezy od siedzenia... wg mnie fajne ale po co... C1 kosztuje jakies 260-280zl za 30ml mozna go warstowac... exo... fajne naprawde fajne.... ale teraz testujemy na mojej skodzie SiRamik-a i majac juz 5m-c robi podobna robotę co c1 i exo razem a cena .... no to jeszcze jest tajemnica ...

wracajać co CR-a noo 50ml na jedno auto spokojnie zostaje pare ml... na Foxa czy CityGo starczylo by ale dwoch skod nie obleci... wiec wychdziz za aplikacje nie liczac przygotowania i nakladania bo to w koncu tez jakas praca i to w przypadku CR-a troche inna wiec... wychodzi jakies 1200zl .... tanio???? chyba nie....

Komentarz

• Mr0czny
                                  Elegance
                                  • 2009
                                  • 948
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

widziałem dzisiaj wizytówki w Inter Vulkanisier w Ząbkowicach

tam tez niezłe fury przyjeżdżają

Komentarz

• Andoran
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 356

Mr0czny, a co Ty robiłeś w Ząbkowicach ?
                                    gusiak11, no po Porsche zostało mi kilka ml ale nie wiele.
                                    Przygotowanie takie samo jak C1, przynajmniej u mnie. Zawsze PW przed aplikacją czy C1 czy CS.
                                    napisałem ze cena jest wysoka ale nie zaporowa a masz kompozyt ceramiczny. Nikt nie napisał ze jest tanie
                                    A tak na prawdę wszystko zależy czego chce klient.
                                    My "Silver"

Komentarz

• Mickul
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2847

Narzekacie na CS, a 4 warstw Ceramic PRO 9h + Light to koszt ok. 4000-4500 złotych. :P

Komentarz

• fireman6
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 360

Zamieszczone przez Andoran
                                        fireman6, dzięki.
                                        W butelce jest 50 ml i idzie to np na porsche Cayenne. nie spotkałam się aby butelka starczyła na 2 auta, chyba że skoda CitiGo..
                                        Faktycznie może 2 to przesadziłem, ale o ile pamięć mnie nie myli to na początku jak smarowaliśmy pierwsze auta to z butelki zrobiliśmy Sirocco i 4 elementy M5. Więc nie tak źle, a wiem, że z czasem da się więcej zrobić.

Zamieszczone przez gusiak11
                                        moze sie kolega Andoran, nie obrazi ...

cena 2000zl za 50ml ... no... punkt widzenia zalezy od siedzenia... wg mnie fajne ale po co... C1 kosztuje jakies 260-280zl za 30ml mozna go warstowac... exo... fajne naprawde fajne.... ale teraz testujemy na mojej skodzie SiRamik-a i majac juz 5m-c robi podobna robotę co c1 i exo razem a cena .... no to jeszcze jest tajemnica ...

wracajać co CR-a noo 50ml na jedno auto spokojnie zostaje pare ml... na Foxa czy CityGo starczylo by ale dwoch skod nie obleci... wiec wychdziz za aplikacje nie liczac przygotowania i nakladania bo to w koncu tez jakas praca i to w przypadku CR-a troche inna wiec... wychodzi jakies 1200zl .... tanio???? chyba nie....
                                        C1 się nie warstwuje. Exo to wiadomo, że dwie warstwy kładziemy.
                                        2000 to koszt aplikacji (na małe auto), a sam produkt mniej kosztuje, a po za tym Serum jest ich najlepszą powłoką więc musi być droższy
                                        Wiadomo cena to kwestia umowna, ale są na rynku tacy co biorą więcej niż taki full pakiet z Serum, a ich powłoki nie dają tego, co oferuje nam Serum.
                                        Bo kwota za kompletne zabezpieczenie auta najlepszą powłoką rzędu 6000 to już abstrakcja, w tej kwocie prawie idzie się zmieścić z Serum + folia Xpel (w zależności od auta, rodzaju folii i ilości oklejanych elementów).
                                        Odnośnie SiRamik, 5 miesięcy to jeszcze żaden wynik, ale kto wie może będzie dobrze. Pamiętam miałem pierwszego Cquartz'a na aucie szwagra, 1 warstwa, niedbale nałożona i rok wytrzymał, a kropelkował i wodę odpychał jak EXO, a gdy słabł efekt, to mycie czymś mocniejszym i znów żył.
                                        Ostatnio MaxProtect UNC-R tez robi szał i pokazuje, że nie jest słabym zawodnikiem.
                                        Powłok na rynku mamy sporo, jedne są lepsze drugie gorsze, jedne mają lepszy marketing inne gorszy, a po to mamy forum, żeby sobie o nich dyskutować

Komentarz

• Mr0czny
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 948
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Andoran, koła byłem przełożyć itp.

Komentarz

• gusiak11
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1362
                                            • Ford

Zamieszczone przez fireman6
                                            nie wiem skąd masz takie info ale Ok nie wnikam....

2000 to koszt aplikacji (na małe auto), a sam produkt mniej kosztuje, a po za tym Serum jest ich najlepszą powłoką więc musi być droższy
                                            dalej twierdze ze rozmawiamy o innej powłoce

no i tak i nie... w obecnej chwili po nowych cenach samo serum kosztuje 2000zl- 50ml aplikacja i korekta to odrębna kwestia

Odnośnie SiRamik, 5 miesięcy to jeszcze żaden wynik, ale kto wie może będzie dobrze
                                            nie mam lampy UV zeby przyspieszyc starzenie ale jak na jednowarstowego no-name bo ktoś wie o SiRamiku działa super bedzemy go testowac dalej

. Pamiętam miałem pierwszego Cquartz'a na aucie szwagra, 1 warstwa, niedbale nałożona i rok wytrzymał, a kropelkował i wodę odpychał jak EXO, a gdy słabł efekt, to mycie czymś mocniejszym i znów żył.
                                            pozostaje pogratulować

Powłok na rynku mamy sporo, jedne są lepsze drugie gorsze, jedne mają lepszy marketing inne gorszy, a po to mamy forum, żeby sobie o nich dyskutować
                                            dokładnie tak ....

Komentarz

• Mickul
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2847

no i tak i nie... w obecnej chwili po nowych cenach samo serum kosztuje 2000zl- 50ml aplikacja i korekta to odrębna kwestia
                                              Chyba rozmawiamy o innej powłoce, bo ta cena jest z kosmosu. :P

Komentarz

• fireman6
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 360

Oo to widać mam nieuzupełnione info, słyszałem, że jest nowy cennik ale nie wiedziałem, że na sam produkt też. Dzięki

[ Dodano: Nie 29 Mar, 15 10:16 ]
                                                nie wiem skąd masz takie info ale Ok nie wnikam....
                                                Moja wiedza + potwierdzenie:
                                                Zamieszczone przez Evo
                                                ... bo sam Rob z Gtechniqa stwierdził że w przypadku C1 dodatkowe warstwy to "no benefit".

Komentarz

• staraoctavia
                                                  Elegance
                                                  • 2013
                                                  • 825

Andoran mała prośba możesz zmienić hosting zdjęć, bo mocno fotki obciążają łącze.

Komentarz

• Andoran
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 356

Hosting nie zmieniony ale zdjęcia przycięte
                                                    Tymczasem relacja z Audi A7. Auto kilkuletnie ale dość zaniedbane na zewnątrz. Niestety przez omyłkę usunąłem zdjęcia z przyjazdu ale nie było źle. A7 nalatane miało 130K, a wyglądało na 300 K. Po korekcie dostało powłokę od Gtechniq'a C1 + C2v3. Wnętrze odszczurzone, wyczyszczone skóry, zaimpregnowane też Gtechniq'iem L1, plastiki dostały C6 Dash Matt. reszta stadard.

Mycie:

Od razu kilka 50/50

a tu już efekty końcowe

My "Silver"

Komentarz

Pracuję...