Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big Wojtek
    Rider
    • 2010
    • 440
    • Hyundai

Tak jeszcze odnośnie belki z tyłu i jej wpływu na sprzedaz OIII :

80 % uzytkowników BMW 1 twierdzi, ze ich samochód ma napęd na przód

Sam nie wiem, czy gdybym nie wiedział o belce to bym to wyczuł w trakcie normalnej jazdy, ale tutaj sami zawodowi kierowcy testowi :P

Komentarz

• blind_walker
      RS
      • 2010
      • 4533
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Big Wojtek
      80 % uzytkowników BMW 1 twierdzi, ze ich samochód ma napęd na przód
      To przez elektronikę.
      mkII 20VT (600h worked)
      Roooooomster

Komentarz

• Big Wojtek
        Rider
        • 2010
        • 440
        • Hyundai

Ale kupując samochód mozna by jakiś test przeczytać, moze jakieś dane techniczne, czy cuś ?
        Zresztą jak się w zimie zakopią, to mozna jednak się domyślić, ze z tymi kółkami coś nie tak.

P.S Zeszłej zimy pod moim domem zakopała się Astra I. Zlitowałem się i wyszedłem do gościa z łopatą i deseczkami. Wsadził je pod tylne koła......

Komentarz

• blind_walker
          RS
          • 2010
          • 4533
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Big Wojtek
          P.S Zeszłej zimy pod moim domem zakopała się Astra I. Zlitowałem się i wyszedłem do gościa z łopatą i deseczkami. Wsadził je pod tylne koła......
          Byłem w górach i widziałem Betki 1, 3, starszą 5 z łańcuchami na przednich kołach (na 100% nie były to wersje "x") Osoby, które choć odrobinę interesują się motoryzacją zgłębią temat trochę głębiej i ich wiedza nie ograniczy się do tego, gdzie wlać płyn do spryskiwaczy, czy z którego dystrybutora zalewać paliwo. Innym użytkownikom samochód ma jeździć z punktu A do punktu B.
          mkII 20VT (600h worked)
          Roooooomster

Komentarz

• yunior81
            RS
            • 2010
            • 1657
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez marlej108
            imho jak ktos chce kupic O3 to warto poczekac na kombi... wyglada lepiej, poza tym w tym samym mniej wiecej czasie wejdzie do sprzedazy Golf 7 kombi wiec wtedy bedzie sobie mozna porownac oba te samochody i wybrac.

Moim zdaniem nie ma co tu porównywać....... :P

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

Zamieszczone przez yunior81
              Zamieszczone przez marlej108
              imho jak ktos chce kupic O3 to warto poczekac na kombi... wyglada lepiej, poza tym w tym samym mniej wiecej czasie wejdzie do sprzedazy Golf 7 kombi wiec wtedy bedzie sobie mozna porownac oba te samochody i wybrac.

Moim zdaniem nie ma co tu porównywać....... :P
              Jak nigdy golf mnie "nie ruszał" tak VII mi sie bardzo widzi. Z zewnątrz, środka nie macałem -tylko na fotach a na nich też obiecująco. A ta wersja kombi zapowiada się chyba najlepiej ze wszystkich wersji kombi golferera. Ładny.
              Mimo, że woziłem sie "czwórką" parę latek, nigdy siebie nie podejrzewałem że to powiem o golfiku, ale ta VII to naprawdę ładne autko - IMO.

Komentarz

• paweł2
                L&K
                • 2010
                • 1405

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                . tym bardziej, że byłem dziś w "innym" salonie pewnego koncernu i w cenie O III +- 60/70 tys. mogę kupić piękne rodzinne, bardzo wygodne auto, lepiej doposażone, nie wspominając o wnętrzu i wygladzie - i nie jest to żaden koreaniec ani żadne z aut koncernu VW
                Jestem tym zainteresowany
                Ford?,Opel?,Francuz?
                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• yunior81
                  RS
                  • 2010
                  • 1657
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Alonzo_, Byłem na jeździe próbnej GVII w wersji highline który dodatkowo był doposażony w ksenony z ledami, 8 calowe radyjko i fele 17 - silnik 1.4 TSi 140 KM. Powiem szczerze, że z chęcią bym sie przesiadł do takiej wersji w kombi :slinka

Komentarz

• OrsonTSI
                    Rider
                    • 2010
                    • 716
                    • Volkswagen
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mozna pomyslec ze super auto..... gdyby nie wczesniejsze komentarze.....
                    OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• marbab
                      RS
                      • 2009
                      • 4713
                      • Fiat
                      • BMM 2.0 TDI 140 KM

OrsonTSI, auto wyglada swietnie i wcale niewykluczone ze bede takie mial, ale niestety trzeba bedzie poprawic fabryke, bardziej niz w O2
                      Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                      Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• rowerek
                        Rider
                        • 2010
                        • 449

Trzeba czekać na SII FL 8) Mam nadzieję, że do wnętrza się nie dobiorą i nie sprowadzą go poziom niżej. Tak samo ciekaw jestem cen, bo raczej pewne jest, że obecna niska cena SII wynika z chęci opchnięcia jak największej ilości przed liftowych egzemplarzy. Po lifcie pewnie znowu odskoczy na taki sam dystans jaki dzielił OII i SII.

Komentarz

• OrsonTSI
                          Rider
                          • 2010
                          • 716
                          • Volkswagen
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ja tez mysle teraz o kombi ale troche mnie boli prawda o niby nowej a nieporywającej świeżości :cry:
                          OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• leszekmw
                            RS
                            • 2005
                            • 5356

Zamieszczone przez rowerek
                            Trzeba czekać na SII FL 8) Mam nadzieję, że do wnętrza się nie dobiorą i nie sprowadzą go poziom niżej.
                            weź nie kracz..bo i ja coś myślę.. :twisted:
                            :wink:
                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                            GVI 1.4TSI
                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• ukuk
                              Rider
                              • 2010
                              • 699

Mysle, ze przy lifingu nie bedzie im sie chcialo. Raczej dopiero w SIII mozna sie obawiac.

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Panowie, przestańcie już pierdolić, nowa octa jest bardzo dobrym autem mimo kilku drobnych nie dociągnięć, za chwile wchodzi kombi które będzie jeszcze fajniejsze tak więc proszę o zachowanie spokoju :szeroki_usmiech

P.S. ludzie nie wiedzą na które koła ma napęd samochód którym jeżdżą a co dopiero jakieś nie zauwazalne pierdoły którymi się tutaj podniecacie.

Może skupimy się na wadach które posiada O2, obawiam się że znajdziemy ich więcej niż w O3 :wink:

P.S. tak sobie patrze czasami na allegro i znalazłem takie coś:

Auto ma 2.5 roku i jest około 50kzł tańsze niż wyjechało z fabryki tak więc jaki jest sens kupować nową octavię z silnikiem powiedzmy 1.2 w wersji bida z nędzą skoro tutaj mamy taki wypas :wink:
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rowerek
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 449

Zamieszczone przez piramida
                                  http://allegro.pl/skoda-s...3040954134.html

Auto ma 2.5 roku i jest około 50kzł tańsze niż wyjechało z fabryki tak więc jaki jest sens kupować nową octavię z silnikiem powiedzmy 1.2 w wersji bida z nędzą skoro tutaj mamy taki wypas
                                  Bo nie każdego będzie stać na paliwo do takiego samochodu, nie mówiąc już o jakichś ewentualnych awariach. Druga sprawa, że rynek używanych aut wartych zainteresowania jest malutki. Zresztą nawet egzemplarz, który pokazałeś to import z zachodu. Brak ksenonów w wersji ambition wyraźnie Nam to pokazuje.

Komentarz

• mirek_p11
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 6630
                                    • Volkswagen
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez rowerek
                                    nie każdego będzie stać na paliwo
                                    oj tam, oj tam :lol:

Zamieszczone przez piramida
                                    jaki jest sens kupować nową octavię z silnikiem powiedzmy 1.2
                                    niektórzy kupią aby pokazać sąsiadowi :szeroki_usmiech

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                    Fotki

Komentarz

• padero
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 369
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Mi powoli odechciewa się tu pisać, bo zaraz zostane zlinczowany za to że zamówiłem tak paskudne, niedorobione i ogólnie zjebane auto

Tylko, że mi właśnie OIII się bardzo podoba, poczułem się w niej o klasę wyżej niż w OIIFL(też elegance), mogłem je dowolnie skonfigurować według swoich upodobań i wogóle moim zdaniem jest O.K. dla moich potrzeb i wymagań, a najważniejsze jest to, że lotto mi to kto co o niej sądzi a ja będę już niedługo cieszył sie nowym autkiem, no chyba że nie uda mi się sprzedać swojej, bo to jakby jedyny warunek, jakieś słabe zainteresowanie, może za dużą cenę dalem co myslicie?
                                      Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• blackrs
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 4826
                                        • Superb II combi (3T5)
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

padero,
                                        BYŁA o1 rs
                                        BYŁA o2 1.6
                                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• paweł2
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1405

Zamieszczone przez padero
                                          Mi powoli odechciewa się tu pisać, bo zaraz zostane zlinczowany za to że zamówiłem tak paskudne, niedorobione i ogólnie zjebane auto
                                          Co sie przejmujesz Ci co tak jada po OIII pewnie i tak nie kupia.
                                          Mi ta Octa niedaje spokoju po wczesniejszej jezdzie 1.6tdi i mojej krytyki co do wyciszenia i jakosci dzisiaj znow musialem pojezdzic tym razem 1.4tsi i odczucia sa zgola odmienne cichutko do 130-140km/h potem lekkie szumy powietrza ale zle nie jest.
                                          Co do tej jakosci plastikow itp My chyba zaduzo od Skody wymagamy. :roll:
                                          Takze po dniu dzisiejszym moim celem znow jest OIII z 1.4TSI Ambition Ciekawe ile sie da utargowac gdyby tak szlo kupic za 60+ to raczej zamowie hmmmozna zglupiec z tym wyborem auta.
                                          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Arundill
                                            Rider
                                            • 2012
                                            • 321

Tylko, że mi właśnie OIII się bardzo podoba, poczułem się w niej o klasę wyżej niż w OIIFL(też elegance), mogłem je dowolnie skonfigurować według swoich upodobań i wogóle moim zdaniem jest O.K. dla moich potrzeb i wymagań, a najważniejsze jest to, że lotto mi to kto co o niej sądzi
                                            padero, nie przejmuj się najważniejsze ze ci się podoba i dobrze się w niej czujesz. Ja tez nie kupiłem autka dla sąsiada tylko dla siebie. A ze to kia czy skoda mam to gdzieś, twoje pieniądze twój gust i tyle.

Pozdrawiam

Komentarz

• mirek_p11
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 6630
                                              • Volkswagen
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zadowolenia z O3

Fotki
                                              Fotki

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8162
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no chyba że nie uda mi się sprzedać swojej, bo to jakby jedyny warunek, jakieś słabe zainteresowanie, może za dużą cenę dalem co myslicie
                                                jakbys miał tdi lub 1,6 pewnie juz by się sprzedala....a tego 1,8 tsi ludzie się boja i dla Kowalskiego nie jest autem ekonomicznym.
                                                I moze też niebawem wystąpić wysyp 0II, bo moze być wiecej takich osób jak Ty - chcących kupić 0III, a co za tym idzie ceny moga iść w dół.
                                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• padero
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 369
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Nie to żebym się przejmował,ale takie jechanie po nowym modelu jest trochę żenujące, tymbardziej że większośc z nas ma praktycznie zerowe doświadczenie w tym temacie, zaczynam się czuć jak na forum WP gdzie wszyscy wyzywają nas(użytkowników skody) od kapeluszników :evil:
                                                  Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• mirek_p11
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 6630
                                                    • Volkswagen
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

a ja będę już niedługo cieszył sie nowym autkiem, no chyba że nie uda mi się sprzedać swojej, bo to jakby jedyny warunek, jakieś słabe zainteresowanie, może za dużą cenę dalem co myslicie?
                                                    Cena jest dobra. Cierpliwie poczekaj, na forum ostatnio sprzedały się dwie FL-ki z 1.8 tsi w wyższej cenie.

Nie to żebym się przejmował,ale takie jechanie po nowym modelu jest trochę żenujące, tymbardziej że większośc z nas ma praktycznie zerowe doświadczenie w tym temacie, zaczynam się czuć jak na forum WP gdzie wszyscy wyzywają nas(użytkowników skody) od kapeluszników
                                                    nie bierz wszystkiego tak na poważnie

Fotki
                                                    Fotki

Komentarz

Pracuję...