Udesky, a kto powiedział że silnik ma być z przodu a jakby go tak centralnie umieścić Busku,
Tak t od razu W12.
Zamieszczone przez sew1981
Skfarek, tak ale w rs4 b5 był 2.7 biturbo v6 (czyli ten odpowiednik gIV), dopiero w rs4 b7 był 4.2 v8
:szeroki_usmiech
S4 B6 miała 4.2V8 N/A. Jedna nie wydaje mi się aby A4 to było to samo co A3.
Zamieszczone przez Skfarek
Kwestia wyboru najbardziej "kompaktowego" pod względem wymiarów silnika i przystępnego cenowo
Ten silnik właśnie przyszedł mi do głowy, bo te VAGowskie 4.2V8 to można za grosze kupić. I ludziska to masowo pakują do starych Audi 80.
Zamieszczone przez 4x4BKF
Mam pewien typ dla ciebie, co prawda trochę rzeźby będzie żeby to upchnąć pod maską, ale moc i moment nieosiągalny dla V8 a nawet V12.
Bagażnik w Octavi spory więc można pomyśleć. :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez 4x4BKF
Udesky, nie pieprz się w V8/V6 itp dziwne silniki.
Ja tam nie mam zamiaru bawić się w swapy, od tak się zastanawiałem czy to w ogóle jest możliwe.
Zamieszczone przez fernando
Najprościej to pewnie byłoby pozostać w grupie VW i wepchać W8 od passata B5...
Ale z tego co mi wiadomo W8 to nie V8. Niemniej jednak dźwięk też przyjemny.
Swoją drogą tylu tu wariatów na forum, a nikt jeszcze nie zaszalał z montażem silnika do bagażnika. piramida czekamy. :szeroki_usmiech
Najtańsze V8 to kupić A6 lub BMW E39, ale to duże samochody.
Gabarytowy najlepsze jest S4 B6, ale to też inna cena samochody w porównaniu do tych powyżej.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Ciekawy jestem, czy do O1 czy O2 jest w ogóle możliwość włożenia takiego potwora przy rozsądnej rzeźbie i kosztach. :szeroki_usmiech
Pany, mam wrażenie, że coraz bardziej odbiegacie od tematu :jump:
a właśnie że nie, :P
bo dajemy konkretne przykłady modyfikacji, które prawdziwie zainteresowani (nie ja) mogą przeanalizować pod kątem możliwości nabycia oraz szacunkowych kosztów.
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Udesky, to prawda, pominąłem b6. Tylko , że:
"Znany z audi S4 B5 6 cylindrowy widlasty silnik o pojemności 2.7 litra został zastąpiony nową jednostką napędową. Sercem Audi S4 B6 został 8 cylindrowy widlasty motor o pojemności 4,2l., który rozwijał moc aż 344. Ogromny moment obrotowy wynoszący 410 Nm przenoszony jest na wszystkie koła za pomocą 6 biegowej manualnej przekładni lub 6 biegowej automatycznej skrzyni biegów tiptronic."
Ja natomiast bardziej miałem na uwadze rs4 a nie s4, i tam już w b7 4.2 to V8 FSI:
"V8 4,2 l (4163 cm³), 4 zawory na cylinder, DOHC
Układ zasilania: wtrysk FSI
Średnica cylindra × skok tłoka: 84,50 mm × 92,80 mm
Stopień sprężania: 12,5:1
Moc maksymalna: 420 KM (309 kW) przy 7800 obr/min
Maksymalny moment obrotowy: 430 Nm przy 5500 obr/min"
80 koni więcej niż w S4 B6.
Z tego co wiem w odmianie B6 nie było modelu RS4 tylko pozostali na S4 jako najmocniejszym. :wink:
Ciekawe czy silnik takich gabarytów jak 4.2V8 montowany chyba wyłącznie wzdłużnie i z quatro, zmieści się w poprzek do takiej Octavii z przednim napędem, jaka tu skrzynia itd.
Coś mi się wydaję, że to chyba nie możliwe, ale nigdy nie wiadomo.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Udesky, no niby tak...ale Ty zapodałeś rs6 c5....to inna epoka silnika 4.2. rs4 b7 z wolnossaka fsi 4.2 ma 420 koni. Więc jak by ten z linka nie był podkręcony tylko seria, to by rs4 b7 było na równi z nim z krechy.
a na marginesie...niezłe to wozidło z linka :shock:
[ Dodano: Sro 27 Cze, 12 00:36 ]
Wielki mi problem z tym v8 :P
zobaczcie to...v12 biturbo w mercedesie c i jaka moc....masakrator :twisted: :twisted:
Komentarz