w a5 i w gti mają zdaje się po 211KM.
audi latane w większości poza miastem ,dsg. serwis zdaje się ze wie o co chodzi , podobno nic sie z tym nie da zrobić oprócz wymiany silnika.
innemu klientowi w a5 3,0tdi też coś teraz poważnego pierdnęło przy 160tyś czy nawet 130.
nastepnemu vitara 1.9tdi zerwało pasek czy coś w tym stylu . podobno jest jakaś osłonka plastikowa od czegoś tam która się odkręca i włazi pod pasek rozrządu . z tego co klient rozmawiał w serwisie nie pierwszy przypadek jakby ktoś miał takie auto.
3.0 TDI źle użytkowane może mieć różne przygody, generalnie jak dla mnie w dzisiejszych czasach konstrukcja diesli przy "bożym" użytkowania pozwala na przejechanie 200 tys., potem to już istna loteria.
3.0 TDI źle użytkowane może mieć różne przygody, generalnie jak dla mnie w dzisiejszych czasach konstrukcja diesli przy "bożym" użytkowania pozwala na przejechanie 200 tys., potem to już istna loteria.
aligator kiedyś napisał że nowe 3.0tdi nadają się do 200kkm tak jak piszesz, nastęnie to kwestia czasu a koszta naprawy nie są małe.
A swoją drogą, jak można zaprojektować i wykonać nowy silnik co by w nim mógł przeskoczyć samoczynnie rozrząd :?: :!: Przecież to się w głowie nie mieści co za bubel, co jak co ale niemcy nie powinni wypuszczać takich bubli, przecież to nie chińczyk :!:
A swoją drogą, jak można zaprojektować i wykonać nowy silnik co by w nim mógł przeskoczyć samoczynnie rozrząd :?: :!: Przecież to się w głowie nie mieści co za bubel, co jak co ale niemcy nie powinni wypuszczać takich bubli, przecież to nie chińczyk :!:
tak, i to jeszcze kosztuje absurdalne pieniadze... samochod - produkt jednorazowego uzytku....
leszekmw, ale mój przy normalnej jeździe w mieście pali 11 z groszem.
masz na myśli fabię czy audi?
Jakbym miał takie w Fabii to chyba bym się jej już pozbył :lol:
No to trafił Ci się naprawdę niezwykle oszczędny egzemplarz A6 3.0 TFSI... ja przy normalnej jeździe w mieście miałem wyższe spalanie w rocznym A6 3.0 TDI
. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
leszekmw, ale mój przy normalnej jeździe w mieście pali 11 z groszem.
o_O
Moje tyż w tych okolicach pali, a lżejsze, ośka i mniejszy silnik więc to chyba jednak chodzi o różnice w wielkości miast, a nie o pojęcie normalnej jazdy :szeroki_usmiech
Komentarz