z tymi światłami diodowymi t właśnie dziś rano rozmawiałem ze znajomym o przełączaniu świateł dziennych na mijania,. Doszliśmy do wniosku że chyba niewielu producentów robi tak jak vag że jak jest czujnik deszczu/zmierzchu to śwaiatła właczone w pozycji AUTO po paru ruchach wycieraczkami lub jak się ściemnia to same się przełączają. Mam tu na myśli kia/hyundai ledy w nich wyglądają fajnie ale za to namiętnie widzę jeżdzacych w deszczu czy jak się robi ciemne na dziennych zamiast włączyć mijania. Przy okazji dziwi mnie że do SIIFL nie dali automatycznego włączania świateł drogowych, chyba że to faktycznie ingeruje w elektronikę a tu przychylam się że chyba faktycznie będą wprowadzać nowego SIII w przyszłym roku bo ten lifting obecnego to tak jakby go nie było,.
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
rafik11, ci mistrzowie ze swiatłami dziennymi w deszczu czy po zmroku to prawdziwa plaga. Załozy sobie taki dzienne ledy i mysli, ze one słuzą do jazdy przez cała dobę. Na jesieni widziałem takiego idiotę w Vento który o godz. 6 rano, gdy było jeszcze totalnie ciemno jeździł codziennie tylko z włączonymi dzinnymi LED-ami. Oczywiście z tyłu totalny brak jakichkolwiek świateł.
A do do O III i dziennych LED-ów, to pewnie jest tak jak w SII, czyli gdy czujnik uzna, że jest za ciemno, automatycznie przełacza z dziennych na mijania. Problem tylko w tym, że nie zawsze gdy np. pada deszcz jest ciemno, a powinno się wtedy jeździć z włączonymi mijania.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
W nowej O3 jest synchronizacja czujnika deszczu ze światłami mijania. Po 30 sekundach działania (włączenia) wycieraczek z automatu się włączają światła mijania. Oczywiście jest to konfigurowalne w Infotainment.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
przy drugim spojrzeniu nie wyglada jednak tak zle, na pierwszy rzut oka, szczegolnie 2-3 pierwsze fotki wyglada tak jakby to jasne wykonczenie bylo zielonkawe, ale juz na zblizeniu fotela wyglada na bardziej "kremowe" wiec nie jest tak zle, pewnie wina oswietlenia, nie mniej jednak tez wole ciemneZamieszczone przez BADYLkurde a mnie się podoba..choć wolę ciemne wnętrze :wink:Zamieszczone przez yogi_at_pozenalez paskudne jest to "pistacjowe" wykonczenie, fuj...
Komentarz
-
-
Funkcjonalnie się nie różni ale wizualnie jak najbardziej. Jest tam trochę kolorowych grafik. Nie będziesz załował.
Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Rok z Bagien, nie załamuj... moja Pańcia właśnie stoi przed wyborem nowego auta i gdyby w O3 kombi był od razu 4x4, to próbowałbym ją na to namówić. na pewno lepszy wybór niż Sorento na wypasie z 2012, którego może dostać prosto z placu za 147k zł, bo taką propozycję dziś dostała i już kombinuje... ehhh... a musi coś kupić szybko, bo jej UFO w środę ukradli w centrum łodzi :evil:
[ Dodano: Pon 27 Maj, 13 18:08 ]
marlej108, o tych hamowniach pisałem ja, na podstawie wypowiedzi jednego z tunerów, znanego i obeznanego ze swoją robotą.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
była gdzieś na Wojska Polskiego. S2 odpada, bo się po prostu może w bramę nie zmieścić, a skręca się z dość wąskiej uliczki. Sportage daje radę, za parę dni mamy dostać Sorento do testów... :diabelski_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Eee tam, bezpieczna lokalizacjaZamieszczone przez Enriquezzauważyliście, że komputer silnika przenieśli z podszybia w okolice akumulatora? (...) nie jestem pewien jak z narażeniem na wodę i uszkodzenia przy stłuczkach. Mam wrażenie, że miejsce nie jest przypadkowe :twisted:
W Vectrze C komputer wożę w prawym przednim narożniku... samochodu! Między zderzakiem a nadkolem. Przy chiptuningu szczęka mi opadła jak zobaczyłem skąd wygrzebują centralny element sterowania silnikiem... Więc nie narzekać na Skodę, no!
M.666 4U
Komentarz
-
-
nie warto doplacac - pic na wodę. jak bierzesz eleganca - kolor wynagrodzi Ci Bolero. :lol:Zamieszczone przez michalek1912Czy Maxi-dot kolor różni się czymś od maxi-dot bez koloru? I czy warto do niego dopłacać pomijając walory estetyczne? Czy ewentualnie w przyszłości będzie można aktywować jakieś funkcje?
no chyba ze bierzesz Ambition
Komentarz
-
-
Troszke dziwne.. :?Zamieszczone przez Tony065S2 odpada, bo się po prostu może w bramę nie zmieścić, a skręca się z dość wąskiej uliczki. Sportage daje radę, za parę dni mamy dostać Sorento do testów...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Jeździłem wczoraj O3 1.4tsi 140 KM. Wrażenia - poza silnikiem takie sobie. Wnętrze wolę z mojego tura, choć na tylnej kanapie bez problemu można zapiąć pasami podstawkę dla dziecka, która tu nie zasłania zaczepu pasa.
Na +
- silnik i zestopniowanie skrzyni (na V przy 100 km/h jest 2,500 obrotów a jeszcze jest VI),
- start/stop odłączany guzikiem,
- nieco ciszej na chropowatej nawierzchni, niż w moim turze, ale to na pewną za sprawą lepszych opon,
- dobra skuteczność hamulców już od muśnięcia pedału (w moim starym P. 206 też tak miałem
).
Na -
- ciężej chodzące sprzęgło,
- kierownica przesłania trochę zegary,
- ogólnie wygląd deski i zgarów, ale to moje zdanie i na pewno bym się przyzwyczaił.
Komentarz
-
-
re:
...wczoraj dzięki uprzejmości tego, co dużo huku robi....łobejrzałem, pomacałem se O3
nadmieniam, że miała na starcie 3 atuty jak dla mnie:
1. srebrna
2. ELE
3. ciemne wnętrze
...jedno co odstaje, na co z resztą - bez zbytniego srania się po krzakach - zwórcił moją uwagę kierownik, to jakość (a w zasadzie jej brak) plastiku schowka pasażera...i to by było na tyle....co i tak - po prawdzie - jest bez znaczenia.... :szeroki_usmiech
szkoda, że schowek w podłokietniq nie jest klimatyzowany....ale i tez bez dramaturgii
sławetne wykończenie drzwi końpletnie mnie nie rusza, a nawet podoba mi sie wyściełanie szmateksem kieszeni w tychże, coby zgoramdzone tam precjoza i inne niepotrzebne gerety nie rzęziły zanazbyt
generalnie parch ładny......
...choć.....
....obok stał superb wielkiego........
....dostojne wnętrze (superba :P ) kruca bomba.... :szeroki_usmiech>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Właśnie.Zamieszczone przez obrusNa -
- ciężej chodzące sprzęgło,
Nie wiem czemu większość aut ma "twarde" sprzęgło.
Aktualnie w mojej O2FL przyzwyczaiłem się do "miękciutkiego" sprzęgła, które daje się bez problemu wyczuć, a przy tym nie wysila tak nogi.
G7 lub O3 - tam juz jest twarde sprzęgło.
Ciekawy jestem od czego to zależy, bo jeśli pamięć mnie nie myli, to auta z silnikiem 1.2TSI takim jak w mojej O2 - wszystkie miały takie miękkie sprzęgło, czyli to jest kwestia konstrukcyjna.
Czy ktoś zna temat, lub wie dlaczego "twarde sprzęgło" jest częściej występujące?Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
Komentarz
-
-
navigator, sam nie wiem skąd się mój parch tam znalazłZamieszczone przez navigator.obok stał superb wielkiego
ops: :roll:
NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz
-

Komentarz