wklejajcie-kto pierwszy ten lepszy-ja po remoncie jeszcze nie doszedłem do ładu ze wszystkim i nie mam głowy do szukania czegoś co by Wam zabrało znów trochę czasu
Po tej samochodowej arystokracji wrzucam autko dla "Kowalskiego". Wyprodukowano sporo egzemplarzy, na polskich drogach też można go było spotkać. Tak więc zagadka dość łatwa.
[ Dodano: Nie 05 Wrz, 10 22:54 ]
Chłopy,no co jest. Takie to trudne?
Dla ułatwienia podam że jeślibyście zatankowali pod korek wasze TDI to z Warszawy z łatwością dojedziecie do miasta gdzie to auto powstało.
O kurde, już o zgaduli zapomniałem. Podpowiedz - samochód jest czeskiej produkcji.
Drugi trop - Czeski przemysłowiec o nazwisku Janacek, zakupił licencje od firmy Wanderer. Z połączenia dwóch pierwszych liter nazwiska owego pana z dwoma pierwszymi literami licencjodawcy , powstała nazwa firmy którą znamy wszyscy. Pogrzebcie w jej historii a natkniecie się na kolejne tropy.
Nie zagadka ale link do galerii (niestety na zdjęciach jakiś mały procent tego co on ma w swoich hangarach) aut mojego znajomego, rosyjskiego kolekcjonera: http://autobeagle.ru/gallery/
Mam nadzieję, że nie bardzo OT :wink:
Komentarz