Zamieszczone przez rowerek
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez xofTu troche więcej danych technicznych:
https://media.skoda-auto.com/en/Pages/New-Octavia.aspx
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11OIII jest już w konfiguratorze w Czechach:
http://www.skoda-auto.cz/mini-apps/cc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kytutrjako kdyby koèka naplakala
Na 100% przejadę się nowa OIII w kombi i dzien po tym napiszę odczucia.
Widzę tylko że Skoda troszkę odnowiła wizerunek swoich aut.
Natomiast patrząc na najnowsze audi to i tak skoda jest ze 3 lata do tyłu z technologią. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Re: sprzęgło 1,8 tsi
Zamieszczone przez ccLotO ile znam angielski (co wcale nie jest takie pewne) to 1,8 tsi będzie miało sprzęgło jendomasowe:
" hydraulic single dry clutch disc with membrane spring " :?:
Z ciekawszych danych to Cx mniej więcej taki sam jak poprzednio (0,3), Golf VII ma 0,27, odchudzili DSG - teraz tylko od 10 do 15 dodatkowych kg, tak jak pisali poprzednicy w 140 konnym TSI z tyłu belka skrętna - szkoda. W porównaniu do poprzedniego 1.8 TSI nowy 1.4 TSI jest ok. 100 kg lżejszy, wolniejszy do 100 tylko o 0,6 s - dla mnie optymalny silnik, tylko ta belka...
Zastanawia mnie tylko to, że 1.4 TSI z DSG spełnia tylko normę Euro 2 (???)
Coraz dziwniejsze robią te nowe samochody, Golf VII ma w rzeczywistości taki bagażnik jak Fabia 2 z pełnowymiarowym zapasem (tak przynajmniej piszą Niemcy w testach, że nowy Golf ma 300 li prawie taki sam bak (45 kontra 50 l).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez notsurea z tym zużyciem paliwa to już powinni coś zrobić bo producenci same nie realne bzdury tam piszą. Przydałby się jakiś standardowy test lub coś podobnego bo jeszcze dwie generacje aut i się dowiemy, że produkują paliwo w czasie jazdy
Komentarz
-
-
Miałem na myśli "standardowy test" z jazdy, z rozgrzaniem silnika itd. czytaj realny, a nie to co jest teraz, że silnik na stole operacyjnym w labolatoryjnych warunkach coś tam sobie "popyrka" i później wychodzi, że średnia 3,5 l/100km.
Teraz to jest tak jak z monitorami, kiedyś podawali realny kontrast np. 1:700, a później się zaczęło 1:10 000, 1:200 000, 1:5 000 000, skoro to nic już w praktyce nie znaczy to po co to podawać ? W stanach to się już procesują o spalanie
Komentarz
-
-
Wszystko rozbija się o upusty.
Wiadomo, ze ceny w Polsce mogą być inne niz w Czechach, ale dla zabawy skonfigurowałem 1.4 TSI Active. Ma wszystko czego potrzebuję + metalic (choć niebieski pacific na zdjęciu wygląda świetnie), pełne koło, radio swing, czujniki parkowania. Wyszło z grubsza 72-73 tys zł.
Gdyby dostać 10% rabat wychodzi ok 65 tys zł za niemałe auto z silnikiem 140KM
Co mozna za to dostać wg Otomoto.pl?
Mitsubishi Lancer 1.6 117 KM
Hyundai Elantra 1.6 132 KM
Ford Focus 1.0 125 KM
Seat Leon 1.2 105 KM
Opel Astra 1.4 120 KM
Volkswagen Jetta 1.2 105 KM
w większości to wyprzedaze rocznika 2012.
Jak ktoś potrzebuje skórzanej kierownicy, tempomatu, elektr.szyb z tyłu , czujnika deszczu itp to moze stwierdzić, ze Active jest bez sensu.Ale dla mnie liczy się spore wnętrze/bagaznik i w miarę dynamiczny silnik.
Gdyby moje "wróżenie" z cenami się spełniło to Octavia III wydaje się byc interesująca
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big WojtekWszystko rozbija się o upusty.
Wiadomo, ze ceny w Polsce mogą być inne niz w Czechach, ale dla zabawy skonfigurowałem 1.4 TSI Active. Ma wszystko czego potrzebuję + metalic (choć niebieski pacific na zdjęciu wygląda świetnie), pełne koło, radio swing, czujniki parkowania. Wyszło z grubsza 72-73 tys zł.
Gdyby dostać 10% rabat wychodzi ok 65 tys zł za niemałe auto z silnikiem 140KM
Co mozna za to dostać wg Otomoto.pl?
Mitsubishi Lancer 1.6 117 KM
Hyundai Elantra 1.6 132 KM
Ford Focus 1.0 125 KM
Seat Leon 1.2 105 KM
Opel Astra 1.4 120 KM
Volkswagen Jetta 1.2 105 KM
w większości to wyprzedaze rocznika 2012.
Jak ktoś potrzebuje skórzanej kierownicy, tempomatu, elektr.szyb z tyłu , czujnika deszczu itp to moze stwierdzić, ze Active jest bez sensu.Ale dla mnie liczy się spore wnętrze/bagaznik i w miarę dynamiczny silnik.
Gdyby moje "wróżenie" z cenami się spełniło to Octavia III wydaje się byc interesująca
Mniej wiecej w tej samej cenie mozna sobie tez wytargowac nowego do produkcji C5 1.6 HDI (ale Citroen - to moze strach ze sie rozpadnie? - zartuje!).
Zgadzam sie z Toba - wszystko bedzie sie rozbijalo o upusty - moim zdaniem - jesli sprzedaz bedzie taka sobie - to ceny beda bardziej "ludzkie" i ostatecznie to znowu bedzie najlepiej sprzedajacy sie model w klasie (kompakt).
ps. tyle ze powstaje pytanie - czy faktycznie technicznie auto bedzie lepsze od O2... wizualnie moze tak, bo O2 nie ma co ukrywac choc jest bardzo ladnym autem to przez te 8 lat juz sie opatrzyla nieco...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsTak czy siak, autko mi się podoba tylko te silniki TSi i brak jakiegokolwiek MPi stoją mi na przeszkodzie aby na poważnie zainteresować się O3 w przyszłości. Ale pożyjemy zobaczymy
Zamieszczone przez mirek_p11
Czy "Poźniej" znaczy, że dołączy jednostka, która nie będzie oferowana od początku (1.4 MPI?) :?:
Czy "Poźniej" znaczy, że Skoda zamierza zmierzyć się z niemożliwym i jednak opracować jakąś technologię umożliwiającą montaż instalacji LPG do silników TSI, ale w eksploatacji wykluczającą jakieś porażkowe kiksy, a jakich można poczytać gdzieś tutaj niedaleko w wątku kolegi który zeswatał TSI z LPG, wyprawił im wesele za kupę szmalu na własny koszt, a teraz patrzy jak nieudane jest to małżeństwo :PArtur
Komentarz
-
-
Istnieje 1,4 tsi fabrycznie przystosowany do CNG, ale w przypadku LPG też to powinno zadziałać
Zasilanie gazem (LPG lub CNG) silników z bezpośrednim wtryskiem benzyny stanowi nie lada problem dla dostawców systemów zasilania. Umieszczonych w komorach spalania wtryskiwaczy benzynowych podczas zasilania gazem nie można po prostu wyłączyć (tak jak w instalacjach „zwykłych” silników), gdyż ulegną uszkodzeniu. Jest to efekt braku chłodzenia przez przepływającą benzynę. Z tego powodu wszystkie oferowane na rynku systemy zasilania gazem odparowanym do silników z bezpośrednim wtryskiem zużywają mniejszą lub większą ilość benzyny (w zależności od warunków eksploatacji) w celu chłodzenia wtryskiwaczy benzynowych (konieczność wykonywania tzw. dotrysków benzyny). Jak się okazuje nie jest to jedyna metoda.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108no od czerwca za 69.250 zl mozna miec tez Superba II 1.4 TSI Active bez metalika
Poza tym z tyłu jeździ tylko mój 4 latek i spokojnie się mieści. Jak mawia nasze pokolenie: "Myśmy z rodzicami maluchem nad morze jeździli" W moim przypadku to akurat prawda. Pamiętam podróz do Gdańska. 500 km i 4 osoby na pokładzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsciekawe czy w pl będzie ten fajny ciemny brązowy kolor. w połączeniu z jasnym srodkiem dla meni wygląda rewelacyjnie
:-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big WojtekJak mawia nasze pokolenie: "Myśmy z rodzicami maluchem nad morze jeździli" W moim przypadku to akurat prawda. Pamiętam podróz do Gdańska. 500 km i 4 osoby na pokładzie
mysmy z kolei we czworke z polnocy do Kalisza do rodziny jezdzili... i jakos wszystko sie w bagazniku (ktorego w Maluchu nie bylo...) miescilo :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rowerekKolega z forum Superba znalazł na allegro taki oto okaz:
Autentyk? Dla mnie wygląda na autentyczny ze względu na dopasowanie do linii świateł (na zamaskowanych SII, które już jeździły rok temu widać było, że kształt światła się nie zmieni), podobny kształt grilla. Pytanie jak on się znalazł na allegro. Chyba, że jakaś super-hiper samoróbka? (ale w to wątpię)
Podobna sytuacja była z RS4 B8. Samochód jeszcze nie był nigdzie pokazany oficjalnie, a 1 sztuka zderzaka przód i tył była na allegro.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctavianosTen kolor będzie dostępny w Polsce do zamówienia - nazywa się topaz brąz i rzeczywiście autko będzie prezentować godnie - zobaczcie -> http://www.autogaleria.pl...57414&migas=189O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Faktycznie, z przełożeniami w dieslu coś pochrzanili, ale chyba tylko w dokumentacji.
Jakbym nie liczył wychodzi ~ 680,000 Kc za 1.8 TSI manual Elegance z dodatkowym wyposażeniem, ale wciąż bez skóry, bez webasto i bez nawigacji (wliczyłem bixenony, elektrykę/pamięć fotela kierowcy i poręczne pierdoły elektryczne). Co ciekawe takie same pieniądze kosztuje zbudowanie ww. samochodu na bazie Elegance, co w oparciu o Ambition, mimo że ta druga wersja nie ma w ogóle w opcjach elektryki/pamięci fotela (w Ambition trzeba dopłacić nawet za elektryczne szyby z tyłu!)
No i kocham ten czeski język :szeroki_usmiech
spryskiwacze = ostrzykiwacze
głośniki = reproduktory
materiałowe dywaniki = tkane kobierce
M.666 4U
Komentarz
-
-
Poczekajmy na polskie ceny, ostatnio czytałem ze RAPID jest najdrozszy.... na czeskim rynku
Polskie specyfikacje Skód są duzo lepsze nawet na przykładzie O2 to widac, wiec mysle ze tym razem tez bedzie spoko.
P.S. Liczyłem wczoraj sobie swoja przyszla wersje i bixenony za 6300 zł to chyba jakas pomyłka a w Polsce w O2 3300 zł
Komentarz
-
Komentarz