Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez tomekjmoplkurczak1985, prawdopodobnie jest twarda, w ostatnich O2 FL tez podobno jest twarda, ja w swojej z 2009 jeszcze mam mieka, ale pozniej byly juz chyba twarde, chodzi o gorny pas drzwi pod szybą
Nie wiem co oni mają za pwbl problem z tymi drzwiamisuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11A cena webasto się zmieniła??
[ Dodano: Czw 07 Lut, 13 20:17 ]
Zamieszczone przez kurczak1985Octavianos, powiedz proszę czy ta część drzwi/boczków jest też twarda :?: chodzi mi o to co teraz w O2 na samej górze drzwi jest miękkie, to w O3 jest twarde ? Na fotkach wygląda jakby ta górna część była z innego (miękkiego) materiału aniżeli reszta drzwi :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplkurczak1985, prawdopodobnie jest twarda, w ostatnich O2 FL tez podobno jest twarda, ja w swojej z 2009 jeszcze mam mieka, ale pozniej byly juz chyba twarde, chodzi o gorny pas drzwi pod szybą
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwno to kombi jakoś nie teges...
Zamieszczone przez Tony065...że niby tam ma wyglądać nowy Scout :?: średni.
Ale na zdjęciach O III mi się podoba i ewidentnie można pojechać budżetowo (szare szarości) i na fajnym wypasie (jasna skóra, navi etc).
Czyli znowu - dla każdego coś miłego.
Będzie hit, powiadam Wam. Szczególnie jak za rok lub dwa Danielcio zrobi dobrą cenę.... :wink:
Komentarz
-
-
Rok z Bagien, octa 3 nie będzie hitem bo twarde plastiki na drzwiach :haha:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Hehe, sluchajcie, jak wiekszosci z Was nie przeszkadza zupelnie to czy plastik jest przyjemnie miekki, czy twardy jak skala.. to ta Skoda serio dla Was to idealny samochod :-)
Zawieszenie bardziej prymitywne tylne tez spotkalo sie z oklaskami - bo sie mniej bedzie psulo... (ciekawe swoja droga ile na forum jest osob, ktore wymienialy wahacze tylne w O2... ktos w ogole taki jest? po jakim przebiegu i po ilu latach?) - to serio po co VAG ma w Skodzie dawac lepsze plastiki czy bardziej doprecyzowane zawieszenie, skoro wiekszosc klientow skacze z radosci ze dostalo nowa zabawke, a to ze drzwi przypominaja bardziej Dacie niz VW czy chociaz nowa KIA to nie wazne :-)
Dlatego - zycze kazdemu Skodziarzowi zeby sobie te Octe kupil :-) i zachwycal sie przyjemnie twarda faktura plastikowych boczkow drzwi ktore se mozna mokra szmata przecierac jak wlasciciele Loganow :-) i ze sie nie bedzie nic wgniatalo od lokcia...ktorego wtedy i tak sie tam nie bedzie trzymalo bo twardo i lapsko boli...
Mam tylko cicha nadzieje, ze nowy FL Superba wyrowna (jak widac w dol...) jakosc i tego modelu Skody - tak zeby uzytkownicy w kazdym z modeli czuli sie jak w domu :diabelski_usmiech
ps. jesli to jest nowy styl Skody - czyli plastik-fantastik na całego - to hmmm na tego typu wozidelko sie nie skusze (ale wciaz sie troche ludze ze na zywo jakos moze sie spodoba...)
ps.2 co do slonia i jego przyrodzenia - nie wiem :-) nigdy mnie to nie interesowalo :-) ale moze zaproponowac to Skodzie jako dodatkowe wyposazenie wersji Platinum ;-))))
ps.3 a tak mowiac z innej beczki to mimo tych twardych plastikow, prymitywniejszego zawieszenia i pewnie jeszcze czegos tam po cichu zdziadzonego (w stylu krotkiej tylnej kanapy a la Fabia - Rapid ma 49 cm, Octa III 44 cm...) to gdyby ktos postawil przede mna nowa O2 i nowa O3 z tym samym wyposazeniem to wzialbym... O3 bo O2 mi sie juz znudzila i chcialbym cos nowego. I tak pewnie tez bedzie ze sprzedaza jesli odpowiednio obniza ceny jak zawsze to robi Skoda - bedzie sie sprzedawac dobrze. Natomiast jakby cen nie obnizyla to mysle ze VW Golf hatchback i kombi moga nieco nabruzdzic Octavii kosztujac prawie takie same pieniadze za jednak lepsze materialy, lepsze tylne zawieszenie w wiekszosci wersji i w naszym kraju (i nie tylko) nieco wiekszy prestiz (choc slowo prestiz to mysle ze od aut klasy BMW i Audi mozna uzywac, choc w naszej Ojczyznie akurat aut tych jezdzi mnostwo tyle że ze smietnika... wiec tez ten "preztiz" nieco sie zdziadzil).
Reasumujac - kazdy ma to co lubi i w sumie to co akceptuje. Skoro Skoda robi teraz plastikowe samochody - znaczy doszla do wniosku ze jej klienci to zaakceptuja i jak widac - po Waszych postach w wiekszosci - to wlasnie akceptuja. Ja tego nie akceptuje, ale ja nie jestem obecnie klientem Skody i pewnie juz nie bede raczej jesli taki image ta marka przyjmuje... (chociaz jak wiecie - ze mna nigdy do konca nie wiadomo :P )
Pozdro,
i ciekawe kto z nas pierwszy obejrzy to cudo na zywo...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoAdamB, Napisałes, ze dolozyli uszczelke na drzwiach przednich wiec zrozumialem ze u Ciebie nie ma wcale, u mnie w OIIFL jest podobnie jak na tym zdjeciu na gorze i na dole
Na tym zdjęciu idzie uszczelka od przodu drzwi od wysokości okna po wewnątrz drzwi a nie jak u nas po zewnątrz. Taki układ uszczelki wpłynie mam nadzieję pozytywnie na niski hałas od kół.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
@marlej108
Uff, jedyny głos rozsądku.
Jak można przyklaskiwać gorszej jakości i jeszcze się cieszyć że się nie będzie niszczyć czy wygniatać?
Naprawę rewelacją, że cały wnętrze można carszerem myć bo jest takie plastikowe
Ja zauważam trend że tak jak S1 był kalką B5, tak później tną koszty. Ave nowy rapid. S2 bez ACC i połowy elektronik z passata b6.
Ale z kategoryczną oceną jeszcze poczekam aż sam w salonie według własnych kryteriów ocenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBhttp://www.flickr.com/photos/bigblogg/8370862661/in/set-72157632499969006
Na tym zdjęciu idzie uszczelka od przodu drzwi od wysokości okna po wewnątrz drzwi a nie jak u nas po zewnątrz. Taki układ uszczelki wpłynie mam nadzieję pozytywnie na niski hałas od kół.
Swoją drogą ciekawy patent z tą uszczelką, muszę sprawdzić jak to jest aktualnie w O2FL skonstruowane.
W mojej O2FL wymieniane były przednie drzwi od strony kierowcy, i mam silne odczucie, że teraz jest głośniej... technicznie i wzrokowo nie ma nic do zarzucenia, więc zaczynam zastanawiać się nad jakimś wyciszeniem drzwi od kierowcy.
Alternatywa - zmienić O2 na O3...o ile O3 jest lepiej wyciszona.
Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackpwmuszę sprawdzić jak to jest aktualnie w O2FL skonstruowane.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
marlej108, dobrze to sprecyzowales. Rapid jednak wyznaczyl kierunek.
Obawiam sie ze inni producenci tez ida w tym kierunku. Samochod spowszechnial i powoli robi sie jak "elektronika". Tania, wykonana z plastiku i na kilka lat
Pozostaje cieszyc sie swoja O2 i jej jakoscia wykonania.
Komentarz
-
Komentarz