Czy zauważyliście ze już nie ma na środku konsoli otwieranej poleczki?, jak pamiętam takie coś posiadałem w swojej okcie 2fl. Zawsze jakaś pierdółkę można było schować
Pozdrawiam
No i stało się - przyjechały do mnie na chwilę pierwsze Octavie III - auto robi bardzo dobre wrażenie, wszyscy którzy widzieli - pracownicy salonu oraz klienci wypowiadali się z uznaniem. Jak tak wszyscy rozwodzą się o plastikach to informuję, iż boczki we wszystkich drzwiach są twarde i nie ma na drzwiach tapicerki - no to posypią się gromy! Ale za to wnęki (schowki) w drzwiach wyłożone są miękkim materiałem a'la Golf. Auto bardzo przestronne, siedziałem chwilkę tylko, góra deski miękka, jak i częśc konsoli środkowej, na jałowym biegu wydaje się, że jest ciszej, drzwi zamyka się lżej niż w OII. Zdjęc żadnych nie zrobiłem, bo-pogoda i brak czasu.
Pozdrawiam wszystkich
No i stało się - przyjechały do mnie na chwilę pierwsze Octavie III - auto robi bardzo dobre wrażenie, wszyscy którzy widzieli - pracownicy salonu oraz klienci wypowiadali się z uznaniem. Jak tak wszyscy rozwodzą się o plastikach to informuję, iż boczki we wszystkich drzwiach są twarde i nie ma na drzwiach tapicerki - no to posypią się gromy! Ale za to wnęki (schowki) w drzwiach wyłożone są miękkim materiałem a'la Golf.
ooo ku....wa, drzwi sa cale plastikowe????????????????????????????
W Octavii????????????
To faktycznie nowa Octavia to zupelnie nowa jakosc w Skodzie....
... widac Rapid wytyczyl kierunek nowego wizerunku Skody... ale w sumie plastik to nawet fajny material... szmata mozna przetrzec - tak wyczytalem kiedys na forum Dacii gdzie uzytkownik Logana zachwalal, ze jak nie ma materialu a tylko twardy plastik to latwo go utrzymac w czystosci - wystarczy przetrzec mokra szmata... :lol:
Ps. Octavianos - swoja droga gratuluje mozliwosci ogledzin maszyny :-) i dzieki za info.
piramida, hahahahaah dobre hehehe to co kończymy temat plastyków ?? heheheh a tak swoją drogą 1 rzecz mi sie podoba- ta sama co w VII tj kieszenie w drzwiach wyłożone filcem. Super sprawa jak chcesz coś tam trzymać np plastikowego bo w końcu nie będzie napierd...na każdej nierówności..a swoją drogą marlej108, wjechałeś mi na psyche i wymacałem VII, wynik- przód miękki, tył Twardy jak młoda pierś :szeroki_usmiech :P
marlej zlituj się już proszę ...
obszyjesz se za 2 tys i już
wersja lux to nie elegance tylko l&k która pewnie będzie po roku
Mi się tam ta o3 zajebiście podoba na zdjęciach i na żywo pewnie bedzie podobnie.
tak jak pisał piramida -30 fajna 18' felga i będzie miodzio
troszke może te paski ledowe schrzanili w przednich lampach mogli zrobić jakieś bardziej wydumane
[ Dodano: Pon 04 Lut, 13 20:48 ]
ps. samochód nie składa się tylko z obić drzwi
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
blackrs, masz racje auto nie sklada sie tylko z plastikowych boczkow ale dla marleja jest to nie do przeskoczenia, gosc ma z tym wyjatkowy problem, napisze więcej, nawet wolę aby ten boczek byl plastikowy przynsjmniej od lewego łokcia nie będzie się deformowac jak w 02 :lol:
i znowu gniazdo 12V jest na tunelu środkowym...Kto to .urwa projektuje? Ale mnie to wkurza. Idiotyzm.
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
no to temat plastiku mamy z głowy mozna na cos nowego ponarzekać.... moze w tym tygodniu tematem wiodącym stanie się tylna belka
nie, nie belka, ale... chcialbym poruszyc teraz kwestie braku tylnej wycieraczki nawet w wersji elegance.... (ZARTUJE!, to znaczy zartuje ze chce poruszyc te kwestie, a nie to ze tam nie ma tylnej wycieraczki... bo nie ma....)
ps. a szczerze mowiac ... QUO VADIS, SKODO???? :cry:
felgi 16'' bardzo słabo wyglądają i minimum to 17'' a najlepiej 18'' wybrać ; no i kierownica czteroramienna coś mi nie leży, grill do wymiany na plasterek miodu i można brać czarnucha
A ja po tych zdjęciach z mobile.eu jestem bardzo rozczarowany, wersji Elegance - wnętrze wyglądają na nich słabo, całe auto wygląda też... jakoś dziwnie.
po tych fotach i opiniach powoli sie wyleczam z O3 ale dam jej jeszcze szanse w salonie :?
na tych fotach z ogłoszeń octa szału nie robi zapewne jest to równoznaczne z kiepska jakoscią zdjęć ale mimo wszystko za pare lat w porównaniu np do takiej KIA może byc juz przepaść w designie wnetrza.
Druga sprawa to koła, na tych 16 wygląda jak rapid :roll:
Reasumując, nie ma sie co nakręcać, czekamy do premiery w polskich salonach i wtedy dopiero ocenimy.
Reasumując, nie ma sie co nakręcać, czekamy do premiery w polskich salonach i wtedy dopiero ocenimy.
dokładnie
Zamieszczone przez piramida
na tych fotach z ogłoszeń octa szału nie robi zapewne jest to równoznaczne z kiepska jakoscią zdjęć ale mimo wszystko za pare lat w porównaniu np do takiej KIA może byc juz przepaść w designie wnetrza.
ja sobie nadal tlumacze, ze to tylko na zdjeciach tak wychodzi, no bo przeciez nowy model nie moze byc gorzej zrobiony od starego, a dzis rano jak wracalem z pracy tak sobie popatrzylem na srodek swojej OII elegance i stwierdzilem ze ona naprawde ladnie w srodku wyglada i nowa nie powinna byc brzydsza. No ale roznie moze byc pozyjom uwidim, w kazdym razie poza srodkiem "na zdjeciach" reszta dla mnie bomba oczywiscie na 17"
Różni ludzie, różne potrzeby. O2FL dla mnie była badziewiasta z wyglądu (zwłaszcza wnętrze), a mimo to przekonała mnie kilkoma innymi walorami.
Nie przesadzaj, badziewiasta to jest dacia :twisted: , w OII moze nie ma wodotryskow i nie jest zbyt nowoczesnie, ale jest praktycznie i bardzo klasycznie, a przy tym calkiem ladnie tak jak i cala skoda :wink: No ale o gustach sie nie dyskutuje.
nie ma co gadac O2 ma naprawde dopracowane wnetrze i wykonane z bardzo dobrych materialow. Napewno nie odbiega od Superba i Passata. Jesli chodzi o styl to juz kwestia gustu.
Komentarz