Zamieszczone przez Mihau
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
a tak mnie tknelo zle przeczucie... a czemu podaja tylko info o dlugosci, szerokosci, rozstawie osi... a o wysokosci nic. zero. Czy czasem nie obniza O3?
Poza tym info o tym ze jest lzejsza o 100 kg to wcale nie musi oznaczac ze kazdy model O3 bedzie lzejszy ok. 100 kg od O2... kilka miesiecy temu tak wypisywali o Golfie VII a potem sie okazalo, ze to te tansze wersje sa lzejsze... diesel 2.0 TDI highline testujac w jakims tescie dziennikarze napisali ze jest lzejszy tylko o kilka kg.... od poprzedniej wersji w tym samym standardzie wyposazenia... wiec czy owa mniejsza waga nie oznacza nie daj boze ze tam k..wa znowu cos zabiora... jakies wygluszenia, albo ze blacha bedzie cienka itp.?
Mam nadzieje, ze nie.
ps. artykul w Auto Moto magazynie koszmarny - to nie jest w istocie zaden artykul tylko przepisane brednie z informacji promocyjnych od producenta - czyli Skody. O dupie Maryni. Tak samo bylo z Golfem VII - same ochy, achy... a potem wyszlo, ze a tu twardy plastik z tylu, a tu belka, a tu brak oslony maski, a tu nie ma cd i trzeba doplacic, a tu bialy lakier platny... ehh... Jak sie samemu nie obejrzy i nie sprawdzi to w wiekszosci wyczytac mozna brednie.
Ewidentnie w Skodzie zalezy zeby u nas O3 promowac jako klasa srednia, tyle ze obawiam sie ze w starciu z Passatem, C5, Insygnia, Avensis czy Mondeo to moze nie byc dla Skody starcie udane.
ps. artykul jest pisany na dodatek przez idiote - bo na poczatku podkreslaja ze to auto klasy sredniej... a od polowy az do konca artykulu ciagle jest powolywanie sie na technike Golfa (widac ze niemiecki wlasciciel musial to podkreslic w materialach prasowych wyslanych do redakcji, tylko czemu nie powoluja sie wtedy na Passata skoro klasa srednia).
Naprawde chcialbym, zeby O3 byla udanym autem, ale jak spierd..lą ten model ladujac do niego twardy plastik, dziadowskie oszczednosci (np. znowu jakies ch...jowe tylne sprezyny, itp.) + chora cena, to w moim przypadku ostatecznie bedzie to - Skodo! Adieu!
Natomiast jak cena bedzie ok., plastiki miekkie i stopien zdziadzenia w stosunku do Golfa nie dramatyczny to hmmm - podobuje mnie sie to wozidlo 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLZamieszczone przez Alonzo_Ale ja z uwagi na technologie raczej po octavii obecnej kończę już ze skodami (ale nigdy nie mów nigdy)
Pisząc powyższe miałem na myśli to że dla mnie nie ma specjalnie teraz wyboru bo za TSI zwłaszcza kolejne bardzie skomplikowane to ja dziękuję bardzo. Za 1,6 TDI raczej też tu z uwagi na dynamikę, choć jakby cena była dobra a octa3 okazała sie dopracowana i warta grzechu...może ten 1,6 . A podejrzewam, że jedynie mnie naprawdę interesujący 2.0 TDI w dobrym wypasie to już do prawdziwej klasy średniej cenowo zapuka. A wtedy to za octavie też raczej dziękuję.
Tak jakoś wyszło , że dla mnie w tym koncernie teraz nie ma nic z napędów...
Komentarz
-
-
jak może w OIII być mniej miejsca niż w rapidzie skoro w OII jest go więcej niż właśnie w rapidzie, a gabaryty OIII są większe niż OII :shock: Zrozumiałe co napisałem :?: :diabelski_usmiech
OIII wnętrze :
Rapid wnętrze :
Nie wątpie w to że OCTA III bedzie szersza , bedzie miałą większy bagażnik , ale co do ilości miejsca na nogi to nie był bym pewny ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFipatrząc na to stosunek wysokości foteli do pasażera ten koleś w Rapidzie jak ma 1.7m to dobrze :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zgadzam się z tym, co napisał hotrain - Octavia III to bardzo udana ewolucja, a nie jak wielu producentów zupełnie zmienia design swoich modeli. Tu jest bardzo dobry progres - jeśli chodzi o wielkość, ogólne wrażenie oraz detale. Wszystko jest wyważone i będzie się ludziom podobało, bo zobaczcie, że takie auta starzeją się najwolniej. Co do cen, to podobno jest szansa, że pozostaną na podobnym poziomie, aczkolwiek na początku na pewno nie będzie promocji typu 10 tys.zł Jeśli chodzi o belkę, to opieram się na wszelakich informacjach z prasy oraz internetu i tak raczej będzie jak piszą - do 150KM belka, powyżej wielowahacz. Ale zobaczycie - będzie dobrze!
P.S. ludzie zobaczyli auta w necie i już dzwonią czy można przyjechać i zobaczyć... :lol: :roll:
Komentarz
-
-
dato, nie przenoszę. Po prostu z moich info wynika, że w Genewie odbędzie się światowa prezentacja modelu O III. To co teraz pokazano, to samochody przedprodukcyjne które dotąd jeździły w maskowaniu. Między innymi dlatego niektóre nie mają tego "sławnego" już pierścienia przy przycisku do odpalania. Mogą one do marca 2013 r. , czyli do salonu w Genewie zostać nieznacznie zmodyfikowane, gdyż dopiero na tym salonie Skoda zaprezentuje produkcyjną wersję O III. Do salonów sprzedaży zarówno w Czechach jak i w innych krajach Unii Europejskiej O III ma trafić na pocz. kwietnia 2013 r.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPo prostu z moich info wynika, że w Genewie odbędzie się światowa prezentacja modelu O III. To co teraz pokazano, to samochody przedprodukcyjne które dotąd jeździły w maskowaniu. Między innymi dlatego niektóre nie mają tego "sławnego" już pierścienia przy przycisku do odpalania. Mogą one do marca 2013 r. , czyli do salonu w Genewie zostać nieznacznie zmodyfikowane, gdyż dopiero na tym salonie Skoda zaprezentuje produkcyjną wersję O III. Do salonów sprzedaży zarówno w Czechach jak i w innych krajach Unii Europejskiej O III ma trafić na pocz. kwietnia 2013 r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez geniownętrze jakieś plastikowate...
Będzie dobrze, nie ma sie co napinać czy oceniając po foteksach, to nie rapid :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaSam jesteś plastikowy
Będzie dobrze, nie ma sie co napinać czy oceniając po foteksach, to nie rapid :wink:
a poważnie, to 4 lata temu zakupiłem O2, 3 miesiące przed wprowadzeniem O2 FL
teraz w lipcu kupiłem ok. 9 miesięcy przed O3...
ja muszę tak mówić... ;P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genioZamieszczone przez piramidaSam jesteś plastikowy
Będzie dobrze, nie ma sie co napinać czy oceniając po foteksach, to nie rapid :wink:
a poważnie, to 4 lata temu zakupiłem O2, 3 miesiące przed wprowadzeniem O2 FL
teraz w lipcu kupiłem ok. 9 miesięcy przed O3...
ja muszę tak mówić... ;Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Za 1,6 TDI raczej też tu z uwagi na dynamikę, choć jakby cena była dobra a octa3 okazała sie dopracowana i warta grzechu...może ten 1,6 . A podejrzewam, że jedynie mnie naprawdę interesujący 2.0 TDI w dobrym wypasie to już do prawdziwej klasy średniej cenowo zapuka. A wtedy to za octavie też raczej dziękuję.
Tak jakoś wyszło , że dla mnie w tym koncernie teraz nie ma nic z napędów...
Obawiam się że to -100kg w OIII oznacza pójście w jeszcze większą przeciętność, ale ponieważ auto będzie dłuższe a bagażnik jeszcze większy (tylko po co ??!) to można będzie cenę pierdyknąć +10 tys zł :lol: Wtedy nasi forumowi dilerzy będą jeszcze musieli do tego auta dodawać ponętną młodą blondynkę (opcjonalnie brunetkę :lol by ktoś to kupiłPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
perfex, no i pieknie masz prawo do własnej opinii :wink: ale stwierdzenie, że za kupnem obecnej OII nie przemawiają, żadne argumenty troszkę pojechałeś...Zamieszczone przez perfexAle auto które cennikowo w najtańszej wersji kosztuje 85 tys zł jak dla mnie ma słaby silnikZamieszczone przez perfextwarde trzęsące zawieszenie, marniutkie przednie fotele, za mało miejsca z tyłu, stukające elementy w okolicach bagażnika i ogólnie no... taka przeciętność wszędzie...
Jaka będzie OIII czas pokaże. Niech no ktoś z kolegów dostanie w swoje łapki OIII to pewnie zaraz na forum podzieli się wrażeniami z użytkowania
perfex, pozdr 8)
Komentarz
-
-
Nie no,ładna ta nowa Octa,takie troche audi ,bardziej kanciaste kształty,w OIIFL bardziej zaokraglone.Mogliby ją powiekszyc,szczegolnie na szerokosc,lepiej wygluszyc i dac podgrzewana przednia szybe.No i zeby cena była odpowiednia bo inaczej trzeba beedzie szukac czegos pokroju Superba,CRV-ki.Kondziu
OCP
Komentarz
-
Komentarz