Zamieszczone przez blackpw
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez blackpwjadąc G7 mamy takie dziwne wrażenie dostojności
A nie nas, młodych, dynamicznych, dobrze zapowiadających się :!:
[ Dodano: Czw 07 Mar, 13 08:25 ]
Zamieszczone przez irekkA powiedz, czy to auto jest dla ciebie autem klasy średniej?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ale jakość wykonania B6 naprawdę nie jest satysfakcjonująca. To auto tylko ładnie wyglądało przy nowości Było małe, nie wygodne i miejsca miało wyjątkowo mało. Jedyne co mogę powiedzieć in plus to wygodniejsza kierownica i lepiej trzymające fotele przednie od standardowych stołków w Octaviach.
Komentarz
-
-
irekk... no nie opowiadaj. Jezdzilem Exeo(a to mniej wiecej to samo) i o ile miejsca rzeczywiscie bylo malo, mniej nawet niz w O2 czy Golfie to jednak jakosc materialow czy wyciszenie byly na BARDZO wysokim poziomie. I mimo ciasnoty czuc bylo "premiumowosc". Trzeba oddzielic "klase" od wieklosci auta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackpwWyciszenie! Cicho i jakoś tak "aksamitnie" Tak, wiem, że to dziwnie brzmi, ale jadąc G7 mamy takie dziwne wrażenie dostojności, nie wiem jak to wytłumaczyć... Generalnie jest duuużo ciszej niż w O3, przy 140km/h jest ciszej w G7 niż w O3 przy 100km/h.
Ja niestety nie miałem okazji przejechać się ani OIII ani G7, ale nadrobię to w przyszłym tygodniu. Z miłą chęcią sam dokona takiego porównania. Może przejdzie mi OIII i zaczekam na G7 combi, bo niestety do zwykłego to ja wózka dziecięcego nie zapakuję (a potomek w drodze
Komentarz
-
-
Powiem wam, że tego szumu wiatru i silnika w miejskich warunkach nie odczuwa się wogóle. Własnie jeźdzę O III 1.6 TDI po mieście i jst naprawdę o.k. Dopiero przy prędkościach od 120 km/h robi się głośniej.
Jeszcze raz wypada mi za to podkreslić bardzo wygodne przednie fotele i łatwośc dobrania pozycji za kierownicą.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
blackpw, wyszło Ci bardzo akuratne porównanie..
tylko ciekawi mnie bo ktoś stronę wcześniej pisał ze silnika chociaż nie słychać..
a jeżeli faktycznie jest głośno od szumów powietrza to lipa...
jutro mam wolne , może i ja się przejadę...
w kombi z wyglądu zewnętrznego może być , takie po prostu proste kombi że tak powiem.. , podobne do superba.
zresztą w pewnym wieku kończy się ciśnienie na lans a zwiększa na realne przyjemności , jak na przykład wyciszenie..
boje się tylko że w kombi będzie jeszcze głośniej.. :|O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPowiem wam, że tego szymu wiatru i silnika w miejskich warunkach nie odczuwa się wogóle. Własnie jeźdzę O III 1.6 TDI po mieście i jst naprawdę o.k. Dopiero przy prędkościach od 120 km/h robi się głośniej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPowiem wam, że tego szumu wiatru i silnika w miejskich warunkach nie odczuwa się wogóle. Własnie jeźdzę O III 1.6 TDI po mieście i jst naprawdę o.k.
a bedziesz mogl podac jakie spalanie mniej wiecej wychodzi na kompie po jezdzie miejskiej 1.6 tdi?
Ciekawi mnie czy 1.6 tdi spala po miescie podobnie jak 1.4 tsi (w rzeczywistej exploatacji) czy jednak mniej (w koncu diesel...).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108a bedziesz mogl podac jakie spalanie mniej wiecej wychodzi na kompie po jezdzie miejskiej 1.6 tdi?
Odkryłem jeszcze jedna fajna funkcje komputerta pokładowego. Mianowicie funkcja pokazująca ile l/godz. zuzywa kazdy dodatkowo właczony odbiornik np. klima, czy podgrzewanie tylniej szyby. Fajna sprawa, aczkolwiek traktują to bardziej w kategoriach bajeru niż fatycznie przydatnej rzeczy.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108a bedziesz mogl podac jakie spalanie mniej wiecej wychodzi na kompie po jezdzie miejskiej 1.6 tdi?
Boze to arcydzielo ten silnik - w sam raz dla mnie ;-)
Ale to jest tylko z jazdy miejskiej???
(bo z 1.4 tsi (tego 122 konnego) to chyba wychodzi po miescie z 9 litrow?)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108no to spalanie piekne
[ Dodano: Czw 07 Mar, 13 14:15 ]
ciekawe ile Krysi by paliła... :?: :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftChyba obwodnica jezdzisz do pracy z 30km albo macie tam pusto na miescie
Korków faktycznie nie było, jak jechałem z salonu do pracy. Ale 5 skrzyzowań ze światłami (z czego na 3 było czerwone :twisted: ) + roboty drogowe zaliczyłem.
Później napisze jeszcze coś o spalaniu, bo jeszcze parę km O III dziś zrobię.
Natomiast jeśli chodzi o moc to szału nie ma. 105 KM to niewiele i to czuć. Troche nadrabia spoty moment obrotowy, ale z pewnościa 1.6 TDI nie jest silnikiem dla ludzi oczekujacych od swojego samochodu świetnych osiagów. Moim zdaniem ten silnik, to jednostka storzona dla oszczędnych i ... przedstawicieli handlowych.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
ukuk, chodzi mi o takie rzeczy jak farba na plastikowych elementach która schodziła pod paznokciem. Tapicerkę (głównie podsufitka) którą można było rozciąć dowodem rejestracyjnym, łamiącymi się różnymi "farfoclami", typu blokada podłokietnika, uchwyty w schowku, zawiasy popielniczki itp itd. Wizualnie auto naprawdę super, ale powyższe rzeczy w rzeczywistości sprawiły że kupiłem skodę i o dziwo pomimo gorszego wykończenia póki co nic mi nie pękło, nic się nie ułamało. Z tym że auto mam od nowości. Pomijam już koszty serwisowania - rzeczy z ASO Audi po tysiaka, kompatybilne z paska 6-7 stów a zamienniki po 2-3 stówy. Za wymianę zamków po włamie skasowali ubezpieczyciela 11 patoli w 9 letnim aucie :roll:
Komentarz
-
Komentarz