Alonzo_, taa i honorarium za wniesione poprawki 10tyś Ojro, pytanie na czym by oszczędzić.. i ktoś pomyślał jebniemy twarde boczki przecież nikt nie będzie macał.. Nie przewidzieli ze w PL jest taki Marlej .. a resztę historii już znamy.. takim oto sposobem rozwiązaliśmy zagadkę dlaczego są twarde heheh
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Dziś miałem się okazję przejechać O3 1.4 w wersji Ambition z dodatkami typu Bolero, ksenony i jeszcze parę innych pierdół.
Co do wrażeń z jazdy - mam BXE i sądziłem, że benzyna nie może być dynamiczna myliłem się. 1.4 radzi sobie świetnie z nową O3 i po powrocie do obecnej Osi miałem wrażenie że przesiadłem się z f1 do malucha. Po drugie silnika prawie w ogóle nie słychać mimo (zajrzałem pod maskę) braku mat na niej jak i pozbawieniu silnika wszelki wstawek plastikowych. Silnik bardzo się szybko nagrzewa i osiąga temperaturę roboczą. Jadąc po raz pierwszy tym samochodem, startując d zimnego silnika i słuchając podpowiedzi zmian biegu - po 20 km jazdy mieszanej komputer pokazał średnie zużycie 6l :!:
Bardzo podoba mi się skrzynia biegów, krótkie skoki i "mięsista" praca drążka :szeroki_usmiech
Duży plus za bolero z systemem zbliżeniowym - fakt że trzeba zapewne by kilku godzin by poznać wszystkie jego opcje i ustawić pod siebie - ale jest ciekawy
I jeszcze jeden duży plus za przednie fotele, ładnie obejmują ciało (chociaż trzymanie boczne średnie) i do tego zagłówek przylega do głowy (co mi bardzo odpowiada)
Minusem to lusterka które są mniejsze w porównaniu do mojej Oci, jak i szum powietrza - przy 120 dosyć głośno - nie wiem czy na to jakiś wpływ nie miały opony zimowe.
Poczekam teraz na O3 kombi i G7 kombi, a po okresie dziecięcym pomyślimy co dalej :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zacne to kombi!! Ładny zadek!! Czekam teraz na 4ro łapa najlepiej w Scout'cie !! I będzie zamawiane !!NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Komentarz
-
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Pytanie co lepsze, 4x4 manual czy oska dsg?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Kombi wygląda wg mnie lepiej niż liftback.
Mam nadzieję, że gdzieś w Warszawie będzie można zobaczyć jakąś OIII doposażoną w skórę i wtedy zweryfikować czy to wnętrze jest jakoś lepiej zrobione niż zwykły Elegance.
Zamieszczone przez piramida4x4 manual
Komentarz
-
-
Najbardziej mnie boli brak zamykanych schowków w bagażniku. To jest krok w tył.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cool_torunPoczekam teraz na O3 kombi i G7 kombi, a po okresie dziecięcym pomyślimy co dalej :szeroki_usmiech
Ogólnie - jestem pewien że VAG poszedł "po taniości" i będzie na Octavii 3 miał duuużo lepsze zyski niż O2 :lol: A te ceny które są teraz... to raczej tak dla żartów - przynajmniej w PL, więc albo będą mieli nasz rynek w d. i nie spuszczą z tonu żeby sprzedawać inne swe marki albo ceny zakupu będą co najmniej 15% niższe niż te teraz pokazywane.
Bezpośrednio ze Skody wsiadłem do G7. I jest lepiej. To takie detale.. nie mówię już o boczkach tapicerowanych bo to w sumie pierdoła, ale wygodniejsze są fotele, lepsza skóra na kierownicy, lepsze uchwyty na kubki (finezyjne w stosunku do "dziur" w O3), lepsza jakość plastików itd itp. Nawet taki detal jak to że Golf ma automatyczny ręczny świadczy o plasowaniu Skody niżej (choć ja akurat wolę ręczny ręczny :lol Nie wiem jak z wyciszeniem, ale pewnie też lepiej. Ogólnie - wszystko lepsze. Więc jeżeli G7 kombi będzie miał sensowne ceny to... :kciukgora
Ps. O3 zdecydowanie sprawia wrażenie że ma wygrywać testy durnych dziennikarzyn. Ma być Naj :wink: Najdłuższa, największy bagażnik, może największa ilośc miejsca z tyłu (w kompaktach ofkors) i skrobaczka w klapce paliwa (dla mnie rozwiązanie bez sensu), Najtańsza w przeliczeniu na metry bieżace :lol: A jakość odczuwalna... no cóż, to nie do zmierzeniaPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfex
Ogólnie - jestem pewien że VAG poszedł "po taniości" i będzie na Octavii 3 miał duuużo lepsze zyski niż O2 :lol: A te ceny które są teraz... to raczej tak dla żartów - przynajmniej w PL, więc albo będą mieli nasz rynek w d. i nie spuszczą z tonu żeby sprzedawać inne swe marki albo ceny zakupu będą co najmniej 15% niższe niż te teraz pokazywane.
Bezpośrednio ze Skody wsiadłem do G7. I jest lepiej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLZamieszczone przez MaicroftTen dach 8)
A bialych nie mieli na pokaz :roll:
Juz mowia o 4x4, ale co z tego jak pewnie dalej nie bedzie polaczenia ani 2.0TSI ani 2.0TDI z 4x4 i DSGBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPo co to czarne cos w tym zderzaku jest. Musieli sie wspomagac Fordem ??obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12Zamieszczone przez MaicroftPo co to czarne cos w tym zderzaku jest. Musieli sie wspomagac Fordem ??Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedZamieszczone przez perfex
Bezpośrednio ze Skody wsiadłem do G7. I jest lepiej.
Mnie interesuje cena kombi (bo ten liftback ma marne proporcje) z 4x4, ale obawiam się że będzie słabiutka
Ps. Jedyny postęp technologiczny w O3 widać gdy porówna się szczeliny nadwozia. Stojąca obok Superba O3 ma je mniejsze - czyli większa precyzja inżynierska. Ale poza tym... cieniutko niestety :?
Ps. Ps. Prawdę mówiąc po gruntownym obadaniu O3 to z koncermu VAG najbardziej interesuje mnie wygląd, specyfikacja i ceny G7 kombi oraz ew. Superba FL kombi (bo Superbowi sedanowi to chyba żaden lifting nie pomoże ) No.... chyba że O3 Kombi będzie można kupić w dobrych pieniądzach a wtedy następnego dnia trzeba ją wysłać do tapicera i wygłuszania i będzie w miarę OK :szeroki_usmiechPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065Zamieszczone przez BADYLZamieszczone przez MaicroftJuz mowia o 4x4, ale co z tego jak pewnie dalej nie bedzie polaczenia ani 2.0TSI ani 2.0TDI z 4x4 i DSG
Komentarz
-
Komentarz