Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andriu21tg
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1499

Alonzo_, taa i honorarium za wniesione poprawki 10tyś Ojro, pytanie na czym by oszczędzić.. i ktoś pomyślał jebniemy twarde boczki przecież nikt nie będzie macał.. Nie przewidzieli ze w PL jest taki Marlej .. a resztę historii już znamy.. takim oto sposobem rozwiązaliśmy zagadkę dlaczego są twarde heheh

Komentarz

• cool_torun
      Ambiente
      • 2008
      • 162

Dziś miałem się okazję przejechać O3 1.4 w wersji Ambition z dodatkami typu Bolero, ksenony i jeszcze parę innych pierdół.
      Co do wrażeń z jazdy - mam BXE i sądziłem, że benzyna nie może być dynamiczna myliłem się. 1.4 radzi sobie świetnie z nową O3 i po powrocie do obecnej Osi miałem wrażenie że przesiadłem się z f1 do malucha. Po drugie silnika prawie w ogóle nie słychać mimo (zajrzałem pod maskę) braku mat na niej jak i pozbawieniu silnika wszelki wstawek plastikowych. Silnik bardzo się szybko nagrzewa i osiąga temperaturę roboczą. Jadąc po raz pierwszy tym samochodem, startując d zimnego silnika i słuchając podpowiedzi zmian biegu - po 20 km jazdy mieszanej komputer pokazał średnie zużycie 6l :!:
      Bardzo podoba mi się skrzynia biegów, krótkie skoki i "mięsista" praca drążka :szeroki_usmiech
      Duży plus za bolero z systemem zbliżeniowym - fakt że trzeba zapewne by kilku godzin by poznać wszystkie jego opcje i ustawić pod siebie - ale jest ciekawy
      I jeszcze jeden duży plus za przednie fotele, ładnie obejmują ciało (chociaż trzymanie boczne średnie) i do tego zagłówek przylega do głowy (co mi bardzo odpowiada)
      Minusem to lusterka które są mniejsze w porównaniu do mojej Oci, jak i szum powietrza - przy 120 dosyć głośno - nie wiem czy na to jakiś wpływ nie miały opony zimowe.
      Poczekam teraz na O3 kombi i G7 kombi, a po okresie dziecięcym pomyślimy co dalej :szeroki_usmiech

Komentarz

• wojtisek1
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 429

Zacne to kombi!! Ładny zadek!! Czekam teraz na 4ro łapa najlepiej w Scout'cie !! I będzie zamawiane !!
        NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
        Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
        Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
        171 KM ; 402 Nm obr/min
        Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3374
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kolejne fotki

Reszta fotek tu:

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Seed
            Elegance
            • 2010
            • 875
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez cool_torun
            1.4 radzi sobie świetnie z nową O3 i po powrocie do obecnej Osi miałem wrażenie że przesiadłem się z f1 do malucha.
            mialem te same odczucia ale spodziewalem sie, ze bedzie lepiej - wszak uturbiona benzyna zawsze bedzie bardziej dynamiczna.
            KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Ten dach 8)

A bialych nie mieli na pokaz :roll:

Juz mowia o 4x4, ale co z tego jak pewnie dalej nie bedzie polaczenia ani 2.0TSI ani 2.0TDI z 4x4 i DSG
              Spritmonitor.de

Komentarz

• BADYL
                RS
                • 2011
                • 2396
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                Ten dach 8)

Juz mowia o 4x4, ale co z tego jak pewnie dalej nie bedzie polaczenia ani 2.0TSI ani 2.0TDI z 4x4 i DSG
                ale takie połączenie już było....
                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Pytanie co lepsze, 4x4 manual czy oska dsg?
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

Kombi wygląda wg mnie lepiej niż liftback.
                    Mam nadzieję, że gdzieś w Warszawie będzie można zobaczyć jakąś OIII doposażoną w skórę i wtedy zweryfikować czy to wnętrze jest jakoś lepiej zrobione niż zwykły Elegance.
                    Zamieszczone przez piramida
                    4x4 manual
                    lepsze i mówię jako użytkownik chorego DSG 7.

Komentarz

• Seed
                      Elegance
                      • 2010
                      • 875
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

A bialych nie mieli na pokaz

ta chyba biala - albo tak wyglada
                      KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Arundill
                        Rider
                        • 2012
                        • 321

Dzis czytałem ze bagażniki w g7 i o3 są takie same, ok 5 litrów więcej ma okta tylko 5 litrów 605 litrow dla g7 i 610 ma octa. Ale po rozłożeniu siedzeń już troszkę zobaczymy większa różnicę octa 1740 a g7 1620 litrow.

Pozdrawiam

Komentarz

• Seed
                          Elegance
                          • 2010
                          • 875
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez hotrain
                          Kombi wygląda wg mnie lepiej niż liftback.
                          oczywiscie kwestia gustu. dla tych co nie uwazaja innych nadwozi niz dwybrylowe - pewnie lepiej. ja tez wole kombii ale O III biore lifta - wyglada naprawde zacnie - zreszta ile mozna miec aut kombii...
                          KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• phoneman
                            RS
                            • 2008
                            • 3374
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Najbardziej mnie boli brak zamykanych schowków w bagażniku. To jest krok w tył
                            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• perfex
                              L&K
                              • 2005
                              • 1117

Zamieszczone przez cool_torun
                              Poczekam teraz na O3 kombi i G7 kombi, a po okresie dziecięcym pomyślimy co dalej :szeroki_usmiech
                              Ja dziś szczegółowo "macałem" O3 Elegance (czarna, jasny środek). I ogólnie OK ale... żadnego postępu nie widzę, to baardzo dziwne. Jak dla mnie fotele takie sobie, tylna kanapa jest OK - na pewno wystarczy i nie ma co chrzanić o krótkim siedzisku- to nie Bentley i z tyłu głównie i tak będą jeździć małoletni. Miejsca w bagażniku duużo, jak dla mnie to chyba nie do się go wykorzystać częściej niż raz w życiu Wygląd deski rozdzielczej ok ale bez żadnych ciepłych uczuć. Potem od razu usiadłem w O2 Ambiente i poza innym dizajnem to nie doznałem wrażenia że to staaary model.
                              Ogólnie - jestem pewien że VAG poszedł "po taniości" i będzie na Octavii 3 miał duuużo lepsze zyski niż O2 :lol: A te ceny które są teraz... to raczej tak dla żartów - przynajmniej w PL, więc albo będą mieli nasz rynek w d. i nie spuszczą z tonu żeby sprzedawać inne swe marki albo ceny zakupu będą co najmniej 15% niższe niż te teraz pokazywane.
                              Bezpośrednio ze Skody wsiadłem do G7. I jest lepiej. To takie detale.. nie mówię już o boczkach tapicerowanych bo to w sumie pierdoła, ale wygodniejsze są fotele, lepsza skóra na kierownicy, lepsze uchwyty na kubki (finezyjne w stosunku do "dziur" w O3), lepsza jakość plastików itd itp. Nawet taki detal jak to że Golf ma automatyczny ręczny świadczy o plasowaniu Skody niżej (choć ja akurat wolę ręczny ręczny :lol Nie wiem jak z wyciszeniem, ale pewnie też lepiej. Ogólnie - wszystko lepsze. Więc jeżeli G7 kombi będzie miał sensowne ceny to... :kciukgora

Ps. O3 zdecydowanie sprawia wrażenie że ma wygrywać testy durnych dziennikarzyn. Ma być Naj :wink: Najdłuższa, największy bagażnik, może największa ilośc miejsca z tyłu (w kompaktach ofkors) i skrobaczka w klapce paliwa (dla mnie rozwiązanie bez sensu), Najtańsza w przeliczeniu na metry bieżace :lol: A jakość odczuwalna... no cóż, to nie do zmierzenia
                              Pozdrawiam
                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• irekk
                                L&K
                                • 2011
                                • 1093
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez perfex
                                lepsza skóra na kierownicy,
                                Kiera to nigdy nie była mocna strona Skody Twarde to i wyślizguję się z dłoni (nie wiem jak w RS, ale kiera w O2FL Elegance to chiński szajs )

Komentarz

• Garret
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1196
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez piramida
                                  Pytanie co lepsze, 4x4 manual czy oska dsg?
                                  4x4! :diabelski_usmiech
                                  Garret

-----------
                                  Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Seed
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 875
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ogólnie - jestem pewien że VAG poszedł "po taniości" i będzie na Octavii 3 miał duuużo lepsze zyski niż O2 :lol: A te ceny które są teraz... to raczej tak dla żartów - przynajmniej w PL, więc albo będą mieli nasz rynek w d. i nie spuszczą z tonu żeby sprzedawać inne swe marki albo ceny zakupu będą co najmniej 15% niższe niż te teraz pokazywane.
                                    Bezpośrednio ze Skody wsiadłem do G7. I jest lepiej.
                                    perfex - czyli jest tak jak ma byc. Skoda - marka budzetowa koncernu VAG ma byc akceptowalna ale jakosc musi byc nizsza niz w VW - jednoczesnie zachowujac wieksze gabaryty. aby nie robic wewn konkurencji. chchesz jakosci - kupujesz Audi.
                                    KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• paweł2
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1405

chesz jakosci - kupujesz Audi.
                                      Eee tam sa tacy co chca jakosci Audi w Skodzie. :wink:
                                      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Tony065
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2487
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez BADYL
                                        Ten dach 8)

Kiedy, gdzie :?: w O2 :?:
                                        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                        @ by Tune-up Gdańsk
                                        TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                        Antek

Komentarz

• mamaj12
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1956
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Po co to czarne cos w tym zderzaku jest. Musieli sie wspomagac Fordem ??
                                          Toż to dyfuzor, które nowe auto go nie ma :szeroki_usmiech
                                          obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                          wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• Tony065
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2487
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez mamaj12
                                            Po co to czarne cos w tym zderzaku jest. Musieli sie wspomagac Fordem ??
                                            Toż to dyfuzor, które nowe auto go nie ma :szeroki_usmiech
                                            Kolejny element do modzenia bo teraz to wygląda jak bezczelny kawał plastiku :diabelski_usmiech czyli Skoda pełną gębą...
                                            Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                            @ by Tune-up Gdańsk
                                            TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                            Antek

Komentarz

• perfex
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1117

Zamieszczone przez Seed

Bezpośrednio ze Skody wsiadłem do G7. I jest lepiej.
                                              perfex - czyli jest tak jak ma byc. Skoda - marka budzetowa koncernu VAG ma byc akceptowalna ale jakosc musi byc nizsza niz w VW - jednoczesnie zachowujac wieksze gabaryty. aby nie robic wewn konkurencji. chchesz jakosci - kupujesz Audi.
                                              Dokładnie. Ale dla wszystkich którzy nie potrzebują na codzień wozić 600l w bagażniku przestaje to mieć sens...
                                              Mnie interesuje cena kombi (bo ten liftback ma marne proporcje) z 4x4, ale obawiam się że będzie słabiutka

Ps. Jedyny postęp technologiczny w O3 widać gdy porówna się szczeliny nadwozia. Stojąca obok Superba O3 ma je mniejsze - czyli większa precyzja inżynierska. Ale poza tym... cieniutko niestety :?

Ps. Ps. Prawdę mówiąc po gruntownym obadaniu O3 to z koncermu VAG najbardziej interesuje mnie wygląd, specyfikacja i ceny G7 kombi oraz ew. Superba FL kombi (bo Superbowi sedanowi to chyba żaden lifting nie pomoże ) No.... chyba że O3 Kombi będzie można kupić w dobrych pieniądzach a wtedy następnego dnia trzeba ją wysłać do tapicera i wygłuszania i będzie w miarę OK :szeroki_usmiech
                                              Pozdrawiam
                                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• marbab
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4713
                                                • Fiat
                                                • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Tony065
                                                Zamieszczone przez BADYL
                                                Kiedy, gdzie :?: w O2 :?:
                                                w kazdej Octavii Combi, Yeti i Superbie od ok 1,5 roku mozna sobie to zamowic, ale tylko z TDI 140 KM.
                                                Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                                Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• mirek_p11
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 6630
                                                  • Volkswagen
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez marbab
                                                  ale tylko z TDI 140 KM.
                                                  zapomnialeś o 1.8 TSI w O2 i Yeti

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                                  Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                                  Fotki

Komentarz

Pracuję...