Ceny Skody, szaleństwo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• perfex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Milord Zobacz wpis
    Ja to coraz częściej odnoszę wrażenie, że Skoda jest już bardzo sfokusowana na flocie.
    Klient, który nie jest płatnikiem VAT to nie klient.
    Prawdopodobnie tak. W przypadku Fabii i Octavii to jakoś tak idzie siłą inercji, floty w to weszły xx lat temu, menadżerowie od flot w firmach są gruntownie zblatowani ze swymi dealerami i kupują kolejne modele i generacje (ustawiając pod nie przetargi).
    Superb to z koleji auto administracji, bo duże, może mieć wypas a nie jest to premium. Wyborcy nie będą może pluli na burmistrza Grójca.
    Ale po co kupić Karoq ? Naprawdę nic mi nie przychodzi do głowy. Kodiaq też jak dla mnie broni się tylko w tanich wersjach. Rapid to auto zupełnie bez sensu.
    Ostatnio edytowany przez perfex; 197.

Zostaw komentarz:

• zadariusz1
    odpowiedział(a)
    Najgorsze jest jednak to,że jakość wykonania nie idzie za ceną, producenci robią wszystko,aby obniżyć cenę produkcji stosując w nowych autach technologię sprzed ładnych paru lat.Cena skody no cóż jest duży popyt na Skodę to producent byłby idiotą ,gdyby obniżał cenę, a dokładnie jest tak jak pisze Milord kupujący indywidualni to niewielki procent przy sprzedaży nowych aut.

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Ja to coraz częściej odnoszę wrażenie, że Skoda jest już bardzo sfokusowana na flocie.
    Klient, który nie jest płatnikiem VAT to nie klient. Przynajmniej tak to w Krakowie wyglądać zaczyna.
    Podejrzewam, że w większych miastach wygląda to podobnie, gdzie dużo ludzi jako składnik wypłaty dostaje XPLN na samochód.
    Dla tatkiego klienta to czy wyda 100 czy 120 na Karoqa nie robi różnicy, bo zmieścił się w kwocie X.

Zostaw komentarz:

• Clip
    odpowiedział(a)
    tiguany jakoś normalnie wyposażone też zaczynają się od 130-140 tys.
    taki mamy klimat

wizualnie tiguan jednak wygrywa ze kodiaqiem
    Ostatnio edytowany przez Clip; 38915.

Zostaw komentarz:

• perfex
    rozpoczął temat Ceny Skody, szaleństwo

Ceny Skody, szaleństwo

Kolega przymierza się do zakupu niedużego suva, umownie wielkości Qashqaia. Tyle, że z różnych względów Musi być to auto z 4x4.
    I rzuciłem okiem na otomoto ustawiając parametry, że przebieg max 500km i rocznik minimum 2017 (czyli wyprzedaż wchodzi w grę o ile ktoś coś ma). Najtańsze (poza Ladą Niva☺) są oczywiście Vitara, sx4 scross. Ale chciałoby się coś ciut większego i mocniejszego i np fajnie wyposażony Renault Kadjar 1.6dci 4x4 jest za 90-92 brutto idąc wyżej to w granicach 120 tys są Nissany Xtrail i Renault Koleos z silnikami 175dci 4x4 a to już nie małe auta z porządnym wyposażeniem.Skoda Kodiaq jest jakaś jedna poniżej 120tys reszta 130+ (gruuubo +). A najśmieszniejszy jest Karoq - najtańszy 110 ale reszta tak raczej 120 i więcej. Trzeba być kopniętym by to kupić.
Pracuję...