ja sie tylko troche zastanawiam, skoro byla mowa ze auto urosnie i juz bedzie wlasciwie tej klasy co mondeo... to jakim cudem tam bedzie 1.2 tsi...85 kuni... nawet jak na moje skromne wymagania to brzmi troche dziwacznie... :shock:
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marlej108ja sie tylko troche zastanawiam, skoro byla mowa ze auto urosnie i juz bedzie wlasciwie tej klasy co mondeo... to jakim cudem tam bedzie 1.2 tsi...85 kuni...
No ale to wyjdzie w praniu.
[ Dodano: Sro 12 Gru, 12 00:17 ]
Skoda Octavia III wersja EN
Skoda Octavia III wersja PL
The new ©KODA Octavia sets standards in the compact segment - to z wersji EN
W wersji niemieckiej jest tak: › „Herz der Marke“ setzt Maßstäbe im Kompaktsegment
A w polskiej ani słowem "kompakt" nie jest wspomniany.
No i wszystko jasne :P Widać tylko u Nas próbują wepchnąć OIII klasę wyżej, żeby jej prestiż podciągnąć czy coś, może usprawiedliwić wyższą cenę :?:
Komentarz
-
-
Koledzy, troche wiecej fotek:
Mladá Boleslav trvá na tom, že Octavia bude 10. nejprodávanějším autem světa a nesází jen na ni - do roku 2015 představí šest novinek.
niestety dalej do podnoszenia maski jest ten koszmarny patyk a nie jak w Golfie czy ... Dacii Lodgy (sic!) teleskopowy amortyzatorek czy jak to sie tam nazywa.
Komentarz
-
-
marlej108, kto sie będzie przejmować patykiem do podtrzymania maski, maskę podnosi się kilka razy do roku :wink:
Patrząc na szczegóły wnętrza to generalnie nie ma tragedii aczkolwiek do wnętrza KIA może jeszcze minimalnie brakowaćsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Całkiem, całkiem. Nie jest to może mazda 6(zakochałem się w tym aucie :wink: ) ale nie wygląda najgorzej. Po obejrzeniu wersji zakamuflowanej, spodziewałem się czegoś gorszego.
marlej108 nie sądziłem, ze istnieje silnik który jest dla Ciebie za słaby :wink: Poza tym czepianie się patyka do podnoszenia maski to przegięcie. Powody czepiania się Skody i uwielbienia VW mogą być dwa:
1) Wkurza Cię, ze OIII jest tak boska i trzeba będzie sprzedać golfa
2) Twój dziadek słuzył w wermachcie ( ci z Trójmiasta tak mają) :wink:
Komentarz
-
-
Przespałem wczorajszy widzę emocjonujący dzień.....
Z przodu ładna, z boku ładna, z tyłu...coś nie teges, coś mi nie pasuje.
Ale ogólnie IMO ładne auto wyszło.
Leszekmw... chyba z tym podobieństwem deski do paska to różnic trochę jest i to wyraźnych jak się przyjrzeć.
Ale porównywać sobie deski topowych wersji to sobie można..ilu z nas weźmie najlepszą wersję?
Porównujmy deski z niższych poziomów a tam już w passku jest bida, smutno i nieładnie. Ale moze w skodzie byc jeszcze bidniej....
Ale każdemu wedle upodobań. Ta w octavii tez jakaś "wyczesana" nie jest. Ja akurat lubię czarne środki a rysunek deski octy mi sie nawet widzi, ale właśnie jakości materiałów się obawiam. Zobaczymy w "macankach" jak to będzie.
Auto ładne ale nie rzucające na kolana.
Jak będzie w środku "rapidowo" to temacik nam tu ostro przyśpieszy
Pożyjemy obaczymy.
Kiedy ma to do salonów u nas trafić?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBmarlej108, ten silnik specjalnie dla Ciebie w ofercie umiescili :szeroki_usmiech
ps. w sumie to juz ten moj niemiecki grat ma ponad 4 miesiace... zaczynam sie nudzic... :P
ps.2 a patyk pod maska to dziadostwo... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Przespałem wczorajszy widzę emocjonujący dzień.....
Z przodu ładna, z boku ładna, z tyłu...coś nie teges, coś mi nie pasuje.
Ale ogólnie IMO ładne auto wyszło.
ale ogolnie wyglada chyba auto w porzadku szczerze mowiac, pytanie tylko - jaka bedzie technika (czy dla dziadow - czyli dalej sprezyny z tylu siadajace, belka zamiast wielowahaczowego zawieszenia, itp.) i jaka bedzie cena za te przyjemnosc.... na forum czeskim facet napisal ze nieoficjalnie roznice w cenie z dotychczasowymi modelami (cennikowymi) ma wynosic ok. 35.000 koron czyli na nasze chyba cos kolo 5000 zl a wiec wcale nie tak duzo... tylko znowu pytanie - co tam beda za bebechy pod karoseria...
gdyby ceny byly zblizone do O2 i technika ok. to hmm... hehe... hmm...
ps. tylko k...wa z silnikiem 1.2 tsi to juz na pewno nie dla mnie (redaktor na autogalerii jeden z pierwszych co kupil yetasa 1.2 tsi - po licznych usterkach wlasnie go sprzedaje z malutkim przebiegiem i kupuje dacie lodgy diesla jak slysze wiec "1.2 tsi" to omdlewam ze strachu ;-))) wiec ... musialbym celowac w 1.4 tsi a ten ma miec 140 kucy i pewnie bedzie kosztowal 100 milionow... i bedzie mial te odlaczane zawory (czy jak to sie tam nazywa) i na pewno beda problemy wieku dzieciecego...przez 5 lat pierwszych produkcji i tak dalej.... :diabelski_usmiech dlatego pewnie jednak dalej bede ujezdzac hitlerowca z wolfsburga...
Komentarz
-
-
O3 to po prostu taka ewolucja lekka a nie rewolucja, oby w rzeczywistości wyglądała ok a nie jak superb np. dobrze ze powrócili do normalnych lamp , za parę lat będzie się mówić o lampach z fl cudaki.. . brzydki dolny gril , za duży ewentualnie powinien być jakoś w kolorze lub czymś rozjaśniny..jakimś chromem może..
a środek- według mnie lipa.. , wiem że nie łatwo wymyślić coś oryginalnego i ergonomicznego ale powielanie starego modelu ze swojego koncernu to coś chyba nie teges..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
marlej108
Bo to dziadostwo z chu...stwem sie robi. Żadnego sensownego silnika dla przeciętnego człeka. Bo te tanie (mniejsze silniki benz) są gówniane - jak piszesz albo wodotrysków napieprzą jak zawsze i za królika trzeba robić (oby potem nie frajera który bedzie wyskakiwał z kasy przez ich błędy). Dobre samochody skody już były teraz zostały skomplikowane i nietrwałe.
OK dla mnie belka z tyłu to plus ale co za plus jak zaoszczędzone parę zeta na zawiasie x ileś tam można wsadzić gównianą w mechanikę jak się zacznie jebać miesiąc po gwarancji albo i w trakcie a SAP jak zwykle będzie bez winy.
A 2.0 TDI znowu będzie worek pieniędzy kosztowało jak w golferze.
Także może i będzie ładne auto ale co z tego....
Komentarz
-
-
1.2 i 85KM? ja pierdziele..no masakra jakaś... i mówią że auto jeszcze urosło. To ja swoją Fabią 1.4TDi będę brał taką octavięno śmiech na sali po prostu. No ale zobaczymy jakie będą dokładnie te wersje silnikowe później.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
z relacji foto mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że Octavia trzeciej generacji bardzo mnie się podoba tak w środku jak i z zewnątrz...ogólnie całe autko przypadło mi do gustuJak będzie w salonach to muszę się garnąc i pmacać by ocenić jak wygląda na żywo :szeroki_usmiech i może kiedyś w bliżej nie określonej przyszłości...ach kto wie, kto wie :roll: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz