Witam. Czy jak podal bym tutaj komus dane mojego auta podpowie, albo bedzie ktos wiedzial, czy skodzina ma dwumasik czy nie bo mam końcówkę z 1999 i slyszalem, ze juz moge miec...?
Dwumas
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MarcinG123 Zobacz wpisSilnik o oznaczeniu AGR Nie ma koła dwumasowego.Jest jedna 90-ka która ma dwumas ale o oznaczeniu ALH.
Komentarz
-
-
najlepiej sprawdzić po vinie w ASO, bo na niektóre rynki nie było, a na niektóre był bodajże. To co pisze Samtech to też prawda na początku chwilę nie było (z 2 lata?), a potem był raczej, tylko nie pamiętam od którego roku.
Upewnij się w ASO po vin jak nie potrafisz sam stwierdzić tego co pisze Samtech o tej klapie gaszącej przy egr.
Komentarz
-
-
Tak dla ciekawostki pierwsze AGR oprócz braku dwumasy, klapy gaszącej, rolki jednokierunkowej na altku, miały inne głowice, pokrywki zaworów, miały o jedną rolkę na rozrządzie mniej i miały inne koła zębate na pompie wtryskowej bez tzw. kompensacji drgań. I rozrząd wymieniało się przez to co 60 kkm
Komentarz
-
-
Na zdjęciu masz zawór EGR z klapą gaszącą, jeśli u Ciebie Będzie taki zawór ale bez sterowania klapką czyli bez klapki to na 100% masz jednomas. Podejrzewam, że nawet w ASO nie podadzą dokładnej informacji ponieważ nawet w dokumentacji technicznej jest napisane, aby sprawdzić jakie sprzęgło siedzi przed zakupem.
Teoretycznie od numeru silnika AGR035000 będzie już dwumasOstatnio edytowany przez samtech84; 3140.
Komentarz
-
-
samtech mi w ASO forda po vinie powiedzieli że nie mam dwumasy. temat dotyczył Forda akurat, ale też w niektórych była, w niektórych nie - silnik 1.6 tdci 90 ps.
więc teoretycznie po vinie powinni takie informacje mieć w ASO skody. to nic nie kosztuje, mi wydrukował całą specyfikację auta mojego.
Komentarz
-
Komentarz